Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt kwi 18, 2025 15:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Marketing w Kościele 
Autor Wiadomość
Post Marketing w Kościele
W niedzielę wybrałam się na mszę do kościoła prowadzonego przez kapucynów.
Msza była o 11.30 - bardzo popularna pora, dużo osób.
Ku mojemu zdziwieniu msza odprawiała się w intencji:
"firmy x reprezentowanej przez pana z i firmy y reprezentowanej przez panią n"

Po kazaniu przedstawiciele tych firm odczytali akt zawierzenia się Najświętszej Panience.

Jestem oburzona i zniesmaczona, ponieważ moim zdaniem było to tylko i wyłącznie czyste zagranie marketingowe.
Najlepszy dowód? Na stronie obu tych firm nie ma nawet słowa o tym wydarzeniu!
A jedna z tych firm powstała dopiero w kwietniu tego roku.

Co więcej ksiądz w ogłoszeniach powiedział cytuję "dziękuję za hojność, którą wykazali się przedstawiciele..."

Takie wydarzenia nie powinny mieć miejsca.
Gdyby naprawdę im zależało na duchowej stronie takiego przedsięwzięcia wybrali by mało obleganą mszę świętą.

Czy tutaj chodziło o coś więcej niż reklamę?

Wt lip 24, 2012 20:34

Post Re: Marketing w Kościele
Kto z nas może wejrzeć w prawdziwe intencje owych prezesów? Może i była to zwykła reklama, co byłoby mocno oburzające. Z drugiej strony jak miałoby to wyglądać, aby nie wzbudzać żadnych podejrzeń? Czy ten fakt musi być odnotowany na stronie głównej firmy? czy mieli nie składać datków, lub ksiądz powinien nic nie mówić o tym? Nie jestem jedynie w pełni przekonany, a na pewno nie mam wglądu w umysły i intencje. Pokazuje to jednak że tego typu inicjatywy powinny być przeprowadzane ostrożnie i z wyczuciem. Z drugiej jednak strony czy trzeba się z tym chować? Przyczepić można się zawsze bo na najbardziej uczęszczanej Mszy dają świetne świadectwo ludziom. Czemu nie? Czemu mają to ukrywać? Jeśli zakładasz złe intencje to najlepiej gdyby się zapadli pod ziemie, ale to wszystko jest względne.

Wt lip 24, 2012 20:41
Eeee tam- a jak firmy te odniosą sukces to wtedy ksiądz będzie mógł o cudzie mówić.
I jakie to ma znaczenie czy na jakieś mniej popularnej mszy by mieli?? Mniej by Cię to koliło w oczy??

I po co miałby na swoich stronach internetowych takie info umieszczać? Wiele firm nie informuje o różnych akcjach, np. mnie TESCO nie poinformowało o cenie pasztetu, a mam zamówiony newsletter :twisted: .

A ludzie w różnych intencjach mają odprawiane msze, na 18tki na przykład :D , to czemu by za powodzenie firmy by nie odprawiać? Taka bufetowa( prezydent W-wy) też w ramach autopromocji odczytała akt zawierzenia no i takiego halo nie było, a jej zarzuca się niekatolickie decyzje.

A może to była firma pogrzebowa bądź coś w ten deseń? To faktycznie można sie oburzać, bo może ksiądz ma odpalany % za usułgę, więc mu zależy, aby mocno wypromować firmę :twisted: ?

Wt lip 24, 2012 20:42

Znalazłem https://icoda.io/ , szukając narzędzi do organizowania moich projektów. Już po kilku minutach wiedziałem, że to coś, czego szukałem. Możliwość śledzenia postępów, łatwa organizacja zadań i funkcje, które pozwalają na szybkie dostosowanie platformy do moich potrzeb, sprawiają, że codzienna praca stała się przyjemnością. Jeśli szukasz prostego, ale bardzo funkcjonalnego narzędzia, to naprawdę warto spróbować.

Wt mar 25, 2025 15:37

A jak przyjdzie konkurencja, sypnie groszem to w tym samym kościele odprawią nabożeństwo w intencji krachu i bankructwa tej uświęconej firmy?
Czy modlitwy z wysoko położonych świątyń górskich docierają do Nieba prędzej, niż z nizin i dolin? A z kopalni w Wieliczce?

Wt mar 25, 2025 16:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]