Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 6:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
 Bojkot olimpiady, euro, mundialu... 
Autor Wiadomość

Post Bojkot olimpiady, euro, mundialu...
Nie chcę nikogo tu gorszyć ani być dziwakiem?

Po co te całe olimpiady, imprezy sportowe? Czy to pomaga w zbawieniu?

http://www.youtube.com/watch?v=DjW10fFpvIs

Ogień olimpijski wiąże się z buntem prometejskim, a znicz olimpijski kojarzy się z nadgryzionym jabłkiem (Adam i ewa zjedli zakazany owoc i pojawił się grzech).

Po co więc wydawać tyle pieniędzy i tracić tyle czasu, skoro na świecie jest tyle nędzy?

Można było znaleźć jeszcze coś takiego - ZION 2012:

http://www.google.pl/search?q=zion+2012 ... =firefox-a

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

N kwi 22, 2012 8:32
Post Re: Bojkot olimpiady, euro, mundialu...
A komu przeszkadza Olimpiada w zbawieniu?
Jak tobie tak kojarzy się znicz i ogień, to pewnie zrozumiesz, ze organy w KK mogą kojarzyć się z piszczałkami Bachusa, z bachanaliami w ogólności, a zawartość kielicha z niosącą śmierć krwią Bachusa?
Jak widzisz wszystko można sprowadzić do absurdu!

N kwi 22, 2012 9:07
Moderator

Na olimpiadach się zarabia, a nie traci pieniądze. Mają pozytywny wpływ na gospodarkę.

Poza tym promują sport.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N kwi 22, 2012 10:58
niewazny12 napisał(a):

Pewnie, po co żyć! Siedźmy w domu nic nie róbmy, tylko Biblię czytajmy.
Wprowadźmy masowe akcje aborcyjne.
Wyabortowane dziecko nie zdąży nagrzeszyć zatem wieksze ma szanse na zbawienie.
LOL

N kwi 22, 2012 11:08

Kod:
Ogień olimpijski wiąże się z buntem prometejskim, a znicz olimpijski kojarzy się z nadgryzionym jabłkiem (Adam i ewa zjedli zakazany owoc i pojawił się grzech).

Większej głupoty nie słyszałem żeby znicz się z jabłkiem kojarzył :mrgreen: . Dzięki temu buntowi Prometeusz dał ludziom ogień według mitologii także co w tym złego.

N kwi 22, 2012 11:34
Wybacz, niewazny12, ale jesteś ekspertem od widzenia zła tam, gdzie go nie ma. Prawdziwy chrześcijanin powinien zwracać uwagę głównie na dobre rzeczy istniejące w świecie.
niewazny12 napisał(a):
Owszem. Uprawiając sport, dbasz o swoje zdrowie. Troska o zdrowie jest wyrazem miłości do siebie. A miłość jest drogą do zbawienia.

N kwi 22, 2012 12:29
Nieważny12- radzę zainteresować się samą ideą olimpiady.

Zapewne, większość wie, ale dla przypomnienia przytoczę:
Oficjalne motto Igrzysk:
Najważniejszą rzeczą w igrzyskach olimpijskich jest nie zwyciężyć, ale wziąć w nich udział, podobnie jak w życiu nie jest ważne triumfować, ale zmagać się z organizmem.

Oraz:
Citius Altius Fortius (Szybciej, Wyżej, Mocniej)

Znaczenie flagi IO:
Pięć różnokolorowych przecinających się kół symbolizuje zarazem różnorodność, jak i jedność ludzi zamieszkujących Ziemię. Poszczególne kolory symbolizują kontynenty: niebieski – Europę, czarny – Afrykę, czerwony – Amerykę, żółty – Azję i zielony – Australię. Dodatkowo kolory te zostały dobrane tak, by każdy z nich pojawiał się przynajmniej raz na jakiejś fladze państwowej.

Olimpiady promują pozytywne emocje, braterstwo, różnorodność i otwarcie na innych.
Promują więc dobro i jedność, a nie podziały między ludźmi. To piękna idea. Dlatego też, że promują pozytywne wartości, to też jest promowanie takich działań i przypominanie co oznaczają symbole. No i oczywiście komercyjność widowiska też jest ważna :p

Co do znicza olimpijskiego, to owszem może się tak kojarzyć, ale na pocieszenie dodam, że co roku ma inny kształt. W Chinach wyglądał tak:
Obrazek

N kwi 22, 2012 13:48

Mnie się kojarzy ze skórką od jabłka, która się podobnie zwija podczas obierania. Niewazny ma rację.

N kwi 22, 2012 14:40

Na jednym z forów znalazłem taką wypowiedź:

Cytuj:
Szatańska propaganda ukazuje Lucyfera jako dobrego anioła, który udostępnił ludzkości dostęp do wiedzy i nauki.

Tymczasem okazuje się, że w Edenie chodziło o coś zupełnie innego. Ale masowa propaganda wykazuje, ze większość wierzy w ową zabronioną wiedzą i znicz olimpijski oraz nadgryzione jabłko - symbol Apple jest właśnie symbolem rzekomo zabronionej nam wiedzy.

Znalazłem taki film (nie jest katolicki (niestety bardzo heretycki, ale mówi wiele przeciwko olimpiadzie)):

Lepiej zapewnić zbawienie i wygodę wszystkim na świecie niż organizować olimpiadę. Olimpiada ze zniczem w kształcie symbolu grzechu wygląda jakoś bardzo szyderczo.

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

Wt kwi 24, 2012 7:22
No właśnie RZEKOMO zabroniona wiedza i nauka. Właśnie jak widzę takie filmiki to jestem w stanie uwierzyć, że jeżeli traktują o spiskach to stoi za tym jakaś szatańska propaganda mająca tworzyć podziały między ludźmi :D
Więc lepiej nie oglądać dla własnego zdrowia psychicznego takich filmów ;-)

A symbol w kształcie jabłka- nadal mi się tak nie kojarzy- już bardziej ze wstążką. I pamiętaj zachęcanie do bojkotu to dzieło szatańskiej propagandy :D

Wt kwi 24, 2012 8:41

Nieważny, juz kiedys pytałam, ale nie odpowiedziałeś - czy Ty masz jakieś zainteresowania, hobby?

Wt kwi 24, 2012 8:50

Mam bardzo silne zainteresowania i to takie, które łatwo mogą odciągnąć od wiary.

A dlaczego mundial miałby być ważniejszy od czyjejś wygody? Co jest ważniejsze - kilkudziesięciu panów kopiących zszywaną kulę czy nakarmienie milionów ludzi na świecie... Tak więc bez sportu wyczynowego da się żyć. Sport to raczej odpoczynek, trenowanie umiejętności przydatnych w życiu, dziecięca zabawa rozładowująca emocję... A niektórzy robią z tego jakby religię!

Precz z euro 2012! Może to wydać się wam dziwne, ale świat bez tego by się obył!

Wt kwi 24, 2012 13:02

Obył by się i bez wielu różnych rzeczy i co z tego. Nie szkodzi to nikomu, wielu interesuje.
Można przy tej okazji też czynić jakieś dobro. A to później po takich mistrzostwach wylicytują jakąś piłkę dla celów charytatywnych itd.

Ale...

Niewazny12 - niegłupi z Ciebie facet z zaburzeniami - zespołem Aspergera (sam o tym w wątkach swoich piszesz, więc stwierdzam tylko fakt, nie mam zamiaru Cię obrażać), co sprawia, że masz obsesje, których pojąć ja nie mogę, ale jesteś też osobą na pewno inteligentną (raczej mało inteligentnych to nie dosięgnie).
I jako taki pewnie nie zgłębiałeś tematu głodu itd., bo wtedy nie pisałbyś dość... lewackich bzdur.
Otóż problem głodu nie występuje z powodu braku pieniędzy na nakarmienie ludzi, ale z powodu złej dystrybucji dóbr. Zobacz, w Polsce jak ktoś umiera z głodu to już faktycznie na własne życzenie (jednak mamy u nas multum darmowych jadłodajni), inaczej jest w tzw. "trzecim świecie". I należałoby tam nie pompować kasę, tylko zmieniać mentalność ludzi, wspierać przemiany polityczne itd.
A właśnie akcje rozdawnicze są jak leczenie objawowe, problem zaleczą, a nie wyleczą. Tkwi on głębiej.
I dlatego EURO, Olimpiady, Mundiale itd. nie są szkodliwe. Bowiem nie przez nie gdzieniegdzie jest klęska głodu. Odpowiednia ilość kasy jest pompowana w te kraje, ale to nic nie daje, niestety.

Wt kwi 24, 2012 13:18
niewazny12 napisał(a):
Precz z euro 2012! Może to wydać się wam dziwne, ale świat bez tego by się obył!

Pewnie by się i obył.
Czy brałeś pod uwagę głos socjologów wykazujących, że tego typu międzynarodowe imprezy to współczesny sposób na bezkrwawe wojny, ze pozwalają na rozładowanie i trzymanie na wodzy wielu animozji? Wielu socjologów uważa, że ten stosunkowo spokojny okres (tak, stosunkowo spokojny pomimo tylu wojen) to w dużej części zasługą własnie takich olimpijskich i mundialowych wojen, wojen w której kazdy może uczestniczyć na stadionie, przed telewizorem czy przy radiu, wojen bezkrwawych.

Wt kwi 24, 2012 13:20
niewazny12 napisał(a):
Mam bardzo silne zainteresowania i to takie, które łatwo mogą odciągnąć od wiary.

Ale czasu na normalne życie to już za wiele nie ma. Wyjście z kumplami, poznanie dziewczyny/chłopaka...
Tak to wyglada.

Wt kwi 24, 2012 13:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona