|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
 Magia jest szkodliwa
Magia opiera się na ciemnych energiach, które mogą pochodzić od Szatana. Cele i przyczyny zajmowania się magią i jej hołdowania są grzeszne, sprzeczne z Katechizmem Kościoła. Sympatie do magii i jej jawne wspieranie, jakie są widoczne wśród licznych użytkowników na niniejszym, chrześcijańskim portalu wskazują, że trwa tu walka z Szatanem. Bądźmy uważni, by być w tej walce po właściwej stronie. Króluj nam Chryste 
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
Wt wrz 25, 2012 7:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Magia jest szkodliwa
homo_homini_canis_est napisał(a): Magia opiera się na ciemnych energiach, które mogą pochodzić od Szatana. Cele i przyczyny zajmowania się magią i jej hołdowania są grzeszne, sprzeczne z Katechizmem Kościoła. Sympatie do magii i jej jawne wspieranie, jakie są widoczne wśród licznych użytkowników na niniejszym, chrześcijańskim portalu wskazują, że trwa tu walka z Szatanem. Bądźmy uważni, by być w tej walce po właściwej stronie. Króluj nam Chryste  Króluj nam Chryste i wspomagaj homo_homini w seansach bioenegroterapeutycznych.
|
Wt wrz 25, 2012 7:43 |
|
 |
lofrilla
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Magia opiera się na ciemnych energiach, które mogą pochodzić od Szatana.  A ja bym chciała wiedzieć jakie oprócz szatana mogą być źródła ciemnych energii.
|
Wt wrz 25, 2012 10:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Króluj nam Chryste i wspomagaj homo_homini w seansach bioenegroterapeutycznych. Nie wydaje mi się, by ten sarkazm był przyzwoity. Posługujesz się imieniem Bożym w ramach złośliwego żartu by dopiec homo_homini_canis_est. A mimo że jego wypowiedzi często rozmijają się z nauką Kościoła, akurat w swoim powyższym poście pisze prawdę.
|
Wt wrz 25, 2012 15:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MIXer napisał(a): Alus napisał(a): Króluj nam Chryste i wspomagaj homo_homini w seansach bioenegroterapeutycznych. Nie wydaje mi się, by ten sarkazm był przyzwoity. Posługujesz się imieniem Bożym w ramach złośliwego żartu by dopiec homo_homini_canis_est. A mimo że jego wypowiedzi często rozmijają się z nauką Kościoła, akurat w swoim powyższym poście pisze prawdę. Fakt napisałam sarkastycznie. Ale skoro homo_homini dopuszcza, że magiczne energie mają źródło w szatanie, to czemu tak zażarcie broni bioenergoterapii podciągając ją pod działania Boga. Stosuje wałęsowską zasadę jestem za a nawet przeciw, bo jako bioenergoterapeuta chce usilnie wskazać, że działa mocą Chrystusa.
|
Wt wrz 25, 2012 15:32 |
|
|
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): Stosuje wałęsowską zasadę jestem za a nawet przeciw Tak urządził Bóg świat, że białe jest białe a czarne jest czarne. Jezus powiedział wprost: niech wasze słowa będą tak - tak, nie - nie. Nie da się dwom panom służyć, Bogu i mamonie. Nie da się Bogu palić świecę, a diabłu ogarek. Ja przypominam. Przy okazji, insynuacje, złość i złośliwości to też są grzechy. Mogą być śmiertelne. Też przypominam. Króluj nam Chryste 
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
Śr wrz 26, 2012 0:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Alus napisał(a): Stosuje wałęsowską zasadę jestem za a nawet przeciw Tak urządził Bóg świat, że białe jest białe a czarne jest czarne. Jezus powiedział wprost: niech wasze słowa będą tak - tak, nie - nie. Nie da się dwom panom służyć, Bogu i mamonie. Nie da się Bogu palić świecę, a diabłu ogarek. Ja przypominam. Przy okazji, insynuacje, złość i złośliwości to też są grzechy. Mogą być śmiertelne. Też przypominam. Króluj nam Chryste  Białe jest białe czarne jest czarne, a magia jest magią, choćby przydawać jej górnolotnych walorów uzgrawiania i określeń w rodzaju bioenergoterapia.....to stale jest magia, okultyzm.
|
Śr wrz 26, 2012 8:46 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|