Autor |
Wiadomość |
Lurker
|
 I kolejna psychozabawa
(Psycho to od psychopaty. ^_^)
Załóżmy że w Twoim trzypokojowym mieszkaniu wybuchł właśnie pożar. Całe mieszkanie jest już pełne dymu, a Ty stoisz w przedpokoju. Każdy pokój ma balkon, więc możesz przebiec przez dym do któregoś pokoju i czekać na strażaków na balkonie. Po domu biegać nie możesz, bo dym Cię zadusi. W jednym pokoju śpi Twoja teściowa, w drugi miauczy rozdzierająco Twój kot, a w trzecim na półce stoją embriony.
Który pokój wybierasz?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Cz cze 06, 2013 10:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: I kolejna psychozabawa
Pierwszy! "Wydumany problem, nie będę odpowiadać"  Nieee, żartowałem.
|
Cz cze 06, 2013 10:30 |
|
 |
Lurker
|
Zapomniałem podkreślić, że embrionów jest kilka, a teściowa jedna. Hm?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Cz cze 06, 2013 10:40 |
|
|
|
 |
Panna_Funia
|
Ja mam ten komfort, że nie posiadam teściowej  Mogę więc sobie 'mamuśkę' wyobrazić jak tam tylko chcę Moja niedoszła to taka jędza była, więc wybieram kota Kto i po kiego diabła trzyma w domu na półce embriony...?
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Cz cze 06, 2013 10:56 |
|
 |
WIST
|
W takiej konfiguracji nie ma się co martwić, zaraz przyjdą sanitariusze ze stróżówki.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz cze 06, 2013 10:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
napisał kto napisał(a): Pierwszy!
Oho! Achtung, znaczy się forum czyta także teściowa wiadomego forumowicza. Ja próbuję wydostać się przez komin, jest taka opcja? Nie ma, a to szkoda..
|
Cz cze 06, 2013 11:09 |
|
 |
Lurker
|
Panna Funia napisał(a): Kto i po kiego diabła trzyma w domu na półce embriony...? Twoje dziecko jest pro-liferem i ratuje nienarodzonych z auschwitzów (znaczy się, z klinik). WIST napisał(a): zaraz przyjdą sanitariusze ze stróżówki O nie. Czwarty raz się TAM nie wybieram. : D MARIEL napisał(a): Ja próbuję wydostać się przez komin Komin jest od ostatniej zimy zapchany świętym Mikołajem. Zostają Ci, niestety, balkony. : (
|
Cz cze 06, 2013 11:45 |
|
 |
WIST
|
Na balkonach robią ocieplenie i nie można im przeszkadzać.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz cze 06, 2013 11:52 |
|
 |
Lurker
|
No to kiszka blada. Nie dośc, że szlag trafi embriony (jak wynika na chwilę obecną z ankiety), to Ty też skóry nie uratujesz.
A tak bardziej serio, jest to mimo wszystko (pomijając kota) problem podobny nieco do problemu wagonika: jedna osoba na torze, pięć w wagoniku, katastrofa nieunikniona. Czy należy kierować się "ekonomią", tzn. prostym rachunkiem, im więcej osób przeżyje, tym lepiej? Jeśli embriony są dla Ciebie osobami, dlaczego wybierasz teściową?
Kapitanowie okrętów podwodnych nie mają podobnych dylematów: kiedy okręt wpłynie na minę, zamykają grodzie wodoszczelne odcinając ludziom drogę ucieczki. Ale kapitanowie odpowiadają przed dowództwem za swoje okręty, a dopiero potem za załogi; smierć na morzu stanowi zaś "ryzyko zawodowe", którego każdy marynarz jest świadom. Niemniej trudno oczekiwać, żebyśmy wszyscy się w takich okrętach pozamykali. Kościół akcentując nieustannie wagę "życia poczętego" zdaje się tego własnie od nas wymagać.
(Analogia chyba niezbyt trafiona, ale czujecie bluesa.)
|
Cz cze 06, 2013 12:03 |
|
 |
Panna_Funia
|
O rany!  No nie wierzę... ktoś oprócz mnie zaznaczył 'kota' Kto to taki? No już, przyznawać się... Komu tam teściowa w domu wadzi? 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Cz cze 06, 2013 13:44 |
|
 |
ARHIZ
|
Jako, że kota i teściową już niektórzy będą ratować, jako jedyny uratuję embriony! A potem je wychowam ^^
UP: Jakby była u mnie w domu, to bym się załamał...
_________________ ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
Śr cze 19, 2013 0:58 |
|
 |
mareta
|
Ja bym ratowała teściową i Jajko bo kto inny by się "turlał" po wszystkich wątkach
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Śr cze 19, 2013 21:15 |
|
 |
Panna_Funia
|
ARHIZ->Cytuj: Jako, że kota i teściową już niektórzy będą ratować, jako jedyny uratuję embriony! A potem je wychowam ^^ Idziesz na łatwiznę. Spróbuj z teściową nie z embrionami. Wychować, znaczy się 
...to be who I am
|
Cz cze 20, 2013 7:41 |
|
 |
ARHIZ
|
Teściową!? Znaczy, na razie to jest przyszła teściowa, co nie zmienia faktu, że boję się wejść do pokoju, w którym przebywa  A taka armia posłusznych płodów to fajna rzecz. Swoją drogą, założyciel tematu mógłby sprecyzować, jakie to są płody. Rolne? Zapłodnione kurze jaja?
_________________ ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
Cz cze 20, 2013 11:43 |
|
 |
Panna_Funia
|
ARHIZ->Cytuj: co nie zmienia faktu, że boję się wejść do pokoju, w którym przebywa  O! No i wiemy jak się tłumaczyć, dlaczego nie wyciągnąłeś 'mamusi' z pożaru Cytuj: A taka armia posłusznych płodów to fajna rzecz. Swoją drogą, założyciel tematu mógłby sprecyzować, jakie to są płody. Rolne? Zapłodnione kurze jaja?  ... Rolne, sądzę... Embriony rolne 
...to be who I am
|
Cz cze 20, 2013 12:15 |
|
|
|