Bardzo proszę o radę ! To dla mnie bardzo ważne!
Witam !

Jestem w trzeciej klasie liceum. Piszę tutaj, ponieważ potrzebuję rady. Być może wyda się, że to głupia sprawa, jednak dla mnie to coś naprawdę istotnego.
W I liceum zamieszkałam w internacie. Niestety z powodu pewnego konfliktu nie ułożyło się, bardzo chciałam zrezygnować i w II liceum, po mieszkaniu tam rok i pięć miesięcy, zrezygnowałam. Na początku się cieszyłam, ale potem okazało się, że brakuje mi internatu-jednak wcale nie było tak źle. Dorosłam i chciałam być blisko ludzi...
Wrócić tam nie jest tak łatwo. Strasznie mnie to męczyło, denerwowało mnie, że coś może mnie ominąć...
W końcu pogodziłam się z tym, że już tam nie jestem. Znalazłam nowy cel w moim domu. Stwierdziłam, że ten internat to była po prostu krótka, ale całkiem ciekawa przygoda, która wiele mnie nauczyła i teraz pora na nowy wspaniały rozdział w moim życiu...
Mam pytanie: czy to dobra decyzja, że dałam sobie spokój z tym internatem ? Czy może jednak do niego wrócić? Nie chcę niczego żałować, ale z drugiej strony bez internatu da się żyć i mam już nowy plan, no i trochę poznałam już życia w internacie... a i tak by się to skończyło, po prostu dla mnie to była krótsza przygoda niż dla innych...
a jeśli zostanę w domu, to będzie mój ostatni rok w nim, za rok się wyprowadzam, chciałabym przeżyć go wyjątkowo... macie jakieś pomysły co ciekawego mogłabym w nim robić?
Proszę o pomoc !