czy jesteście tak odważni czy tak głupi wierząc ?
Autor |
Wiadomość |
trudność
|
 czy jesteście tak odważni czy tak głupi wierząc ?
tak mnie naszło. jacy musimy być odważni albo głupi wierząc komuś albo sobie że wierzymy, że w to co wierzymy to prawda. jak bardzo zły wprowadza wątpliwości, jak bardzo nami chce targać, jak bardzo chce nas zmylić, że możemy dojść do wniosku, że prawda, którą znamy, to jego posępne kłamstwo. im jesteśmy bliżej, tym chce, żebyśmy byli dalej.
czy jesteśmy?
_________________ wszystko co mnie zabija, sprawia, że czuję że żyję.
|
Śr paź 07, 2015 16:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: czy jesteście tak odważni czy tak głupi wierząc ?
trudność napisał(a): tak mnie naszło. jacy musimy być odważni albo głupi wierząc komuś albo sobie że wierzymy, że w to co wierzymy to prawda. jak bardzo zły wprowadza wątpliwości, jak bardzo nami chce targać, jak bardzo chce nas zmylić, że możemy dojść do wniosku, że prawda, którą znamy, to jego posępne kłamstwo. im jesteśmy bliżej, tym chce, żebyśmy byli dalej.
czy jesteśmy? Nie. On chce abys tak myslal i przez to odchodzil rzeczywiscie coraz dalej, myslac ze nie dasz rady,itp, itd. Na watpliwosci najlepsza spowiedz i komunia.
|
Śr paź 07, 2015 17:41 |
|
 |
trudność
|
sapper napisał(a): Na watpliwosci najlepsza spowiedz i komunia. u księdza geja czy pedofila czy to ma jakieś znaczenie ? dlaczego wierzyć nie można tak po prostu "ufając" ?
|
Śr paź 07, 2015 18:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
trudność napisał(a): sapper napisał(a): Na watpliwosci najlepsza spowiedz i komunia. u księdza geja czy pedofila czy to ma jakieś znaczenie ? dlaczego wierzyć nie można tak po prostu "ufając" ? ksiedza do spowiedzi mozesz sobie wybrac, tzn. jesli w jednej parafii nie chcesz to mozesz jechac do innej, ktorejkolwiek. Komunia jest polaczeniem z Bogiem poprzez przyjecie Ciala Chrystusa. Jak sam piszesz nie dajesz rady sam, a spowiedz i Komunia to najlepsza pomoc.
|
Śr paź 07, 2015 18:28 |
|
 |
trudność
|
czy to mi nie powinno przeszkadzać w przyjmowaniu komunii, że przyjmuje ciało Boga a nie syna Bożego?
pytanie jest retoryczne, mam nadzieje że rozumiesz.
|
Śr paź 07, 2015 18:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
trudność napisał(a): czy to mi nie powinno przeszkadzać w przyjmowaniu komunii, że przyjmuje ciało Boga a nie syna Bożego?
pytanie jest retoryczne, mam nadzieje że rozumiesz. Pewnie slyszales co to jest Trojca Swieta?
|
Śr paź 07, 2015 18:33 |
|
 |
trudność
|
a ty mi pewnie wytłumaczysz teraz i dokładnie opiszesz co znaczy znak krzyża? serio?
jedyne w co można wierzyć, to pismo święte, jak ono jest sfałszowane, w co wątpię jak niektórzy twierdzą, to jaką dałby nam Bóg rzecz, na której można było by się oprzeć wszędobylskiemu kłamstwu?
|
Śr paź 07, 2015 18:35 |
|
 |
trudność
|
ale o czym i z kim ja rozmawiam w kraju gdzie zdeklarowanych 95% to katolicy w łączności z papieżem.
ładną przypinkę na klacie eksponuje nasz były prezydent "bolek" na takich wartościach stoi ten świat.
|
Śr paź 07, 2015 18:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
trudność napisał(a): ale o czym i z kim ja rozmawiam w kraju gdzie zdeklarowanych 95% to katolicy w łączności z papieżem.
ładną przypinkę na klacie eksponuje nasz były prezydent "bolek" na takich wartościach stoi ten świat. Sadze ze faktycznie masz problem, lecz nie sadze abym mogl ci udzielic wlasciwej rady, poza zaleceniem solidnej spowiedzi i przystapienia do Komunii Sw. Czasem w takich okolicznosciach zdarza sie glebsze zrozumienie wiary.
|
Śr paź 07, 2015 19:19 |
|
 |
trudność
|
o tym znaku krzyża sprytnie ominąłeś odpowiedź.
a odpowiedź na moje pytanie nasuwa się sama. gdyby to było to takie proste, to nie czekała by za to tak wspaniała nagroda.
|
Śr paź 07, 2015 19:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
trudność napisał(a): o tym znaku krzyża sprytnie ominąłeś odpowiedź.
a odpowiedź na moje pytanie nasuwa się sama. gdyby to było to takie proste, to nie czekała by za to tak wspaniała nagroda. Wiec skoro wiesz (mam nadzieje ze mowisz powaznie) juz jaka to nagroda to w czym masz problem? Biegiem do spowiedzi! I komunii Sw. bo jak cie obecny stan zastanie w chwili smierci to nici z nagrody, albo dlugie czekanie w czyscu.
|
Śr paź 07, 2015 20:10 |
|
 |
trudność
|
nie wiem dlaczego w swoich postach nie odnosisz się treści moich tylko szydzisz z sakramentów?
|
Śr paź 07, 2015 20:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
trudność napisał(a): nie wiem dlaczego w swoich postach nie odnosisz się treści moich tylko szydzisz z sakramentów? Nic takiego nie robilem, wiec moze wskazesz w ktorym miejscu? Jesli w tej chwili jest to twoj wymysl wyobrazni, to klamiesz i oszukujesz, czyli kolejny powod do niezwlocznej Spowiedzi Sw.
|
Śr paź 07, 2015 20:17 |
|
 |
trudność
|
sapper napisał(a): trudność napisał(a): nie wiem dlaczego w swoich postach nie odnosisz się treści moich Nic takiego nie robilem, wiec moze wskazesz w ktorym miejscu? . zauważyłem przecież.
|
Śr paź 07, 2015 20:38 |
|
 |
ZycieJestPiekne
|
tak to czytam nie nie bardzo rozumiem czemu ta wymiana postów ma służyć?
Łaską bowiem jesteście zbawieni przez wiarę. A to pochodzi nie od was, lecz jest darem Boga Ef 2,8
_________________ "Bóg zawsze nad nami czuwa, i znajduje rozwiązanie, tam gdzie ludzki umysł już go nie widzi." św. Faustyna Kowalska
http://swietoscwcodziennosci.blogspot.com/
|
Śr paź 07, 2015 22:21 |
|
|
|