|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Były ksiądz, była zakonnica
Autor |
Wiadomość |
Zainteresowany
|
 Były ksiądz, była zakonnica
Dzień dobry, Szukam osób które były księżmi, zakonnicami i chciałyby ze mną podzielić się swoją historią. Ze swojej strony gwarantuję całkowitą anonimowość - chcę poznać Twoją historię taką jaka jest, nie mam zamiaru nikogo oceniać. Jeśli chcesz ze mną porozmawiać o tym jak wyglądało Twoje życie będąc księdzem/ zakonnicą lub znasz kogoś takiego, odpisz proszę na tego posta. Pozdrawiam 
|
Śr wrz 21, 2022 8:24 |
|
|
|
 |
tammypcolon
|
 Re: Były ksiądz, była zakonnica
Komentarze dotyczące celu nawiązania kontaktu z osobami, które były księżmi lub zakonnicami, zawsze odnoszą się do kwestii związanych z ich osobistymi doświadczeniami. _________________
|
Wt sty 21, 2025 7:33 |
|
 |
tammypcolon
|
tammypcolon napisał(a): Komentarze dotyczące celu nawiązania kontaktu z osobami, które były księżmi lub zakonnicami, zawsze odnoszą się do kwestii związanych z ich osobistymi doświadczeniami. _________________ among usI completely agree with your point above about personal experiences
|
Wt sty 21, 2025 10:52 |
|
|
|
 |
mareta
|
tammypcolon napisał(a): Komentarze dotyczące celu nawiązania kontaktu z osobami, które były księżmi lub zakonnicami, zawsze odnoszą się do kwestii związanych z ich osobistymi doświadczeniami. _________________ Znam takiego pana, był kolegą moich dzieci w Liceum, jednak nigdy nie ośmieliłabym się zaczepić go w tej kwestii' " hej jak się czujesz po zrzuceniu sutanny, bo jestem ciekawa?" Jest to na pewno zbyt bolesne i trudne.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Wt sty 21, 2025 23:39 |
|
 |
tehoodor
|
mareta napisał(a): tammypcolon napisał(a): Komentarze dotyczące celu nawiązania kontaktu z osobami, które były księżmi lub zakonnicami, zawsze odnoszą się do kwestii związanych z ich osobistymi doświadczeniami. _________________ Znam takiego pana, był kolegą moich dzieci w Liceum, jednak nigdy nie ośmieliłabym się zaczepić go w tej kwestii' " hej jak się czujesz po zrzuceniu sutanny, bo jestem ciekawa?" Jest to na pewno zbyt bolesne i trudne. W jakim sensie rozstanie z sutanną, czy habitem, miałoby być bolesne? Jeżeli ktoś zdecydował, że to nie jego droga i podjął świadomą decyzję by wieść świeckie życie, a często z ukochaną osobą, to obejdzie się bez bólu.
|
N sty 26, 2025 7:29 |
|
|
|
 |
Idący
|
mareta napisał(a): hej jak się czujesz po zrzuceniu sutanny, bo jestem ciekawa?" Jest to na pewno zbyt bolesne i trudne. Myslę, że jednak warto poruszyć temat. Delikatniej, niż powyżej. Być może chłopak się męczy i potrzebuje życzliwej rozmowy. Może potrzebuje rady osoby dojrzałej w wierze? Może jest, coś go gnębi, ale sam nie potrafi, boi się zwrócić do swojej ekszwierzchności? Może trzeba mu jak pomóc, taktownie poruszając temat.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
N sty 26, 2025 12:38 |
|
 |
mareta
|
tehoodor napisał(a): mareta napisał(a): tammypcolon napisał(a): Komentarze dotyczące celu nawiązania kontaktu z osobami, które były księżmi lub zakonnicami, zawsze odnoszą się do kwestii związanych z ich osobistymi doświadczeniami. _________________ Znam takiego pana, był kolegą moich dzieci w Liceum, jednak nigdy nie ośmieliłabym się zaczepić go w tej kwestii' " hej jak się czujesz po zrzuceniu sutanny, bo jestem ciekawa?" Jest to na pewno zbyt bolesne i trudne. W jakim sensie rozstanie z sutanną, czy habitem, miałoby być bolesne? Jeżeli ktoś zdecydował, że to nie jego droga i podjął świadomą decyzję by wieść świeckie życie, a często z ukochaną osobą, to obejdzie się bez bólu. Może być bolesne, bo pragnienie bycia kapłanem dalej ma, tylko, nie może go realizować. Mój znajomy nie wygląda na szczęśliwego, unika ludzi, rodzina z nim zerwała.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Pn sty 27, 2025 13:47 |
|
 |
Biles1954
|
Na pewno masz wiele na głowie.
|
Cz kwi 24, 2025 8:05 |
|
 |
Witold33
|
Może być bolesne, bo pragnienie bycia kapłanem dalej ma, tylko, nie może go realizować. Mój znajomy nie wygląda na szczęśliwego, unika ludzi, rodzina z nim zerwała.[/quote]
Zapewne nie jest to rodzina chrześcijańska, skoro nie potrafi wybaczyć.
|
Cz kwi 24, 2025 10:37 |
|
 |
Atimeres
|
Witold33 napisał(a): Może być bolesne, bo pragnienie bycia kapłanem dalej ma, tylko, nie może go realizować. Cytuj: Mój znajomy nie wygląda na szczęśliwego, unika ludzi, rodzina z nim zerwała. Zapewne nie jest to rodzina chrześcijańska, skoro nie potrafi wybaczyć. Tak wynika, że mogła ujawnić się u niego depresja lub inny zespół i sam zerwał z rodziną...
|
Cz kwi 24, 2025 12:00 |
|
 |
Biles1954
|
mareta napisał(a): geometry dashtammypcolon napisał(a): Komentarze dotyczące celu nawiązania kontaktu z osobami, które były księżmi lub zakonnicami, zawsze odnoszą się do kwestii związanych z ich osobistymi doświadczeniami. _________________ Znam takiego pana, był kolegą moich dzieci w Liceum, jednak nigdy nie ośmieliłabym się zaczepić go w tej kwestii' " hej jak się czujesz po zrzuceniu sutanny, bo jestem ciekawa?" Jest to na pewno zbyt bolesne i trudne. W jakim sensie rozstanie z sutanną, czy habitem, miałoby być bolesne? Jeżeli ktoś zdecydował, że to nie jego droga i podjął świadomą decyzję by wieść świeckie życie, a często z ukochaną osobą, to obejdzie się bez bólu.[/quote] Może być bolesne, bo pragnienie bycia kapłanem dalej ma, tylko, nie może go realizować. Mój znajomy nie wygląda na szczęśliwego, unika ludzi, rodzina z nim zerwała.[/quote] 
|
Cz kwi 24, 2025 15:06 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
|