Autor |
Wiadomość |
proteom
|
 Mieszkanie Nawrockiego
Karol Nawrocki, kandydat w wyborach prezydenckich popierany przez PiS, jest właścicielem dwóch mieszkań i współwłaścicielem kolejnego. Wcześniej, podczas debaty przedwyborczej zapewniał, że ma jedno mieszkanie. Jedno z tych mieszkań miał otrzymać, jako dowód wdzięczności, za pomoc w opiece nad seniorem - panem Jerzym. Okazało się, że mężczyzna pod ponad roku przebywa w domu pomocy społecznej., a jego pobyt finansuje samorząd. Anna Kanigowska, pracownica Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej, która rzeczywiście opiekowała się panem Jerzym, twierdzi, że senior żył w nędzy i nikt, poza nią, mu nie pomagał.https://tvn24.pl/trojmiasto/anna-kanigo ... -jtVFiZdcwCzy w ogóle była umowa dożywocia? https://www.bankier.pl/wiadomosc/Mieszk ... 50118.htmlJeśli nie, to Nawrocki nie miał prawnego obowiązku opieki nad Panem Jerzym. Trafiłam na oświadczenie pana Karola Nawrockiego i jego żony. To było przejęcie mieszkania za opiekę. Krótkie, odręcznie napisane oświadczenie - wskazała.Mało prawdopodobne. TAakie sprawy załatwia się u notariusza. Nawrocki twierdzi: Wszystkie kwestie prawne i własnościowe tego mieszkania zostały wyjaśnione w czasie wielomiesięcznego postępowania ABW, gdy otrzymywałem certyfikat dostępu do informacji ściśle tajne Unii Europejskiej. Ani polski służby, ani żadni mecenasi i prawnicy nie mają wokół tej sprawy żadnych wątpliwości, tylko telewizja rządowa, TVN i Onet, co pokazuje, czym jest ta sprawa.https://wpolityce.pl/polityka/728547-na ... mam-kluczyMożliwe, że Pan Jerzy przekazał Nawrockiemu mieszkanie, jako wyraz wdzieczności za pomoc, której mu udzielał przed wykupieniem mieszkania. Mógł mu zresztą Nawrocki pomóc je wykupić np. dając na to pieniądze.
|
Cz maja 08, 2025 0:22 |
|
|
|
 |
mareta
|
 Re: Mieszkanie Nawrockiego
Nie znam szczegółów, aliści sądzę, że to typowe podłożenie świni konkurentowi na finiszu kampanii. Zanim prawda wyjdzie na jaw- konkurent straci głosy. Czy nie o to chodzi?
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Cz maja 08, 2025 12:13 |
|
 |
Witold33
|
Pewnie i o to chodzi. Ale nie zmienia faktu , że nowogrodzki świnią jest.
|
Pt maja 09, 2025 7:49 |
|
|
|
 |
niewazny12
|
PiS jest mniejszym złem od Konfederacji (przynajmniej tej "korwinowskiej" części Konfederacji), a Konfederacja jest mniejszym złem niż Koalicja Obywatelska. Wniosek: przede wszystkim trzeba głosować przeciwko Koalicji Obywatelskiej i jej kandydatowi Rafałowi Trzaskowskiemu! Nie wolno wpaść w skrupuły i np. nie zagłosować na Nawrockiego w drugiej turze przeciwko Trzaskowskiemu, "bo nie chce się popierać mniejszego zła, czyli PiS-u" - wtedy to nie jest głos za Nawrockim czy PiS-em, ale przeciwko Koalicji Obywatelskiej i Rafałowi Trzaskowskiemu oraz przeciwko polityce koalicji rządzącej w polskim sejmie od czwartego kwartału 2023 r.!https://tvrepublika.pl/Polityka/Nawrock ... tko/188415 - Nawrocki wygrywa z Trzaskowskim. Sprawdź ten SONDAŻ!
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
Pt maja 09, 2025 9:37 |
|
 |
Idący
|
Szczucie na Nawrockiego i to z wykorzystanie służb świadczy o strachu przed nim. Tusk nie cofnie sie przed niczym, aby go zniszczyć. Choć nie sądzę, aby nasłał na niego seryjnego samobójcę. Teraz nie chodzi o Nawrockiego, ale o Polskę. Chodzi o to, aby Polska nie uległa rozmyciu w strukturach niemieckiej UE. Aby nie zapanowała u nas eurosocjalistyczna dyktatura. Już teraz władza staje się totalitarna. To wprzęgnięcie służb specjalnych w kampanię wyborczą jest tego dowodem. W tych wyborach każdy głosuje za patriotyzmem lub kosmopolityzmem. Za Polską lub mafijnymi interesami tuskowych bodnarystów.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Pt maja 09, 2025 19:03 |
|
|
|
 |
niewazny12
|
Brawo za ten komentarz, Idący!
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
Pt maja 09, 2025 19:14 |
|
 |
kisiel95
|
Emeryci zostaną w domu. O to głównie chodzi.
|
Pt maja 09, 2025 20:12 |
|
 |
Witold33
|
Każdy sposób dobry by utrącić taką świnię. Przecież wystarczy spojrzeć. Pożegnajcie się z pislamskimi marzeniami. Już po balu. No i wisienka na torcie - ten niedoszły delfinek , rozchełstany niedogolony Czarnek, dr prawa kanonicznego na swych krzywych nóżkach . Tego się nie odzobaczy.
|
So maja 10, 2025 7:56 |
|
 |
Witold33
|
...."w PiS już zdają sobie sprawę, że te wybory mogą być nie do wygrania. - Idziemy w mitygacje. Ograniczamy skutki. Wiemy, że przegramy, ale budujemy legendę, dlaczego przegraliśmy" .... Innymi słowy tak tak - nie nie. Po chrześcijansku.
|
So maja 10, 2025 8:50 |
|
 |
Atimeres
|
Witold33 napisał(a): ...."w PiS już zdają sobie sprawę, że te wybory mogą być nie do wygrania. - Idziemy w mitygacje. Ograniczamy skutki. Wiemy, że przegramy, ale budujemy legendę, dlaczego przegraliśmy" .... Innymi słowy tak tak - nie nie. Po chrześcijansku. To tylko ilustracja, jak potężne siły zostały zmobilizowane dla upowszechnienia tego montażu przeciw Nawrockiemu, a jak anemicznie działają wobec prawdziwego przekrętu Bodnara!
|
N maja 11, 2025 9:24 |
|
 |
Witold33
|
Ale taki właśnie jest świat. Nieprzystosowani i odklejeni gubią się w drodze. Niełatwe są ścieżki ku prawdzie. Przeminął sen o kolejnym Dudusiu. Na własne życzenie. Jaki "strateg" takie dzieło.
|
Pn maja 12, 2025 7:09 |
|
 |
Atimeres
|
Witold33 napisał(a): Ale taki właśnie jest świat. Nieprzystosowani i odklejeni gubią się w drodze. Niełatwe są ścieżki ku prawdzie. Przeminął sen o kolejnym Dudusiu. Na własne życzenie. Jaki "strateg" takie dzieło. Jak dotąd to tylko pożałowania godna, jawna nielegalna próba tusko-państwa przeciw Nawrockiemu.
|
Pn maja 12, 2025 8:44 |
|
 |
Idący
|
Atimeres napisał(a): Jak dotąd to tylko pożałowania godna, jawna nielegalna próba tusko-państwa przeciw Nawrockiemu. Nie ma znaczenia stan faktyczny. Nie ma znaczenia to, że każdy mający taką możliwość, skorzystałby z niej. Nie ma znaczenia, że Bodnar i wielu innych z pewnej opcji politycznej. Znaczenie ma skuteczność. Znaczenie mają złe emocje. Wprawdzie musieli wciągnąć w kampanie prezydencka służby specjalne (czyniąc w ten sposób precedens) ale skutecznie poszczuli stado wściekłych lemingów. Lemingi nie analizują, nie porównują, tylko wyją, jak im każą wyć. Nie kierują się własnym rozumem, ani rozeznaniem, ale huzia na Józia. Takie jest prawo stada lemingów.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Pn maja 12, 2025 8:53 |
|
 |
niewazny12
|
Głosowanie na Trzaskowskiego to ciężki grzech.
|
Pn maja 12, 2025 9:48 |
|
 |
Witold33
|
Bezsilne, groteskowe ciskanie się w dziecięcym gniewie. Było użyć rozumu przy wyznaczaniu kandydata. Mnie bonjour ani ziębi ani grzeje. Ale wystawić taką gnidę ? Mistrzostwo .
|
Pn maja 12, 2025 11:59 |
|
|
|