Autor |
Wiadomość |
polaczek
|
 Refleksje medialne.
Szcześć Boże, i ratuj się kto może (jak mówił Grzegorz Braun).
W hotelu sejmowym Grzegorz Braun cieszy się dobrą opinią skoro śpiewają o nim piosenki. Ja polaczek od jakiegoś czasu oglądam TV Republika. Redaktorem naczelnym tej stacji jest pan Tomasz Sakiewicz związany z Gazetą Polską. Widać,że stacja ta sieje propagandę a la dawne TVP i Jacek Kurski.
W programie wieczornym występował Jacek Sobala i wprowadził grę słów odnoszącą się do Donalda Tuska: Chyży Ruj. Po jakimś czasie jego "Szkło kontaktowe" znikło z anteny i pojawił się program "Piachem w tryby" odnoszący się w tytule do słów Donada Tuska: "Z panem prezydentem Putinem przypilnujemy aby nikt pichachu w tryby nie sypał", nieźle, co ?
Wątki poboczne jak orgia homoseksualna księży w Dąbrowie Górniczej czy zgwałcenie zakonnicy przez Pawła Malińśkiego pomijam.
|
Wt kwi 16, 2024 12:09 |
|
|
|
 |
imogenledner
|
 Re: Refleksje medialne.
polaczek napisał(a): Szcześć Boże, i ratuj się kto może (jak mówił Grzegorz Braun). W hotelu sejmowym Grzegorz Braun cieszy się dobrą opinią skoro śpiewają o nim piosenki. Ja polaczek od jakiegoś czasu oglądam TV Republika. Redaktorem naczelnym tej stacji jest pan Tomasz Sakiewicz związany z Gazetą Polską. Widać,że stacja ta sieje propagandę a la dawne TVP i Jacek Kurski. W programie wieczornym występował Jacek Sobala i wprowadził grę słów odnoszącą się do Donalda Tuska: Chyży Ruj. Po jakimś czasie jego "Szkło kontaktowe" znikło z anteny i pojawił się program "Piachem w tryby" odnoszący się w tytule do słów Donada Tuska: "Z panem prezydentem Putinem przypilnujemy aby nikt pichachu w tryby nie sypał", nieźle, co ? Wątki poboczne jak orgia homoseksualna księży w Dąbrowie Górniczej czy zgwałcenie zakonnicy przez Pawła Malińśkiego pomijam. viewtopic.php?f=9&t=43683slope gamePoruszasz wiele kwestii w jednym tekście, co jest świetne. Wydaje się, że w polskich mediach jest teraz dużo politycznej retoryki i debaty. Zwróć uwagę na to, co się tu dzieje, abyś mógł dostrzec nowe formy manipulacji i propagandy. Twoje spostrzeżenia są bardzo doceniane.
|
Pt gru 13, 2024 10:34 |
|
 |
george45
|
Spamujesz 
|
Pt gru 13, 2024 13:33 |
|
|
|
 |
Witold33
|
Kto to Grzegorz Braun? Z Bundestagu? A nie z Knesetu?
|
So gru 14, 2024 10:33 |
|
 |
Idący
|
Witold33 napisał(a): Kto to Grzegorz Braun? Z Bundestagu? A nie z Knesetu? Dowcipne, bo akurat wskazujesz na najbardziej nieprawdopodobne. Wpisz w wyszukiwarkę, znajdziesz nim informacje. Z tego co wiem, to z pewnością możesz uznać go za wroga, bo jak mi się wydaje jest m.in. antykomunistą. A poza tym, to nie wiem, czy ma jakieś konkretne konstruktywne poglądy.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
N gru 15, 2024 17:54 |
|
|
|
 |
george45
|
Idący napisał(a): Z tego co wiem, to z pewnością możesz uznać go za wroga, bo jak mi się wydaje jest m.in. antykomunistą. A z czego wiesz i co miało wpływ na Twoje widzimisię? Coś tam przeczytałeś, radia posłuchałeś, TV obejrzałeś, słowa ojca przypomniałeś, do kupy poskładałeś i swoje widzimisię stworzyłeś? Co prawda lepsze to niż wierzę, bo wiara, to największa przeszkoda dla poszukujących prawdy.
|
N gru 15, 2024 20:23 |
|
 |
tehoodor
|
Witold33 napisał(a): Kto to Grzegorz Braun? Z Bundestagu? A nie z Knesetu? Jak trafisz na polityka mówiącego głupie rzeczy, ale dla odmiany przepiękną polszczyzną, to może być właśnie on, choć niekoniecznie.
|
N gru 15, 2024 21:49 |
|
 |
Idący
|
tehoodor napisał(a): Jak trafisz na polityka mówiącego głupie rzeczy, ale dla odmiany przepiękną polszczyzną, to może być właśnie on, choć niekoniecznie. Dostrzegam cs dobrego w tym poście. Coś niezwykle rzadkiego na tym forum. A mianowicie umiejętność dostrzegania dobra. Także w kimś, do koga ma się niezbyt pozytywny stosunek. Dostrzegam też odwagę napisanie czegoś pozytywnego o kimś, na kim niemal wszyscy, od lewa do prawa wieszają psy. Tak postawa zasługuję na pochwałę. I naśladownictwo. Mam nadzieję, że i mi w jakimś stopniu się to uda. Że się tego nauczę.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Pn gru 16, 2024 8:52 |
|
 |
Witold33
|
tehoodor napisał(a): Witold33 napisał(a): Kto to Grzegorz Braun? Z Bundestagu? A nie z Knesetu? Jak trafisz na polityka mówiącego głupie rzeczy, ale dla odmiany przepiękną polszczyzną, to może być właśnie on, choć niekoniecznie. Słowem - robi za Korwina?
|
Pn gru 16, 2024 9:41 |
|
 |
Shoutheasken
|
Dziękuję za podzielenie się swoimi przemyśleniami.
|
Cz kwi 24, 2025 7:56 |
|
 |
Shoutheasken
|
imogenledner napisał(a): polaczek napisał(a): Szcześć Boże, i ratuj się kto może (jak mówił Grzegorz Braun). W hotelu sejmowym Grzegorz Braun cieszy się dobrą opinią skoro śpiewają o nim piosenki. Ja polaczek od jakiegoś czasu oglądam TV Republika. Redaktorem naczelnym tej stacji jest pan Tomasz Sakiewicz związany z Gazetą Polską. Widać,że stacja ta sieje propagandę a la dawne TVP i Jacek Kurski. W programie wieczornym występował Jacek Sobala i wprowadził grę słów odnoszącą się do Donalda Tuska: Chyży Ruj. Po jakimś czasie jego "Szkło kontaktowe" znikło z anteny i pojawił się program "Piachem w tryby" odnoszący się w tytule do słów Donada Tuska: "Z panem prezydentem Putinem przypilnujemy aby nikt pichachu w tryby nie sypał", nieźle, co ? Wątki poboczne jak orgia homoseksualna księży w Dąbrowie Górniczej czy zgwałcenie zakonnicy przez Pawła Malińśkiego pomijam. viewtopic.php?f=9&t=43683block blast adventure Poruszasz wiele kwestii w jednym tekście, co jest świetne. Wydaje się, że w polskich mediach jest teraz dużo politycznej retoryki i debaty. Zwróć uwagę na to, co się tu dzieje, abyś mógł dostrzec nowe formy manipulacji i propagandy. Twoje spostrzeżenia są bardzo doceniane. Ja również sporo myślałem po przeczytaniu tego artykułu.
|
Cz kwi 24, 2025 15:02 |
|
 |
Atimeres
|
polaczek napisał(a): Szcześć Boże, i ratuj się kto może (jak mówił Grzegorz Braun).
W hotelu sejmowym Grzegorz Braun cieszy się dobrą opinią skoro śpiewają o nim piosenki. Ja polaczek od jakiegoś czasu oglądam TV Republika. Redaktorem naczelnym tej stacji jest pan Tomasz Sakiewicz związany z Gazetą Polską. Widać, że stacja ta sieje propagandę a la dawne TVP i Jacek Kurski. Przesadzasz, chyba jest odwrotnie. Prawie większość dnia odbywają się dyskusje wszystkich środowisk politycznych; wszystkie są zapraszane, mogą się wypowiedzieć,. niekiedy pięć orientacji, aż ucho boli, kiedy niektóre plotą głupstwa!
|
Pt kwi 25, 2025 8:08 |
|
 |
Witold33
|
Pękam ze śmiechu. Widać, że nie można ciebie traktować serio. Chyba, że to wyrafinowany żart? Rjiespublika neutralna!?! Lol.
|
Pt kwi 25, 2025 11:23 |
|
 |
andej
|
Atimeres napisał(a): polaczek napisał(a): Szcześć Boże, i ratuj się kto może (jak mówił Grzegorz Braun).
W hotelu sejmowym Grzegorz Braun cieszy się dobrą opinią skoro śpiewają o nim piosenki. Ja polaczek od jakiegoś czasu oglądam TV Republika. Redaktorem naczelnym tej stacji jest pan Tomasz Sakiewicz związany z Gazetą Polską. Widać, że stacja ta sieje propagandę a la dawne TVP i Jacek Kurski. Przesadzasz, chyba jest odwrotnie. Prawie większość dnia odbywają się dyskusje wszystkich środowisk politycznych; wszystkie są zapraszane, mogą się wypowiedzieć,. niekiedy pięć orientacji, aż ucho boli, kiedy niektóre plotą głupstwa! Gdzieś dzwonią. Ale warto czasem wyjść z siebie i stanąć obok. I popatrzyć z boku, z dystansem. Otóż to, co napisał Atimeres nie oznacza, że Republika nie jest silnie zaangażowana politycznie. Ani, ze nie uprawia propagandy. Co prawda nie dorównuje TVN'nowi pod względem warsztatu (ani podłości). Ale jest stacją propagandową. A to, że zaprasza polityków wszystkich opcji, to świadczy jedynie o uczciwości. Uprawiają swoja politykę, ale nikogo nie kneblują. Udzielają swojej tuby także przeciwnikom politycznym. Niestety, nie ma Polsce, a może i na świecie, obiektywnej telewizji. Każda stacja propaguje jakieś poglądy polityczne. I dobrze, bo ten, kto nie interesuje się polityką, już w starożytnej Grecji zwany był idiotą. Osobiście wolę propolską Republikę, od komuszej TVN. Ale boli mnie, że Republika naśladuje TVN. Ale widać ludzie tego potrzebują, gdyż oglądalność im dynamicznie rośnie. Oglądajcie, póki można. Po zaprzysiężeniu prezydenta, jeśli to będzie Trzaskowski, wszystkie nieprawomyślne rozgłośnie zostaną zdelegalizowane. W totalitarnym państwie nie będzie tolerowany pluralizm medialny. Przeciwnicy polityczni nie zastaną dopuszczani przed kamery i mikrofony. Chyba, że będą to transmisje z egzekucji. Medialnych egzekucji, koteczku. Nie ośmielą się strzelać w tył głowy. Mam nadzieję.
|
Pt kwi 25, 2025 23:19 |
|
 |
george45
|
Strzał w tył głowy, to natychmiastowa śmierć. Miej nadzieję, że palić żywcem na stosach chyba też nie bedą, jak onegdaj czynili to ci, co mieli absolutną władzę. Choć "dobre" wzorce otrzymane z samej góry, może i godne są naśladowania.
|
So kwi 26, 2025 6:28 |
|
|
|