Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 29, 2025 10:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Nasze ulubione miejsca. 
Autor Wiadomość
Post Nasze ulubione miejsca.
Zapraszam do pisania o naszych ulubionych miejscach.Napiszmy,co się nam w nich podoba.

Pn gru 11, 2006 14:53
Hmm... nasze piękne góry - Tatry, Beskidy... naprawdę piękne widoki na przyrodę :) Cudowne uczucie kontaktu z naturą... po prostu fantastyczne.

Drugie miejsce to lasy i pagórki Schwarzwaldu, szczególnie okolice Furtwangen - po prostu fantastycznie zielono... coś pięknego.

Inne ulubione miejsca? Zalew Szczeciński oglądany zza burty jachtu... Mazurskie Jeziora, wybrzeże Bałtyku w Rostocku :) Wszędzie jest pięknie - trzeba tylko to piękno odnaleźć:)

I ostatnie ulubione miejsce: mój cudowny, ciepły i wygodny fotelik i to cudowne miejsce w mojej głowie, gdzie nie ma zmartwień :)

Crosis

Pn gru 11, 2006 15:07

A jak znaleźć takie miejsce w głowie?? Przydałby mi się chociaż kawałek takiego miejsca.

Pn gru 11, 2006 15:16
Uspokoic sie... zaprzyć sobie gorącą herbatkę, założyć nogi na coś i zadbać o to, żeby było ciepło... dobra książka też jest wskazana. Tak samo czasem mam jak siedzę w jakimś cichym miejscu na rybach... woda szumi, dwie wędki obok a ja na krzesełku zaczynam odpływać...

tylko to niebezpieczne, bo ostatnio prawie straciłem wędkę :P

Crosis

Pn gru 11, 2006 15:37
Co do mnie.W 100% czuję się Europejczykiem.Bardzo lubię Polskę i Irlandię. A z gór naszych europejskich:Alpy,Sudety,Góry Świętokrzyskie i Pieniny.Co do Irlandii to chcę tam pozostać.Lubię również zwiedzać zamki i historyczne zabytki także neolityczne.O czym warto wspomnieć:na terenach Polski przebywali Rzymianie,Celtowie i Słowianie.

A ze wszystkich miejsc we Wszechświecie najpiękniejszym jest tylko Niebo,gdzie wszyscy się spotkamy.Mam taką nadzieję.

Pn gru 11, 2006 15:48

Rzymianie,Celtowie

Sprawa dyskusyjna, a jeśli nawet to baaardzo peryferycznie.
Cytuj:
Słowianie

No nie gadaj! Skąd taki fantastyczny pomysł:>
Cytuj:
zabytki także neolityczne

Tych to dużo nie uświadczysz...

Jak to się o niej niekiedy pisze, "matka wszystkich miast"- Praga. Przepiękne miasto, pełne klimatycznych zaułków, wspaniała architektura, historię czuć w powietrzu. No i moja ukochana zupa cebulowa, w niestety nie istniejącej już restauracji...

Niemcy. Z tego co zdążyłem się z nimi poznać, to uderzył mnie porządek jaki tam panuje, porządek i czystość. No i autostrady;]

Szklarska Poręba, zimowa stolica Trójki. Samo miasto takie średniawie, ale jaka okolica;] Co śmieszniejsze, trafiłem kiedyś do "pensjonatu", którego właściciel przyjmował tylko niemców i ludzi z terenów "poniemieckich" :D

Moje rodzinne strony- Bory Tucholskie i takie tam. Może zabrzmi to dziwnie, ale powietrze jest tu czystsze, niebo piękniejsze, a wszystko inne przyjaźniejsze niż gdziekolwiek indziej ;)

Malbork- z racji położenia geograficznego jestem krzyżakiem i ten zamek zawsze budził pewną moją sympatię.

No i z tego co słyszałem tylko z opowiadań kolegi- Skandynawia. Podobno ludzie tam są dla siebie tak mili i darzą się takim zaufaniem, że ciężko mi było uwierzyć w opowieści kumpla(adwokat zostawił 2 moich kumpli[wygląd zawodowych morderców/gwałcicieli] w swoim wozie[3 miesięczne Alfa Romeo 166] z kluczykami, ba z włączonym silnikiem na prawie pół godziny...)

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn gru 11, 2006 16:09

W Polsce to Tatry i Mazury. Z krajów europejskich Riviera Francuska i Norweskie fiordy. Ulubione miasta: Barcelona, Paryż, Budapeszt. Sliczna architektura tych miast przy, której nasz ładny Kraków dość blado wypada.

Pn gru 11, 2006 16:23

Uspokoic sie... zaprzyć sobie gorącą herbatkę, założyć nogi na coś i zadbać o to, żeby było ciepło... dobra książka też jest wskazana. Tak samo czasem mam jak siedzę w jakimś cichym miejscu na rybach... woda szumi, dwie wędki obok a ja na krzesełku zaczynam odpływać...

tylko to niebezpieczne, bo ostatnio prawie straciłem wędkę :P

Crosis

A tak, też znam ten numer z herbatą, kocykiem i książką. Faktycznie, czasem działa.
Ale łowienie ryb to nie nie. Potem bym je musiała zabić, albo coś w tym rodzaju.
:)

Pn gru 11, 2006 17:33
Ogólnie Francja :) We Francji- Prowansja, w Prowansji- Park Regionalny Camarque w delcie Rodanu, z białymi końmi, czarnymi bykami i różowymi flamingami. Czyste, puste plaże, bezkresne obszary bagien i szuwarów ( ludzi widziałam rzadko, za to zwierzątek mnóstwo ) , rozmowy z przygodnymi Francuzami w cieniu platanów i riun starożytnych budowli... galop na koniu rasy Camarque przez płytkie laguny ...

Barcelona , Wiedeń :) - śladami Gaudiego :)

Słowiński Park Narodowy z powykręcanymi wiatrem konarami karłowatych sosen na wydmach i sosna spoglądająca w lustro Dunajca z wyskości Sokolicy :)

A ostatnio zakochałam się w starych, gotyckich, drewnianych kościółkach i cerkwiach ... :buja:

Pn gru 11, 2006 18:12
Moderator

To teraz ja! :) Mam wiele ulubionych miejsc, ale spróbuję wspomnieć przynajmniej kilka.

Suwalszczyzna :), a dokładnie Suwalski Park Krajobrazowy - na rower, Czarna Hańcza czy Rospuda - na kajaki. Nigdzie w Polsce nie ma takiego ukształtowania terenu! Góry i doliny na wyciągnięcie... koła ;) Teren do zjazdów rowerowych idealny. I, co najważniejsze, nigdzie w Polsce nie ma takiego błękitu nieba i takiej zielonej trawy jak tu :)
W Suwalskim Parku Krajobrazowym lubię szczególnie Górę Cisową, a to dlatego, że tam właśnie przyjęłam pierścionek zaręczynowy ;)

Tatry :), a w nich mnóstwo miejsc, ale chyba najbardziej Świnica. Dlatego, że kojarzy mi się z moją samotną podróżą w góry 2 lata temu. Jak to było? Kasprowy Wierch-Świnica-Przełęcz Zawracka-Murowaniec itd. Koniecznie jesienią! Achhh ;)

Roztocze, a dokładnie Zwierzyniec - cudne wejście na Bukową Górę, a potem spacer nad stawy Echo.

I oczywiście Toskania we Włoszech. Ulubione miasteczka - Lucca, Volterra (restauracja "Don Beta" :D ). Do tego przejmujące przestrzenie czerwonych toskańskich pagórów, winnic i gajów oliwnych.

Kolejne ważne miejsce to zalew w Siedlcach. Jest tam mnóstwo moich śladów ;)

I zakończę tym, że od jakiegoś czasu moim ulubionym miejscem jest nasze wspólne mieszkanie. Jak się tutaj odpoczywa po pracy i nie tylko, to nie macie pojęcia! :)

Pozdrawiam.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pn gru 11, 2006 20:33

Tatry.... Achh... Mogłabym tam siedzieć non stop... Uwielbiam te góry, śą tak pięknę i zachwycające....

A z miast.... Oczywiście Kraków...
Zakochałam się w Krakowie dwa lata temu, kiedy byłam na wycieczce ze znajomymi... Miasto wieczorem jest piękne.... :)

Az sie rozmarzyłam... :D

Pn gru 11, 2006 21:11
Eire, nie chcę Cię martwić, ale Irlandia ma tyle do Europy co Polska ;) Czyli niewiele. A ogólnie to Niebo leży poza Wszechświatem jaki znamy.

Crosis

Pn gru 11, 2006 21:19

Bieszczady...
Byłem w Czerwcu na tydzień. Od tamtej pory tęsknię ;d

Pn gru 11, 2006 21:32
Zobacz profil WWW
Moderator

Posty wyśmiewające, ironizujące i niezgodne z tematem będą usuwane, tak jak te przed chwilą. Wybaczcie Chłopcy ;)
Ech, takie życie modera ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pn gru 11, 2006 23:16

Pn gru 11, 2006 23:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona