Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So wrz 13, 2025 16:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Związek małżeński 
Autor Wiadomość

Post Związek małżeński
Witam serdecznie.Za[pytałem sie o to samo ale do dziś nie dostałem odpowiedzi.Byc może niepotrafiłem jej znaleź w odpowiedziach.
Mianowicie chiałbym coś od was moi drodzy się dowiedziec na temat związku małżeńskiego z świadkiem jechowym.
Mianowicie bardzo kocham Pana Boga ale czasem sie zastanwaiem czy on mnie nie odrzuci jeżeli zrobie cos co jest a raczej może być nie po jego myśli.
Otóż już niedługo żenię się bo jeszcze w tym miesiącu z dziewczyną która bardzo kocham i wiem że jestem kochany przez nia bardzo mocno.Ona jest świadkiem jechowym nie od urodzenia lecz od 6 roku zycia,teraz ma 23 lata.Normalnie byla ochszczona itp.Ale to wszytko sie zmienilo gdy jej rodzice przeski na swiadkow jechowych.Teraz nam jest dobrze idziemy na wiele komromisów.Ale czy w przyszłości niek nie bedzie mych dzici palcem wytykał tego sie troszeczke boje.Ale nawracając do tematu czy Pan Bóg mi to wybaczy że poslubie osobe z innej wiary niż moja.Ja nigdy nie bede świadkiem Jechowym a ona nigdy katoliczką. Taka jest naszu umowa porozumienie.
Ae czy mam powody do obaw czy Pan Bóg w momencie sadu ostatecznego mnie przyjmie do siebie ją czy nasze dzieci wiem ze teraz pisząc to poniosło mnie i oddalilem się w bardzo daleką przyszłość ale o tym terzeba mieć świadomość.Bardzo bym chiał dac chest naszemu synkowi któey jest w planach-nie w rdodze zaznaczam!!!Lecz w planach pobiieramy sie zmiłośći do siebie!
Bardzo proszę o mądre i bardzo poważne odpowiedzi.

Z góry wszytkim dziękuje.
Bede bardzo wdzięczny jak sie tez wypowiie na ten temay jakiś ksiądz badz teolog.

Pozdrawiam

Raspig

N gru 11, 2005 15:48

Post Re: Związek małżeński
Jaki to będzie ślub? Cywilny, katolicki, czy u świadków Jehowa?

To bardzo dobrze że myślisz o przyszłości, jesteś człowiekiem rozważnym.

N gru 11, 2005 17:08

No i masz problem, wyobrażam sobie, współczuję.
Sama nie wiem, jak z tej opresji wyjśc. Przepraszam, ale nie poradzę tu nic.
Ty idziesz w zaparte, ona też. Nawet nie widzę tu kompromisu???

N gru 11, 2005 19:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]