|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Polacy nieufają biskupom i proboszczom...
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Polacy nieufają biskupom i proboszczom...
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... ondaz.html
Obawiam się, że te dane są jednak zbyt optymistyczne...
Ale tomoje subiektywne odczucie.
|
Cz lip 09, 2009 8:36 |
|
|
|
 |
Silence
|
Dla mnie również są zbyt optymistyczne. Sam mam proboszcza któremu nie ufam.
_________________ All i ever wanted,
all i ever needed is here - in my arms,
the words are very unnecessary,
they can only do harm
|
Cz lip 09, 2009 17:48 |
|
 |
zeratvl
|
|
Cz lip 09, 2009 18:23 |
|
|
|
 |
Paul
|
Nie panikujmy. Z tym zaufaniem nie jest az tak tragicznie. Wezmy pod uwage, ze to badanie opinii spolecznej nie obejmuje wszystkich Polakow, a jedynie pewien odsetek. Wszystkich Polakow jest znacznie wiecej, ale nie starczyloby ankiet. Wiara w Polsce mocno sie trzyma. Incydenty bywaja takze, przy czym czesto wystepuja wsrod nas - osob swieckich, a tylko sporadycznie wsrod duchownych. Wynika to z poziomu zdyscyplinowania. Wsrod nas tj. wiernych swieckich ogolnie jest ono najmniejsze, natomiast wsrod diakonow i ksiezy jest przykladana ogromna uwaga do wykonywanych obowiazkow i jest ta dyscyplina na o wiele wiekszym poziomie. Wszyscy jednak bladzimy i powinnismy sobie wybaczac nawzajem.
Ojcowie Pustyni mieli zasade : "Milosierdzie przed sprawiedliwoscia". Zatem powinnismy przebaczac czesciej niz wydawac sady. Trwajmy w Kosciele bez wzgledu na to, co beda mowic media.
_________________ Wiara czyni cuda
|
Pn paź 05, 2009 14:23 |
|
 |
Johnny99
|
Ja nie bardzo rozumiem takie sondaże. Co to np. znaczy, że " mam zaufanie do papieża " ? Ale w czym ? Czy to nie jest przypadkiem eufemistyczne zakamuflowanie stwierdzenia " lubię papieża " ( a w odwrotnym przypadku " nie lubię papieża " ) ?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn paź 05, 2009 14:30 |
|
|
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Masz rację Johny, wyjatkowo głupi sondaż.
Moge np. lubić papieża bo...śmiesznie gada po polskiemu  A ja lubię jak jest śmiesznie i takim co mnie rozśmieszają ufam 
|
Pn paź 05, 2009 17:47 |
|
 |
Psychol
|
Klerykałowi zwykle nie ufają ci, którzy ze wspólnotą Kościoła mają niewiele wspólnego...
|
Wt paź 06, 2009 21:04 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|