Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 08, 2025 20:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 wiwat Król, wiwat Sejm,wiwat Wszystie Stany:) 
Autor Wiadomość

Post wiwat Król, wiwat Sejm,wiwat Wszystie Stany:)
jestem dumny,z tego ,ze jestem Polakiem :-) i chciałem to Wam powiedziec

Śr maja 03, 2006 12:50

Gratuluje, życze wielu sukcesów zawodowych.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Śr maja 03, 2006 13:07

Śr maja 03, 2006 14:07
Zobacz profil WWW

Crosis

Śr maja 03, 2006 14:21

Śr maja 03, 2006 14:24
Zobacz profil WWW

żebysmy tylko takie mieli problemy :-D pozdrawiam 3majcie się :-)

Śr maja 03, 2006 15:09

Tylko powiedzcie mi - dokąd ta Polska zmierza :?: :-|

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr maja 03, 2006 22:05
Zobacz profil WWW

Kurczę, dziwne te Wasze odpowiedzi w święto narodowe. W większości wyczuwam ironię, a zdanie Antaresa uważam za najżywszy przejaw jego "zdrowia społecznego".
Jeśli mogę być dumny ze swojej rodziny, bo uważam np. że jest dla mnie najlepsza i w żadnej innej tak fajnie się nie kłócą i tak zarąbiście się nie godzą, to dlaczego nie mogę być dumny z bycia Polakiem?

Pewnie, że sobie tego nie zawdzięczam. Ale się z tego bardzo cieszę :)

A dokąd Polska zmierza, zależy też ode mnie.

Cz maja 04, 2006 0:06

Ja też jestem dumny z bycia Polakiem.
Tylko powiedzcie mi - dokąd ta Polska zmierza :?: :-|

Do normalności. Do NORMALNOŚCI ToMu. Czyli do zdrowia. Bo stanem normalnym każdego organizmu jest zdrowie.

To co cię tak niepokoi ToMu to są objawy zdrowienia.
Wytłumaczę ci na przykładzie.

Zapewne byłeś, jako dojrzały normalny mężczyzna, w stanie 'po spożyciu'.
We łbie kociokwik. Z żołądkiem też coś nie tak. W gardle spazm. O innych ujściach nie wspomnę.

Więc ToMu, te konwulsje, które obserwujemy w życiu publicznym, to taka właśnie 'nudność' na etapie zdrowienia. W pewnym momencie odruchy wymiotne wezmą górę i organizm wydali z siebie wszelkie trujące substancje. Znajdą się tam, gdzie ich miejsce. Fałszywe autorytety - na śmietniku historii. Zdrajcy w czarnych księgach. Zbrodniarze i złodzieje w więzieniach.

Chyba że, co się czasem zatrutym zdarza, trucizna nie zostanie wydalona lecz zrobi to co jest jej naturą: ZATRUJE DO ZEJŚCIA WŁĄCZNIE.

Cz maja 04, 2006 4:01
Zobacz profil WWW

Stanisławie, pozwolę się z Tobą nie zgodzić.

W sumie - ucieszyłbym się, gdyby za jakiś czas okazało się, że masz rację. Obawiam się niestety, że tak nie będzie...

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz maja 04, 2006 7:05
Zobacz profil WWW
Co nas uzdrawia Stanislawie? Spojrz na wzrost gospodarczy, spojrz na poziom dlugu zagranicznego, spojrz na to, co nasz obecny rzad robi z gospodarka, albo raczej czego nie robi.

Ogolnie - wybralismy teraz taki a nie inny rzad. Lepszczy czy gorszy - ciezko stwierdzic. Na pewno nie jest to jednak rzad fachowcow. Ten rzad z gospodarka nie robi praktycznie nic. Nic w celu polepszenia sytuacji. Pewne rzeczy zostaly zriobione dawno temu, a teraz co? Spoczywamy na laurach?

Nie da sie tak. Stajemy sie czescia mechanizmu wolnorynkowego. Trzeba ciagle grzebac, dostosowywac prawo, walczyc o konkurencyjnosc, podnosic jakosc. Ten rzad nie robi nic.

Bez zdrowej gospodarki nie bedziesz mial zdrowego panstwa, Stanislawie.

Crosis

Cz maja 04, 2006 7:43

Więc ToMu, te konwulsje, które obserwujemy w życiu publicznym, to taka właśnie 'nudność' na etapie zdrowienia. W pewnym momencie odruchy wymiotne wezmą górę i organizm wydali z siebie wszelkie trujące substancje. Znajdą się tam, gdzie ich miejsce. Fałszywe autorytety - na śmietniku historii. Zdrajcy w czarnych księgach. Zbrodniarze i złodzieje w więzieniach.

Może kiedyś tak będzie, na razie kłamcom i przestępcom bliżej do rządu niż do więzienia. Niektórzy już od dawna mają odruch wymiotny na ten widok, ale większość zdaje się nieźle to trawić. Korzystając z Twojego przykładu, określiłbym stan obecny jako spożywanie. Wcześniej czy później, ale kac z pewnością przyjdzie.

Cz maja 04, 2006 9:48

Dopisze sie:Jestem dumny,ze jestem Polakiem.

Antares..zal mi czasami takich ludzi.[bo nie mialo to byc chyba zartem-twoja wypowiedz]
.
Crosis moglbys wytlumaczyc o co Ci chodzi w tym zdaniu:'Ten rzad z gospodarka nie robi praktycznie nic"?

Cz maja 04, 2006 10:15

A ja nie jestem dumny. Tzn, nie uważam, żeby to był powód do dumy większy niż bycie francuzem, niemcem, japończykiem...
Bo i historia już minęła, a i jej wyjątkowo wybitnej nie mieliśmy. Teraz też jest raczej średnio- raz, że wystarczy przekroczyć najbliższą nam granicę na zachodzie, żeby odczuć różnicę i to nie małą.
Tak więc nie, nie jestem dumny z bycia polakiem, nie wytatuuje sobie tego na czole- znam miejsca, które uważam za "lepsze" lub "spokojniejsze"(gdzie poslowie nie wnoszą swojego nagłośnienia etc) w których prawdopodobnie czułbym się lepiej.
A czy zmierza do normalności? Jakoś niezbyt zauważyłem, choc... Radio Maryja chcą naprawić więc zdaje się, że dzieje się dobrze. No ale z drugiej strony rząd mamy nieciekawy, paliwo drożeje(wliczony podatek na budowe autostrad- tylko co to jest autostrada?)... Gdzieś słyszałem, że polska potrzebuje 60 lat, żeby dogonić kraje europy zachodniej. Cóż, oby tak się stało.
A narazie to marzy mi się wyjazd do jakiegoś fajnego kraju... Jak się uda, będę się cieszył, jak nie to i tu sobie jakoś poradze.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Cz maja 04, 2006 10:46

Polska to nie tylko gabinet Rdy ministrów, kilkuset posłow i senatorów + kanceklaria prezydenta z panem prezydentem na czele.Wiem,ze powtarzam prawdy oklepane,ale Polska to przede wszystkim te 38 milionów zywłkych niezwyklych ludzi. To moja rodzina, przyjaciele,sąsiedzi. To pani Zosia, u której robie poranne zakupy i ktora zawsze ma dobre słowo w zanadrzu, to Dziadek,ktory w drodze powrotnej z kosciola opowiada mi zawsze o wojnie dawenych czasach, a ja go slucham z zapartym tchem, to dziecko, które zamiast w modlitwie wiernych przeczytac :modlmy sie ksiedza N.w 12 rocznice jego swiecen, przeczytało modlmy sie za ksiedza N.. w 12 rocznice smierci,a kosciol wybuchl smiechem. Pewnie,ze jest tez druga stytrona rzeczywistośc kraju nad Wisła. Jest Polska pijana,skorumpopwana,skłócona,biedna. Ale czy koncetrowanie sie na tych aspektach zycia tutaj cos nam da? czy ma sens śpiewanie :"bo tutaj jest jak jest po prostu.." ( w domysle nic sie nie zmieni, nie warto)? ja uwazam,ze nie.Lepiej skupoic sie na dobru,ja tam wierze w dobro w nas i wiem,ze sie nie zawiode:) pozdrawiam :-D

Cz maja 04, 2006 11:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona