Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 6:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Po mojej śmierci nie będzie już nic. 
Autor Wiadomość

Post Po mojej śmierci nie będzie już nic.
http://facet.interia.pl/news?inf=746899

Śr maja 10, 2006 17:58

Post Re: Po mojej śmierci nie będzie już nic.
Jonathan Sarkos napisał(a):

Współczuję Ci Jonathanie.
Stanisław.

PS. Chyba słusznie założyłem, że jest to również Twój niepokój . . .

Śr maja 10, 2006 20:03
Zobacz profil WWW

Post Re: Po mojej śmierci nie będzie już nic.
Stanisław Adam napisał(a):
Jonathan Sarkos napisał(a):

Współczuję Ci Jonathanie.
Stanisław.

PS. Chyba słusznie założyłem, że jest to również Twój niepokój . . .

Czego mi współczujesz Stanisławie ?

Cz maja 11, 2006 0:04

"Nauka ma nad religią tę przewagę, że czasami się myli, ale potrafi swoje błędy skorygować, tymczasem wyznań jest wiele, ale każde chce być tym wyjątkowym, jedynym na kuli ziemskiej. Nie ma we mnie potrzeby chronienia buddyzmu ani innych religii, wizje nieba są tak liczne, że można by z powodzeniem napisać książkę zatytułowaną "Encyklopedia zaświatów". Rzymskokatolickie mrzonki o raju wydają się cokolwiek mgliste, prawdę mówiąc, wolałbym raczej wybrać się do raju muzułmańskiego. W Koranie jest obietnica, że będą tam nas wachlowały efektowne hurysy."

i jeszcze ten>

"Wszystko ma swój początek, ma też swój koniec. Każde życie przebiega dokładnie według podobnego schematu - to prawo obowiązujące także w świecie gwiazd, słońca. Po mojej śmierci będzie dokładnie to, co było przed moim narodzeniem: nic nie będzie."

Podpisuję się obiema rękami pod S.Lemem :)

pozdrawiam,
michał

Cz maja 11, 2006 10:53

Spodobał mi się ten oto fragment>

"(...)Rzymskokatolickie mrzonki o raju wydają się cokolwiek mgliste, prawdę mówiąc, wolałbym raczej wybrać się do raju muzułmańskiego. W Koranie jest obietnica, że będą tam nas wachlowały efektowne hurysy.(...)"

Podpisuję się obiema rękami pod S.Lemem :)

Lepiej dobrze się zastanów, w rzymskokatolickiej wizji raju nie ma takiej dyskryminacji ;-)

Cz maja 11, 2006 11:03
Fragment cytatu Lema, który wyciąłeś, to ejst ironia, a nie dekalracja religijna ;-) I sie identyfikuję z tym, tylko jako z ironią, a nie powagą...

Poza tym, jeśli już o dyskryminacji mowa, to w "rzymskokatolickiej wizji raju" też nie jest tęczowo ;-) Przecież wg niech, idę do piekła :o

;-)

pozdrawiam,
michał

Cz maja 11, 2006 11:25

A po mojej smierci bedzie wszystko tak samo,swiat nadal będzie sie toczył a w kosmosie nic nawet nie drgnie jak będę w agonii a potem odejdę.Moze zapłacze garstka osób.Jak powiedziała Barbara z "Nocy i dni":Po co człowiek właściwie tak się stara..."

Pt maja 12, 2006 13:37

A ja jestem niemal tego pewna że po mojej śmierci me prawdziwe życie dopiero się zacznie, że moja dusza będzie żyła na wieki w Bogu. W was to wywołuje opór i chcecie od tego mnie powstrzymać, od stłumionego pragnienia by to powiedzieć "Pozwólcie mi pragnąć wrócić do Domu Ojca"

So maja 13, 2006 8:25

Akacja i to jest piękne w Tobie.Podziwiam takich ludzi,naprawde tylko zeby ktos powiedzial mi co to jest bog?Bo kazdy ma inna teorie?

So maja 13, 2006 8:32

Nie mówię o definicjach książkowych, które pewnie tam kiedyś gdzieś słyszałaś. Jak Go czujesz :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

So maja 13, 2006 8:54
Zobacz profil WWW
A ja jestem niemal tego pewna że po mojej śmierci me prawdziwe życie dopiero się zacznie, że moja dusza będzie żyła na wieki w Bogu. W was to wywołuje opór i chcecie od tego mnie powstrzymać, od stłumionego pragnienia by to powiedzieć "Pozwólcie mi pragnąć wrócić do Domu Ojca"

A wyobraź sobie, że to we mnie zadnego oporu nie wywołuje, co więcej, totlanie mnie to nie wzrusza. Jeśli potrzebne jest Ci do życia myślenie, że po śmiercie pójdziesz do "domu ojca" to sobie w to wiesz. Najważniejsze, żebyś była szczęśliwa :)

pozdrawiam,
michał

So maja 13, 2006 11:39

So maja 13, 2006 12:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 12 ]