|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Ksiaze
|
 Trójkąt bermudzki
Co myślicie o tym zjawisku? Podobno gineły tam samoloty i okręty. Jak to możliwe?
|
Cz sie 18, 2005 6:18 |
|
|
|
 |
nospheratu
|
Nikt tego nie rozgryzł, więc zostają tylko hipotezy. [...]
_________________ Mors dicit
|
Cz sie 18, 2005 8:10 |
|
 |
Mieszek
|
do tego w jaki sposób giną samoloty i statki na Bermudach już naukowcy dawno doszli ale nigdy nauka nie była ważniejsza dla motłochu bardziej niż paranormalne zjawiska okolone mgiełką magii moda idzie w innym kierunku więc i rozgłos także niższość zawsze znajdzie sobie amatorów wyższe rzeczy porzucane są bo są za trudne...
gaz który ulatnia się z mułu do wody powoduje niestabilność statku niemoże się utrzymać na takiej konsystencji i idzie na dno z tego samego powodu co np człowiek "pływający" po parze testy były przeprowadzane na basenach po basenie pływała kopia statku w miniaturce a pod nią wpuszczano gaz do wody
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Cz sie 18, 2005 20:35 |
|
|
|
 |
Ksiaze
|
No i oto mi wlasnie chodzi. O takie informacje. Poza tym slusznie prawisz Mieszku, ze atrakcyjniejsze dla motlochu sa paranormalne zjawiska, to co niewytlumaczalne jak nauka.
|
Pt sie 19, 2005 1:51 |
|
 |
angua
|
Nigdy się tym jakoś nie interesowałam. Za dużo teorii paranormalnych - a to UFO, a to łamanie praw fizyki... Fuj  Nie wierzę ani w jedno, ani w drugie...
W związku z powyższym występuję w roli kompletnego ignoranta. Mieszku, jak do tych gazów mają się opowieści o zaginięciach samolotów?
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pt sie 19, 2005 22:27 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
widziałem dokument jak badają zachowanie statków na wodzie
natomiast co do samolotów to być może te gazy również zakłócają w jakiś sposób (podobnie jak i w górach to się dzieje) opór jaki daje powietrze.
Działało by to na samoloty ze śmigłami.
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N sie 21, 2005 10:29 |
|
 |
nospheratu
|
Szczególnie na te lecące na wysokości 6 km, oczywiście tylko te bizantyjskie 
_________________ Mors dicit
|
N sie 21, 2005 10:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nigdy nie słyszałem,żeby nad Bermudami coś się rozbiło.Poza tym to strefa podzwrotnikowa,gdzie pojawiają się cyklony.Taki cyklon na pewno jest groźny i dla statków i dla samolotów.Trójkąt Bermudzki to zapewne legenda dla turystów.
|
Pt lip 07, 2006 9:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ależ bywają tam wypadki. Kiedyś czytałem sobie o nich.
Czy widzieliście na mapie, w jakim miejscu znajduje się Trójkąt Bermudzki i Bermudy same To jest miejsce, w którym przecinają się i łączą bardzo różne szlaki komunikacyjny z całego świata. Zarówno oceaniczne jak i powietrzne. Sam Trójkąt to ogromny obszar, który łączy Bermudy, Florydę i Puerto Rico.
To zaś oznacza, że jest to jeden z tych obszarów na Ziemi, na którym częstotliwość wypadków będzie większa niż na innych. No i oczywiście tak się dzieje.
|
Pt lip 07, 2006 9:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A zatem zatłoczone szlaki.Z drugiej jednak strony samoloty z różnych krajów mają przydzielone różne poziomy lotu (FL) np.Polska 8900 m.
|
Pt lip 07, 2006 11:11 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|