Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So wrz 20, 2025 2:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
 PARADA RÓWNOŚCI CZY PARODIA RÓWNOŚCI ? 
Autor Wiadomość
Post PARADA RÓWNOŚCI CZY PARODIA RÓWNOŚCI ?
Dlaczego w paradach równości biorą udział homoseksualiści promując to co niemoralne? Dlaczego nie uczestniczą np.biedni i bogaci,chorzy i zdrowi,znani i nieznani ? Czy więc mamy paradę równości,czy promującą wartości niemoralne parodię równości ? 8)

So maja 27, 2006 16:57
Post warszawa warsaw
zanim temat ten zostanie zamkniety - wsrod gejow sa biedni i bogaci, chorzy i zdrowi, znani i nieznani, rowni i rowniejsi.

a tobie nikt z gumowcami do lozka nie wchodzi - wiec nie swin ich lozek

So maja 27, 2006 17:45

Post Re: PARADA RÓWNOŚCI CZY PARODIA RÓWNOŚCI ?
HAUNEBU III napisał(a):
Dlaczego w paradach równości biorą udział homoseksualiści promując to co niemoralne?

Niemoralne?Przeciez to choroba,którą sie leczy.Kazdy ma prawo do parad,byle by nie krzywdziła nikogo.Jestem przeciwna adopcji dzieci przez pary homoseksualistów ale parada mi nie przeszkadza.Tolerancja sie kłania. :D

So maja 27, 2006 18:24
Post warszawa warsaw
homoseksualizm nie jest niemoralny i nie jest choroba - jest preferencja seksualna, powiedzmy tak jak celibat ksiezy czy zakonnic.

adopcja dzieci przez homoseksualistow to oddzielna sprawa - jestem za daniem dzieciom (z heteroseksualnych zwiazkow przeciez, i ktore ich zawiodly) szansy na godna i stabilna rodzine, jakakolwiek para mialaby to nie byc. Dobro dziecka, a nie twoje fobie i kompleksy, powinny byc rzecza nadrzedna.

So maja 27, 2006 18:55

Widzisz dobro dziecka w związku homoseksualnym?Jest taki temat-"adopcja dzieci przez pary..."poczytaj.W tym temacie chodzi o to,ze ktos uwaza za niemoralne parade ,ja nie uwazam,widocznie potrafia sie zorganizowac i nie wstydzą sie swojej "sprawności inaczej" :D Ja moge taka parade obejrzec z boku jako wydarzenie czy cos ciekawego,nic wiecej.Nie robia mi krzywdy ,niech idą...

So maja 27, 2006 19:03

Post Re: warszawa warsaw
massagewarsaw napisał(a):
homoseksualizm nie jest niemoralny i nie jest choroba - jest preferencja seksualna, powiedzmy tak jak celibat ksiezy czy zakonnic.

no nie wiedzialam ze celibat jest preferencja seksualną.

z tego co sie orientuję to prawo kanoniczne homoseksualizm zalicza do zboczeń seksualnych, tak samo jak hiperseksualizm (nimfomanie i satyryzm) oraz transseksualizm.

natomiast, wracajac do tematu, jesli chodzi o parade równości... skoro tak mogą paradować homoseksualiści, bo to ich preferencja seksualna, i domagaja się równouprawnienia, to równie dobrze parade równości mogliby sobie zorganizować transseksualiści, pedofile, nekrofile, gerontofile, zoofile, ekshibicjoniści itp, bo to też są preferencje seksualne

So maja 27, 2006 19:19
Post warszawa warsaw
my tu sobie ludzkim glosem gadamy - prawa, trybunaly, sady zostawmy rzadom i kosciolom starajacym sie regulowac i podporzadkowac sobie kazda sfere zycia czlowieka.

transseksualizm jest sprawa kultury - np w Tajlandii jest on na podobna skale jak homoseksualizm i traktowany na rowni z nim. Oba sa powszechnie akceptowane spolecznie.

Co kraj to obyczaj - ale lepiej rownac do np slonecznej i smiejacej sie Tajlandii niz do kamiennie ponurego Iranu czy Afganistanu

So maja 27, 2006 19:32

Post Re: warszawa warsaw
Cytuj:
natomiast, wracajac do tematu, jesli chodzi o parade równości... skoro tak mogą paradować homoseksualiści, bo to ich preferencja seksualna, i domagaja się równouprawnienia, to równie dobrze parade równości mogliby sobie zorganizować transseksualiści, pedofile, nekrofile, gerontofile, zoofile, ekshibicjoniści itp, bo to też są preferencje seksualne

wydaje mi się iż takie porównania
świadczą o niewiedzy
wszak te wszystkie określenia mogą dotyczyć też heteroseksualistów
Prawda??

Chyba że się ktoś na zasłuchał w "kwiecistą"
mowę posła Wierzejskiego :-(

So maja 27, 2006 19:33

Parada pedofilów chyba wiadomo jak by sie zakończyła... :D a raczej gdzie...

So maja 27, 2006 19:36

Gaja... własnie nie rozumiem o co ci chodzi, wlaśnie wszyeslkie filie które wymieniłam dotyczą szeroko rozumianych preferencji seksualnych i nie mówie że dotyczą one homoseksualistów, ale najczęsciej osoby heteroseksualne, ale chodzi mi o to, że skoro homoseksualiści mogą manifestowac swoje preferencje seksualne, to pozwólmy na to tez wszelkim innym, w tym tez pedofilom czy ekshibicjonistom.

So maja 27, 2006 19:56

Tylko,że homoseksualizm nie jest karalny a pedofilia tak. :D

So maja 27, 2006 20:16

Nawet w oderwaniu od wszelkich aspektów religijnych - homoseksualizm jest najzwyczajniej w świecie NIENORMALNY. Jak ktoś chce spędzać życie z osobą tej samej płci - jego sprawa, mnie nic do tego, ale niech o tym nie trąbią na lewo i prawo. Homoseksualiści są tolerowani. Ale jeśli chcą żeby ich nienormalność uznać za normalność - to figa z makiem. Wierze że świat jeszcze na głowe nie upadł. A wszystkie parady równości tylko zwiększają niechęć do homoseksualistów

So maja 27, 2006 21:25

ok, pedofilia jest karana, ale gerontofilia nie... wiec mozna sobie pomanifestowac swoje preferencje, czemu nie...

homoseksualizm nie jest normalny, przyjanmniej w kulturze europeskiej,

jesli ktos chce i lubi, to niech sobie taki bedzie, ale nie musi tego wykrzykiwac na ulicy, jesli ja np mam upodobania zeby chodzic np w czapce z daszkiem czy zielonej bieliznie w rozowe kwiatki i fioletowe kropeczki, to tez moge sobie zorganizowac parade ludzi o takich samych preferencjach w tej dziedzinie i tez moge sie domagac zalegalizowania tego... mam wolnosć, i tak moga sie domagac wolnosci i paradowac wszysccy ktorzy maja okreslone upodobania....

mowi sie o tym, ze nikt nikomu ma nie wchodzic z butami do łóżka, ok ale homoseksualisci wlasnie ze swoim łóżkiem sami wychodzą na ulice, więc o co w tym wszystkim chodzi? paranoja, nie patrzcie na moje łóżko, ale my wam je wystawimy i będziemy pchać w oczy?

So maja 27, 2006 21:32
Nawet w oderwaniu od wszelkich aspektów religijnych - homoseksualizm jest najzwyczajniej w świecie NIENORMALNY. Jak ktoś chce spędzać życie z osobą tej samej płci - jego sprawa, mnie nic do tego, ale niech o tym nie trąbią na lewo i prawo. Homoseksualiści są tolerowani. Ale jeśli chcą żeby ich nienormalność uznać za normalność - to figa z makiem. Wierze że świat jeszcze na głowe nie upadł. A wszystkie parady równości tylko zwiększają niechęć do homoseksualistów

Jest z człowiekiem od początku cywilizacji. Zawsze był, bez względu na czasy, czy miejsca.

Cytuj:
homoseksualizm nie jest normalny, przyjanmniej w kulturze europeskiej,

Zakładając , że kultura europejska wywodzi się z kultury greckiej i z Rzymu to absolutnie nie masz racji. Homo było jest i będzie obecne w kazdej kulturze. Wściekły atak środowisk chrześcjańskich/katolickich na homoseksualistów wynika z patologicznej nienawiści tych środowisk skierowanej do seksualnej sfery życia człowieka.

So maja 27, 2006 21:43

Wiadomo że homoseksualizm był od zawsze. Ale nie znaczy to, że jest normalny.
Cytuj:
Wściekły atak środowisk chrześcjańskich/katolickich na homoseksualistów wynika z patologicznej nienawiści tych środowisk skierowanej do seksualnej sfery życia człowieka.

Dwie głupoty w jednym zdaniu.
-Chrześcijaństwo potępia homoseksualizm, ale nie atakuje homoseksualistów
-Chrześcijaństwo nie darzy seksualności nienawiścią. Popularny zarzut, ale zupełnie chybiony

So maja 27, 2006 21:48
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona