|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Apel do piszacych w "Patronie na dzis"
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Apel do piszacych w "Patronie na dzis"
Mimo, ze idea tematu jest bardzo ciekawa - podupadl. Ale powod wg.mnie jest prosty - . O Patronie dnia nalezy napisac kilka prostych zdan od siebie, wkleic linka. Tymczasem na ogol pojawiaja sie tam wielostronicowe hagiografie, skopiowane jak leci z katolika, albo z innej strony. Nikomu nie chce sie ich czytac.
Obiecuje, ze jutro dam pozytywny przyklad piszac krotki tekst o patronie dnia (chyba, ze jest dzien powszedni - nie mam kalendarza pod reka)  [/i]
|
| Pn sie 21, 2006 23:00 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Masz bardzo dużo patronów: Najświętszą Maryję Panne, Królową; świętych prezbiterów i męczenników Jana Kemble i Jana Wali (+ 1679); bł. Bernarda, prezbitera i zakonnika (+ 1694); św. Filipa Benicjusza, zakonnika (+ 1285); św. Hipolita, biskupa i męczennika (+ ok. 235); św. Symforiana, męczennika (+ 257); św. Tymoteusza, męczennika (+ ok. 303); bł. Tymoteusza z Montecchio, prezbitera i zakonnika (+ 1504) - o każdym z nich oczekuje pięknej i interesującej notki 
|
| Pn sie 21, 2006 23:33 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
 Re: Apel do piszacych w "Patronie na dzis"
szalony napisał(a): Mimo, ze idea tematu jest bardzo ciekawa - podupadl. Ale powod wg.mnie jest prosty - . O Patronie dnia nalezy napisac kilka prostych zdan od siebie, wkleic linka. Tymczasem na ogol pojawiaja sie tam wielostronicowe hagiografie, skopiowane jak leci z katolika, albo z innej strony. Nikomu nie chce sie ich czytac. Obiecuje, ze jutro dam pozytywny przyklad piszac krotki tekst o patronie dnia (chyba, ze jest dzien powszedni - nie mam kalendarza pod reka)  [/i]
No to, szalony, jeśli masz czas skracać zaczerpnięte skądś życiorysy - to zajmij się tym.
Ja uważam, że jak się już coś robi, to lepiej wkleić cały, kompletny i szczegółowy życiorys - a nie jakąś zbitkę wyciętych informacji, dla wycinającego najważniejszych (a dla czytelnika - być może nieistotnych).
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Wt sie 22, 2006 7:22 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dzisiaj jest WO Najswietszej Maryi Panny Krolowej, wiec przygotowuje zyciorys "jutrzejszy" 
|
| Wt sie 22, 2006 12:52 |
|
 |
|
angua
|
Ja też prawdę mówiąc wolę krótko
Sama czytam tylko to, co jest w brewiarzu. Gdyby mi nie wystarczyło - zawsze mogę wejść na ILG
Lubiłam opracowania Wikinga - ujmowały więcej osób, ale na temat każdej z nich było zwięźle 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Wt sie 22, 2006 14:05 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|