Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 20:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Co robić? 
Autor Wiadomość

Post Co robić?
Świat jest piękny powiesz mi , przecież raz tylko Bóg wysyła nas na ziemie . Ludzie rodzą się w róznych częściach świata -czarni , biali... zdrowi , chorzy . Jak to jest kiedy ktoś nie chce żyć ? wypiera się życia a przecież to dar -ale dla tych którym się udało? Bo przecież to w jakiej rodzinie się urudzimy ma znaczenie , nawet duże znaczenie. Myśli samobójcze , samokaleczenie , co raz większa izolacja , niezrozumienie z innymi - znam to dokładnie. Czasami czuje się jak marzyciel , który śni o lepszych dniach i dla którego Bóg nie ma znaczenia. Czasami uderza mnie taka straszna fala samotności , ogarnia taka rozpacz - po co mnie posłałeś Boże? Jak żyć kiedy nie mam jakichs wspolnych tematów z ludzmi z którymi mieszkam , ojciec alkoholik , matka , brat, to dla mnie jakaś odległa orbita. Nie mogę ich zrozumieć , nie potrafię się z nimi porozumieć - w tym domu nie ma rozmowy. Jednak z drugiej strony wiem , że Bóg mnie kocha ale czy to mi coś pomoże ...Wspaniale jest radować się , modlić do niego ale jak mam to robić w swojej sytuacji ? Nie jest tak totalnie mam znajomych , dwie przyjaciółki ale w szkole nie bardzo mi się układa w klasie -totalne dno. Żyję z dnia dzień i tylko jakieś wypady z domu trzymają mnie przy życiu i muzyka też jest mi pomocna. Nie potrafię znaleść dla siebie miejsca , może gdyby było wiecej milosci , rozmowy , zainteresowania dla mnie byłoby inaczej? To co ludzie robią , mówią czesto wydaje mi sie takie obce. W gruncie rzeczy świat i życie nie sa moim wrogiem tylko naprawdę nie potrafie sobie poradzić :( Nie mogę już tak dłużej bo kiedyś oszaleję!

Pt cze 30, 2006 16:42

Twój głód miłości i więzi może być tym co pozwoli Ci kochać bardziej doskonale. Cisza w której jesteś wyostrza słuch, dzięki niej możesz nauczyć się wychwytywać z ludzkich słów i gestów takie rzeczy których inni nie dostrzegają, a przez to w przyszłości naprawdę kogoś uratować. Nie myśl też o słabych więziach z rodziną jedynie w negatywnym świetle - dzięki temu będzie Ci łatwiej ich zostawić, gdy poznasz osobę której zapragniesz oddać swoje życie.

Pt cze 30, 2006 22:33

Post Re: Co robić?
darkness88 napisał(a):
nie potrafie sobie poradzić :( Nie mogę już tak dłużej bo kiedyś oszaleję!

Takie rozterki wewnętrzne,samotnosc,niezrozumienie dotykają milionów ludzi.Nie jesteś sam.Świat jest rzeczywiscie piękny tylko pęd cywilizacji wyrywa nas z miejsca w którym czujemy sie najlepiej.A jakie to miejsce?To stół duzy w kuchni przy którym zbiera sie rodzina,spozywa posiłki,rozmawia,żartuje.To natura,las,woda,zwierzęta,łąki....To życie w rytm czterech pór roku,to makrrobiotyczne jedzenie,to naturalne tworzywa na naszej skórze,to cisza i ...miłośc samego siebie.

A my wyrwani i zaflancowani w betonowe miasta ,w nieznośnie dla naszego organizmu hałasy,ciągłe,dniem i nocą.My pędący za więcej,my nauczeni,że miec jest lepsze niż żyć,my zmuszeni ograniczeniem czasowym(bo doba ma 24ha)zaczynamy mówić skrótami,znosimy do domu jedzenie półgotowe,my z e-stresem ,byle nie zostać w tyle...Dlaczego?Bo wstyd,bo nie wypada...
Piękna piosenka A>M>Jopek mowi ,cudnie przedstawaijąc nasz pęd cywilizacji:
"Niech ktoś zatrzyma wreszcie świat,ja wysiadam...
Jak w kołowrotku bezwolna sie kręcę
a jakiś bies ciągle mówi mi prędzej
A życie przeciez po to jest aby pożyc
nim w kołowrotku pęknie nić..."

So lip 01, 2006 9:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]