|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Wierszyk okolicznościowy na imieniny księdza proboszcza
| Autor |
Wiadomość |
|
Sigi Reuven
|
 Wierszyk okolicznościowy na imieniny księdza proboszcza
Czy ktoś uzdolniony poetycko mógłby napisać mi fajny wierszyk, który mógłby być na Mszy Św. zadedykowany księdzu proboszczowi?
Może być to też wierszyk "wygrzebany" z innego źródła (chodzi mi o to, że nie-autorski  ).
Życzenia ma składać 18-letnia dziewczyna.
Ksiądz ma na imię Krzysztof - życzenia mogą nawiązywać do patrona.
Z góry dziękuję 
|
| Pt lip 21, 2006 16:45 |
|
|
|
 |
|
Wojen
|
Chyba sie moj wierszyk nie spodobal adminom. Coz, kwestia gustu. Ale moze Sigi by sie spodobal?
_________________ "Pogańsk knędz, siln wielmi, sjedę w Wislech, rągasze sę christjanom i pakosti diejaasze"
|
| Pt lip 21, 2006 20:54 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Sam to swego czasu spłodziłem
Wiele cierpliwości na każdym kroku, Uśmiechu serca w pracy natłoku,
Radosnego wypełniania powołania, Satysfakcji z dusz pasterzowania,
Serdecznej pobłażliwości, gdy inny myślałby o karze, Ojcowskiej roztropności aż w nadmiarze,
Powiewu Bożego Ducha na każdym życia kroku, Anioła Stróża zawsze przy boku,
Zdrowia, które codziennie pozwala z łóżka wstać, Wiary, z którą nie da się niczego bać,
Wsparcia modlitwy, jakie daje wspólnota, Otwartego Nieba na końcu żywota.
Wszystkiego, czego byś pragnął, aby się miało stać - tego Ci, Proboszczu, z okazji urodzin życzy NNN brać
Nie wiem, w imieniu jakiej grupy mają być skłądane życzenia - więc zamiast NNN wpisz tą grupę 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| So lip 22, 2006 9:12 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|