Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 14:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 katolicka e-społeczność 
Autor Wiadomość
Post katolicka e-społeczność
Czy jest gdzieś jakaś e-społeczność katolickich uczonych, do której mógłbym uzyskać dostęp i gdzie mógłbym zadać kilka pytań ? Tu ich nie zadam, bo nie mam ochoty brać na siebie odpowiedzialności za utratę wiary niektórych duszyczek. Poza tym nie ma tu ani jednej osoby, która byłaby zdolna udzielić mi odpowiedzi. Jeżeli by ktoś o czymś takim słyszał, proszę o kontakt: rozmowca7@wp.pl

Cz lip 06, 2006 14:07

Cz lip 06, 2006 14:59

Post Re: katolicka e-społeczność
PTRqwerty napisał(a):
Tu ich nie zadam, bo nie mam ochoty brać na siebie odpowiedzialności za utratę wiary niektórych duszyczek.

Aż tak wysoko cenisz swoje mozliwości ?

Cz lip 06, 2006 21:17

To się nazywa bardzo wysokie mniemanie o sobie...

Nie słyszałem o żadnej takiej społeczności.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz lip 06, 2006 22:35
Zobacz profil WWW

Jak coś pilnego, to spróbuj na tego e-maila:
cdf@cfaith.va

Raczej po angielsku albo po łacinie. ;) :D

A tak serio, to chodzą plotki, że nie ma katolickiej e-społeczności, która by nie znała PTRka. ;) :D :D

Cz lip 06, 2006 22:51
Cos w tym jest. Spolecznosci z pogranicza ateizmu tez tak mowia ;)

Crosis

Cz lip 06, 2006 22:52

Pt lip 07, 2006 0:32
Aż tak wysoko cenisz swoje mozliwości ?

ToMu napisał(a):
To się nazywa bardzo wysokie mniemanie o sobie...

Nie słyszałem o żadnej takiej społeczności.

Jakie Wy posiadacie wyjątkowe mniemanie o samych sobie.... Piszę, że chcę zadać kilka pytań co do których wiem, że odpowiedzi nie uzyskam na tym forum, a Wy protestujecie. Więc widać sądzicie, że nie ma dla Was tajemnic. Tak absurdalnej pewności siebie nigdzie jeszcze nie spotkałem.
Otóż mam obecnie książeczkę traktującą o wpływach religii politeistycznych na chrześcijaństwo. To nie jest jakiś tam gniot, tylko poważna publikacja. Miałbym kilka pytań. Musiałbym najpierw streścić te fragmenty, które mnie zainteresowały. Bibliografia tej książki jest potężna. Może się nie wygłupiajcie z pomysłami, że na wszystko znacie odpowiedzi.

Ja nie znam. Stąd też chętnie sobie bym porozmawiał z kimś kto jest w stanie o tym rozmawiać. To Was tak bardzo dziwi ?

Spidy napisał(a):
A tak serio, to chodzą plotki, że nie ma katolickiej e-społeczności, która by nie znała PTRka ;) :D :D

Crosis napisał(a):
Cos w tym jest. Spolecznosci z pogranicza ateizmu tez tak mowia ;)

Wolę nie wiedzieć co dokładnie mówią :PPP

Pt lip 07, 2006 9:22

Jakie Wy posiadacie wyjątkowe mniemanie o samych sobie.... Piszę, że chcę zadać kilka pytań co do których wiem, że odpowiedzi nie uzyskam na tym forum, a Wy protestujecie. Więc widać sądzicie, że nie ma dla Was tajemnic. Tak absurdalnej pewności siebie nigdzie jeszcze nie spotkałem.

Wysoko mniemasz o sobie. Nie twierdzę, że odpowiem na każde pytanie, ale skoro od razu zakładasz że NIKT na tym forum nie jest w stanie odpowiedzieć Ci na Twoje pytanie...

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt lip 07, 2006 9:26
Zobacz profil WWW
Wysoko mniema o sobie ten kto uważa, że zna na wszystko odpowiedzi, a nie ten kto odpowiedzi szuka i co najwyżej stwierdza, że pewna grupa nie jest zdolna do udzielenia takiej odpowiedzi.

Pt lip 07, 2006 9:30

W tym temacie przyznam rację PTRowi - to, że ktoś uważa daną grupę za niekompetentną do udzielenia odpowiedzi nie świadczy o jego wysokim mniemaniu o sobie, ale o przeświadczeniu o niewiedzy grupy. Nie poszedłbym do moich wykładowców na uczelni informatycznej aby mi odpowiedzieli na pytania z zakresu historii starożytnej Grecji i nie świadczyłoby to o moim zadzieraniu nosa. Myślę, że patrząc na posty i poziom wypowiedzi użytkowników można ocenić kto się na czym zna i nie widzę powodu aby zakładać aby PTR dokonał złej oceny.

PTR, nie znam namiarów na żadną taką społeczność, nie słyszałem nawet o takowej, ale myślę, że powinieneś skontaktować się z avenariusem z forum katolik.pl - może on coś będzie wiedział.

Pt lip 07, 2006 9:47

PTR - jeśli uważasz, że nawet pan Lewandowski nie będzie potrafił odpowiedziec na Twoje pytania, to zaiste - wreszcie natknąłeś się na coś, co stanowi dla Ciebie jeszcze jakąś nadzieję ;) :P

Pt sie 04, 2006 23:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 12 ]