|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Doznania na Górze Mojżesza w Egipcie
Autor |
Wiadomość |
oskarro
|
 Doznania na Górze Mojżesza w Egipcie
Chciałbym uprzejmie zapytać czy ktoś z Was miał jakieś przezycia duchowe/spirytystyczne związane z pobytem na Górze Mojrzesza w Egipcie ?.
Wiadomo,że ta góra zajmuje szczególne miejsce w naszej wierze (chyba zresztą nie tylko w naszej) i jestem ciekaw czy ludzie ją dwiedzający doznają jakichś szczególnych "olśnień" albo przeżyć. Program wycieczki (chocia zwłaściwie powinno się ją nazywać pielgrzymką) obejmuje wizytę w klasztorze św Katarzyny - miejscą rówżnież niesamowitego
Sam byłem na Górze całkiem niedawno i musz e przyznać że doświadczyłem czegoś niezwykłego, czego nie można ująć w jkategorii li tylko estetycznego przeżycia. Sama świadomość bycia tak blisko wydarzeń opisanych na kartach Biblii wywołuje dreszcz emocji i atmosferęoczekiwania na coświelkiego.Tym bardziej jest to dla mnie zaskakujące że nie jestem praktykującym katolikiem (przynajmniej na razie) i sam byłem lekko zaskoczony -a może właściwie przestarszony.
No cóż -w każdym razie- jako persona uduchowiona chiałbym siępodzielić moimi odczuciami i zapytać czy ktoś z Szanownych forumowiczów ma jakieś podobne wspomnienia z miejsca duchowo związanego z korzeniami wiary.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje i wpisy
|
Śr wrz 06, 2006 12:02 |
|
|
|
 |
rozalka
Moderator
|
Tytuł tematu został poprawiony, co by nie mierził ortograficznych "wrarzliwców". Temat też jest chyba jasno postawiony, tak myślę.
Pozdrawiam 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Cz wrz 07, 2006 10:03 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
|