Autor |
Wiadomość |
Stanisław Adam
|
 Europejska Unia Świrów
Własnie dopiero co portal Wiara podał njusa:
Cytuj: Co ósmy mieszkaniec Unii Europejskiej poszukiwał w ciągu ostatniego roku pomocy psychologicznej u profesjonalisty.
Nie zdawałem sobie sprawy, że jest aż tak źle.
Co my uczynilismy wchodząc w tę Unię ?!
Jeszcze zaraza przyjdzie i do nas.
Może by się z tego interesu jakoś wypisać, nim będzie za późno?
Wt gru 05, 2006 21:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Od ostatnich wyborów sądzę, że u nas nie jest lepiej.
Crosis
|
Wt gru 05, 2006 21:48 |
|
 |
Meg
|
Jak przeczytałam temat od razu wiedziałam kto jest autorem
To nie jest ptasia grypa, żeby można było się tym zarazić. Ludzie znajdują się poprostu w trudnej sytuacji i w sumie dobrze, że szukają gdzieś pomocy...
|
Wt gru 05, 2006 22:57 |
|
|
|
 |
filippiarz
|
 Re: Europejska Unia Świrów
Stanisław Adam napisał(a): "Co ósmy mieszkaniec Unii Europejskiej poszukiwał w ciągu ostatniego roku pomocy psychologicznej u profesjonalisty". Nie zdawałem sobie sprawy, że jest aż tak źle.
Jest źle bo w Polsce mało kto chodzi do psychologa czy psychiatry, mimo że miliony osób tego potrzebują.
Mam nadzieję, że kiedyś będziemy równie masowo i chętnie (bez skrępowania) korzystać z pomocy i porad specjalistów od zdrowia psychicznego.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Wt gru 05, 2006 23:02 |
|
 |
guarana
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 21:05 Posty: 485 Lokalizacja: Katowice
|
Strasznie to niepoprawne politycznie ,a i niesmaczne nazywać ludzi psychicznie chorych -świrami 
|
Wt gru 05, 2006 23:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jest źle bo w Polsce mało kto chodzi do psychologa czy psychiatry, mimo że miliony osób tego potrzebują.
Na przykład wierni wyznawcy i słuchacze Radyja Maryja 
|
Śr gru 06, 2006 0:16 |
|
 |
Stanisław Adam
|
tolkien napisał(a): Cytuj: Jest źle bo w Polsce mało kto chodzi do psychologa czy psychiatry, mimo że miliony osób tego potrzebują. Na przykład wierni wyznawcy i słuchacze Radyja Maryja  Chyba jednak zaraza już dotarła. guarana napisał(a): Strasznie to niepoprawne politycznie ,a i niesmaczne nazywać ludzi psychicznie chorych -świrami 
Ale przyznasz, że w dobrym jest już wypowiedź tolkiena.
Ona poczucia estetyki nie gwałci. Prawda ?
To przejaw wyrafinowanego, subtelnego humoru.
Śr gru 06, 2006 6:48 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Errata: miało być "w dobrym tonie".
Humanum erraum est.
Śr gru 06, 2006 6:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stasiu
Ja przeciez tylko troszke zmieniłem zdanie jakie wypowiedział onegdaj eksprezydent Wałesa 
|
Śr gru 06, 2006 8:12 |
|
 |
guarana
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 21:05 Posty: 485 Lokalizacja: Katowice
|
Stanisław Adam napisał(a): Ale przyznasz, że w dobrym jest już wypowiedź tolkiena. Ona poczucia estetyki nie gwałci. Prawda ? To przejaw wyrafinowanego, subtelnego humoru.
Tego juz nie powiedziałam, zresztą jak miałam to zrobić jeśli post tolkiena był po moim ?
Ale nie powiem że sie nie zgadzam, może niektóre z tych pań powinny skorzystać z takiej porady.
|
Śr gru 06, 2006 9:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisław Adam napisał(a): Własnie dopiero co portal Wiara podał njusa: Cytuj: Co ósmy mieszkaniec Unii Europejskiej poszukiwał w ciągu ostatniego roku pomocy psychologicznej u profesjonalisty. Nie zdawałem sobie sprawy, że jest aż tak źle. Co my uczynilismy wchodząc w tę Unię ?! Jeszcze zaraza przyjdzie i do nas. Może by się z tego interesu jakoś wypisać, nim będzie za późno?
Matko, co za demagogia... "Co ósmy mieszkaniec..." - i to ma być powód dla "unii świrów"?
Widać jesteś mało inteligentny skoro wg Ciebie do psychologia chodzą tylko "świry".
|
Śr gru 06, 2006 11:14 |
|
 |
kryształ
|
Najpierw zmiemy świat człowieka z dualności natura<>łaska, na wiara<>rozum, potemwrzucamy ludzi w ontologię materializmu, następnie stwierdzamy, że nie ma jednej prawdy, ale jest ich wiele i spychamy ich w irracjonalizm post-modernizmu, dodatkowo tłumaczymy im, że występują w nich wyłącznie procesy chemiczne, przez co ich działania są z góry ustalone. Potem, po takiej gonitwie, wyczerpanego, (po)współczesnego człowieka zaczynamy leczyć.
|
Śr gru 06, 2006 13:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisławie, zaraza dotarła już do Kościoła...
Co powiesz na to, że przy prawie kazdej parafii jest poradnia małżeńska w której pracują psychologowie?
Jak wg. ciebie leczyc z alkoholizmu?
Zapadają na niego nawet księża...
Przestrzegałabym przed mysleniem ze ci którzy chodzą do psychologa to ludzie bez wiary albo małej wiary...
Problemy psychiczne tak jak choroby np. nowotworowe nie wybierają...
I tak jak nie oczekujemy, że raka wyleczy modlitwa tak nie oczekujmy ze np. alkoholizm czy nerwicę wyleczy modlitwa...
Myslę ze byłoby o wiele mniej rozwodów gdyby w odpowiednim czasie ludzie poszli po pomoc do psychologa...
|
Śr gru 06, 2006 16:13 |
|
 |
sysara
|
Stanisław Adam napisał(a): Cytuj: Co ósmy mieszkaniec Unii Europejskiej poszukiwał w ciągu ostatniego roku pomocy psychologicznej u profesjonalisty.
To chyba dobrze?
a) ktoś ludziom pomaga
b) jest coraz mniej uprzedzeń do ludzi korzystających z takiej pomocy
c) "profesjonaliści"
_________________ "Eh! Gdyby tak skrzydła mieć, ogromne i tęczowe
Złotą aureolą otulić oślą głowę"
|
Śr gru 06, 2006 16:45 |
|
 |
Meg
|
Cytuj: Na przykład wierni wyznawcy i słuchacze Radyja Maryja
Z tym wyjątkowo muszę się zgodzić. Ale mam nadzieję, że to dotyczy również ojca założyciela.
|
Śr gru 06, 2006 17:22 |
|
|
|