Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So paź 11, 2025 11:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Przeciwko wyborczemu skrupulanctwu! 
Autor Wiadomość

Post Re: Przeciwko wyborczemu skrupulanctwu!
Tak. Poglądy Trzaskowskiego są bardzo niebezpieczne. Donald Tusk jawi się jako okropny kłamca, a Rafał Trzaskowski jest kandydatem Donalda Tuska.

Wybór Trzaskowskiego na prezydenta Polski może być tragedią, której można zapobiec przez wzgardzenie skrupułami i negatywnymi emocjami dotyczącymi Nawrockiego.

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

Cz maja 15, 2025 21:30

niewazny12 napisał(a):
Nawet jeśli oszukuje, to i tak w pojedynku z Trzaskowskim trzeba głosować na Nawrockiego, żeby Trzaskowski nie został prezydentem Polski.

Kiedyś mówiono, że małe oszustwa są przestępstwami, natomiast wielki oszustwa są dziełami sztuki. Za kradzież 1000 zł idzie się do więzienia. Za kradzież milionów albo miliardów nie ponosi się odpowiedzialności. Tak jak przekręt Trzaskowskiego z tym domem na Marszałkowskiej. Nakłamał w debacie, ale media głównego ścieku milczą. Bo to lewak. Jedynie Ikonowicz, też lewak, ale uczciwy, wyraźnie zarzucił Trzaskowskiemu kłamstwo i oszustwo.

Cz maja 15, 2025 21:41

niewazny12 napisał(a):
Tak. Poglądy Trzaskowskiego są bardzo niebezpieczne. Donald Tusk jawi się jako okropny kłamca, a Rafał Trzaskowski jest kandydatem Donalda Tuska.

Wybór Trzaskowskiego na prezydenta Polski może być tragedią, której można zapobiec przez wzgardzenie skrupułami i negatywnymi emocjami dotyczącymi Nawrockiego.

Prawdopodobnie wygra Trzaskowski, i co świat Ci się zawali z tego powodu? Opanuj się człowieku bo przeżywasz jakby twoje życie miało od tego zależeć. I jeszcze te idiotyczne argumenty, że cokolwiek by Nawrocki złego nie zrobił to i tak trzeba na niego głosować, byle ten drugi nie wygrał. Kto normalny myśli takimi kategoriami.

Cz maja 15, 2025 22:25

Mam nadzieję, że nie wygra Trzaskowski, przynajmniej w drugiej turze!

Nie chcę wpuszczania pseudouchodźców, Zielonego Ładu, niszczenia polskiego rolnictwa, deprawacji dzieci i młodzieży wyuzdaną "edukacją zdrowotną", centralizacji Unii Europejskiej, zniesienia prawa weta w Unii Europejskiej!

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

Cz maja 15, 2025 22:41

niewazny12 napisał(a):
Mam nadzieję, że nie wygra Trzaskowski, przynajmniej w drugiej turze!

Nie chcę wpuszczania pseudouchodźców, Zielonego Ładu, niszczenia polskiego rolnictwa, deprawacji dzieci i młodzieży wyuzdaną "edukacją zdrowotną", centralizacji Unii Europejskiej, zniesienia prawa weta w Unii Europejskiej!

Zatem powinienneś być przeciwko Pisowi i ich kandydatowi obywatelskiemu, bo te wszystkie kwestie działy się jeszcze przed powstaniem nowego rządu po październikowych wyborach. No może poza "wyuzdaną" edukacja zdrowotną, cokolwiek masz na myśli. A tak w ogóle to prezydent niewiele może w naszym kraju, właściwie to tylko wetować ustawy i przeszkadzać rządowi, więc nie przejmuj się tak. Generalnie to współczuje ci poglądów i lęków jakie generują w Tobie.

Cz maja 15, 2025 23:14

Obawiam się (;-) że choćby na głowie stanąć, żadne modły nie uchronią przed porażką nowogrodzkiej pacynki.
Ludzie po prostu mają kaczyzm po kokardę . No chyba że gdzieś po parafiach i Pcimiach. Przyjdzie się pogodzić z zamknięciem systemu .Z "dyktaturą" liberalną. Może uzbroić się i niezłomnie do lasu? ONZ? TSUE? Trump? Putin?

Cz maja 15, 2025 23:40

Mam nadzieję, że Rafał Trzaskowski nie zostanie prezydentem Polski!

Przeczytajcie te dwa artykuły:

https://www.fronda.pl/a/Piotr-Semka-dla ... 43574.html - Piotr Semka dla Frondy: Wnioski z losów kamienicy na Marszałkowskiej 66

https://www.fronda.pl/a/Strach-zaglada- ... 43548.html - „Strach zagląda w oczy ekipy Trzaskowskiego”. Szokujące sceny na sesji Rady Warszawy

Pt maja 16, 2025 6:55

Marzenia ściętej głowy. Złuda nic nie kosztuje. Semka autorytet? Czyj ? Kołchoźników?
Naszczekiwanie piesków, jak kiedyś wyraził się Prymas Tysiąclecia. Tyle jeszcze pislamistĄ, co sobie pogadajOM. A karawana idzie dalej. Zostaje ulica i zagranica?

Pt maja 16, 2025 8:09

Biedy ma nie być i już. Nie można pozwolić na biednienie społeczeństwa.

Rząd Tuska jest do bani. PiS nie był tak patologiczny. PiS był wyraźnie mniejszym złem.

"Nie" dla "chowu klatkowego" Polaków! Nie dla patodeweloperki! Nie dla zbrodni chciwości!

Pt maja 16, 2025 8:27

Twoje prawo do poglądów. Babcie kołchozowe w Polsce stawiają sobie ołtarzyki z Dudusiem na komodzie, a na Syberii - z Putinem. Istnieją także płaskoziemcy. Zwolennicy Brauna. Sporo chorób i dewiacji Bóg dopuścił.
Można i kartką wyborczą bawić się w husarza. Jak u Mrożka Lucuś, co na śniegu patykiem pisząc "generał Franco wam pokaże" wojował z komuną.

Pt maja 16, 2025 9:31

Dość antypisowskiego i protuskowego zacietrzewienia! Zatrzymajmy Rafała Trzaskowskiego przed objęciem urzędu Prezydenta Rzeczypospolitej Polski:

https://www.fronda.pl/a/Naczelna-Frondy ... 43594.html - Naczelna Frondy: w wyborach stawką jest model państwa. Wspieramy Nawrockiego! Fragment (z własnymi wyróżnieniami):
Cytuj:
(...)

Nie ma zgody na taka Polskę, w której będzie królować pogarda i lekceważenie dla słabszych ekonomicznie grup ludności. I wreszcie nie ma zgody na model Polski, zastrachanej i mało ambitnej i silnej tylko w gębie, grającej tak, jak jej zagrają mocniejsi europejscy partnerzy, choćby to byli nawet partnerzy ważni i potrzebni.

Polska, w której wygra Rafał Trzaskowski to Polska, która w taki właśnie, jak powyżej opisałam, model państwa będzie się staczać głębiej i głębiej.

Dlatego w tych wyborach, gdzie wybieramy prezydenta – który jest strażnikiem Konstytucji – a gdzie stawką jest model państwa, uważamy za konieczne wesprzeć jego głównego kontrkandydata – Karola Nawrockiego.

Jako medium całkowicie niezależne, deklarujemy przy tym, że ktokolwiek by nie wygrał, także i wówczas, gdy będzie to kandydat, któremu sprzyjamy, będziemy się wnikliwie, uczciwie i krytycznie przyglądać jego działaniom bo taki jest obowiązek mediów.

Agnieszka Romaszewska-Guzy/Fronda.pl

https://www.fronda.pl/a/J-Kaczynski-Trz ... 43592.html - J. Kaczyński: Trzaskowski to jest nie lewicowiec, to jest lewak!

https://www.fronda.pl/a/Prof-Czarnek-To ... 43601.html - Prof. Czarnek: To najcięższe przestępstwo przeciwko wyborom i demokracji. Pewien komentarz z Facebooka odnośnie afery z materiałami na Facebooku:
Cytuj:
1. Ośrodek Analizy Dezinformacji NASK poinformował, iż ostatnio zidentyfikował reklamy polityczne na platformie Facebook, które mogą być finansowane z zagranicy.
2. NASK wskazał, że reklamy (na które wydano 420 tys. zł!) mogą stanowić INGERENCJĘ obcych podmiotów w kampanię wyborczą. Zarzut poważny.
3. "Podejrzane reklamy" były publikowane przez dwa profile na Facebook'u: "Wiesz Jak Nie Jest" oraz "Stół Dorosłych" i krytykowały Pana Karola Nawrockiego oraz Pana Sławomira Mentzena. Jak łatwo się domyślić, reklamy... "promowały" i wychwalały Pana Rafała Trzaskowskiego.
4. Osoby występujące w reklamach zostały "zachęcone do udziału w nich" przez ludzi... z fundacji "Akcja Demokracja".
5. Prezes "Akcji Demokracja" Pan Jakub Kocjan do niedawna był asystentem posłanki KO (zrezygnował z asystowania posłance... w marcu 2025 r.), a w 2020 r. otrzymał nagrodę od samego Pana Rafała Trzaskowskiego. Ot, taka historia.
6. NASK oficjalnie wskazał, że celem działań podmiotu płacącego za reklamy na Facebook'u mogło być działanie na rzecz DESTABILIZACJI sytuacji przed wyborami prezydenckimi w Polsce! Za podobny numer w Rumunii wywalono za burtę prawicowego kandydata z wyborów prezydenckich.
7. Zatem kto stoi na końcu za reklamami? Za działaniami "Akcja Demokracja" stoi... firma "Estratos", która spotkała się już w przeszłości z zarzutami nielegalnego przetwarzania danych osobowych i ukrywania źródeł finansowania innych kampanii. Większościowym udziałowcem firmy "Estratos" jest fundusz powiązany z amerykańską Partią Demokratyczną - gorącymi przeciwnikami prezydenta Trumpa.
8. Zespół "Akcji Demokracja" początkowo twierdził, że nie zna ludzi z dwóch profili: "Wiesz Jak Nie Jest" oraz "Stołu Dorosłych", jednak pod naciskiem pytań dziennikarzy, "Akcja Demokracja" zmieniła zdanie. Fundacja przypomniała sobie, że... jednak tych ludzi zna.
9. Gdy NASK wskazywał publicznie, że za reklamami stoją nieprzyjazne państwa, tak naprawdę za reklamami... kryli się działacze fundacji "Akcja Demokracja", powiązanej politycznie ze środowiskiem KO i Panem Rafałem Trzaskowskim.
9. Państwowa instytucja NASK wprowadziła w błąd opinię publiczną (w czasie kampanii prezydenckiej!), informujac, że "podejrzane" reklamy na Facebook'u z dwóch profili, rzekomo po interwencji NASK, zostały zablokowane. Firma Meta (właściciel platformy Facebook) zaprzecza i tłumaczy, że NASK niczego nie zablokował, bowiem opłacone reklamy po prostu zwyczajnie dobiegły końca. Co więcej, Wirtualna Polska otrzymała od firmy Meta zapewnienie, iż administrator dwóch stron na Facebook'u ("Wiesz Jak Nie Jest" i "Stół Dorosłych") znajduje się W POLSCE! Firma Meta nie znalazła żadnych dowodów na zagraniczną ingerencję.

I teraz postaram się być kulturalny i pozwólcie, że na koniec skieruję dwa słowa do Pana Rafała Trzaskowskiego i Jego sztabu - jesteście Państwo obrzydliwymi krętaczami, manipulatorami i powinniście walczyć o urząd woźnego w Namibii, a nie o Pałac Prezydencki, a Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego powinna Was prześwietlić do spodu za to, co zrobiliście i jak łamiecie wszelkie reguły przyzwoitości, obchodząc finansowanie kampanii wyborczej przez komitet wyborczy.

Pt maja 16, 2025 9:53

Gomułka mówił: Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy.
Neogomułka (ino orientacja na inna stolicę) też ma takie zdania. Dlatego foruje swojego przydupasa zgodnie z prawem, jak też wbrew prawu. Kłamstwo, oszustwo, potwarz, to normalne działania tej opcji politycznej. Po trupach do celu.

Pt maja 16, 2025 9:58

https://pch24.pl/miszalski-wiesza-trzas ... ziemniaka/ - Miszalski wiesza, Trzaskowski ściąga. Koalicja Obywatelska i wsparcie LGBT w roli politycznego „gorącego ziemniaka”

https://www.youtube.com/watch?v=TKqriBwUJDM - KIM NAPRAWDĘ JEST RAFAŁ TRZASKOWSKI?

Nie ufajcie Trzaskowskiemu i Koalicji Obywatelskiej! W drugiej turze głosujcie ważnie na osobę będącą przeciwnikiem Rafała Trzaskowskiego! TRZEBA ważnie oddać głos na osobę, która będzie rywalem Rafała Trzaskowskiego w drugiej turze wyborów prezydenckich!

Pt maja 16, 2025 10:11

Post Głosowanie za minimalizacją zła nie jest grzechem
Przepraszam za pisanie posta bezpośrednio pod swoim poprzednim postem, ale znalazłem ciekawy tekst na Facebooku, a za kilkadziesiąt minut zaczyna się cisza wyborcza:
Cytuj:
Polsko! To nie są wybory o pietruszkę. To są wybory o duszę Rzeczypospolitej. To są wybory o to, czy Polska pozostanie naszym domem, czy stanie się peryferyjnym biurem cudzych interesów. O to, czy jeszcze będziemy mieć prawo mówić "nie", gdy każą nam klękać. O to, czy na polskim niebie dalej będzie powiewać biało-czerwona flaga z dumą, nie ze wstydem.

Nie jesteśmy pierwszym pokoleniem, które musi stanąć do walki o Polskę. Ale może jesteśmy tym ostatnim, które może to zrobić bez przelanej krwi. Dziś bronią jest Twój głos. Kartka wyborcza. Decyzja. Sumienie.

Wybór nie jest prosty. Bo Polska nigdy nie miała łatwych wyborów. Ale zawsze miała ludzi, którzy potrafili unieść ciężar odpowiedzialności. Czy wybierzemy Polskę silną, bezpieczną i dumną – czy zgodzimy się na kraj bez granic, bez suwerenności, bez kręgosłupa?

Czy wybierzemy przyszłość, w której nasze dzieci będą mówić: "To była mądra decyzja” – czy będą nas przeklinać za tchórzliwe milczenie?

To nie jest tylko akt głosowania. To jest akt odwagi. Akt patriotyzmu. Akt wiary w Polskę. Taką Polskę, w której wszystkim nam będzie się żyło choćby znośnie – bez upokorzeń, bez strachu, bez obcych panów nad sobą.

Niech Twoja decyzja będzie wyrazem wdzięczności wobec tych, co oddali życie za wolność. I nadzieją dla tych, co tej wolności jeszcze nie znają – bo dopiero się urodzą.

Idź na wybory. Stań po stronie Polski.

Pt maja 16, 2025 21:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2