Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 12, 2025 15:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Samobójstwo 
Autor Wiadomość

Post Re: Samobójstwo
Witold33 napisał(a):
Pytanie kto jest psami a kto karawaną.
https://wszystkoconajwazniejsze.pl/pepi ... -liczenie/

Można i tak: karawanę stanowią katolicy, chociaż jest ich mniej, psy to wszyscy inni, którzy nie idą z karawaną.

Pn lis 10, 2025 21:57

Wygodniutkie chciejstwo. Od dawna jest odwrotnie. Przykro mi, kiedyś może i było, jak mówisz, ale KK ignoruje rzeczywistość i postęp, więc to już se ne vrati. Wspaniałe czeskie katedry, Francja ukochaną córą kościoła. Nawet w Polsce mizerny procencie
prawdziwie praktykujących. Było się reformować, teraz już przepadło. Miałeś chamie złoty róg. Róg huka po lesie, wicher czapkę niesie.

Pn lis 10, 2025 23:32

Witold33 napisał(a):
ale KK ignoruje rzeczywistość i postęp, .

Wiele zarzutów przeciwko KK słyszałam i słyszę, ten jest dość oklepany dlatego chciałabym wiedzieć, co przez to rozumiesz?

Wt lis 11, 2025 22:22

A ty nic takiego nie widzisz? Ja bym mógł wyliczać godzinami, to są oczywistości, każdy widzi.
Mam pod ręką aktualne podręczniki religii dla VI i VII klasy. Watykan pogodził się z ewolucją, a dzieciom pakuje się do głowy bajki o raju i grzechu pierworodnym jak w XV wieku. Nie informując, że to bajka, alegoria.
A celibat? A traktowanie rozwodników? Kwestia antykoncepcji? ...................
A w Polsce dopuszczenie i tolerowanie szczujni toruńskiej. Itd itd..................
Może w KK są agenci komintrernu by rozwalić to wszystko od wewnątrz?

Śr lis 12, 2025 9:04

Witold33 napisał(a):
A ty nic takiego nie widzisz? Ja bym mógł wyliczać godzinami, to są oczywistości, każdy widzi.
Mam pod ręką aktualne podręczniki religii dla VI i VII klasy. Watykan pogodził się z ewolucją, a dzieciom pakuje się do głowy bajki o raju i grzechu pierworodnym jak w XV wieku. Nie informując, że to bajka, alegoria.
A celibat? A traktowanie rozwodników? Kwestia antykoncepcji? ...................
A w Polsce dopuszczenie i tolerowanie szczujni toruńskiej. Itd itd..................
Może w KK są agenci komintrernu by rozwalić to wszystko od wewnątrz?

A jednak i mi przydarza się pomylić pisząc, że jesteś inteligentny. Niczego się nie nauczyłeś i dalej szczekasz na karawanę …

Śr lis 12, 2025 9:11

A do rzeczy?

To są twoje urojenia i mrzonki o karawanie.

https://gospodarka.dziennik.pl/news/art ... wolan.html

Śr lis 12, 2025 9:12

Koan napisał(a):
A jednak i mi przydarza się pomylić pisząc, że jesteś inteligentny. Niczego się nie nauczyłeś i dalej szczekasz na karawanę …

Inteligencja wcale nie musi mieć po drodze z mądrością, ani z kulturą osobistą. A tkwienie w przyjętych raz stereotypach nie świadczy, ani o wiedzy, ani inteligencji.
Jedną z cech inteligencji jest otwarcie się na nowe poglądy, czyjeś racje, na to, co przekazuje rozmówca.

Śr lis 12, 2025 9:18

I ty , mój Idący naszczekujesz na KK?

Śr lis 12, 2025 9:21

Idący napisał(a):
Koan napisał(a):

Inteligencja wcale nie musi mieć po drodze z mądrością, ani z kulturą osobistą. A tkwienie w przyjętych raz stereotypach nie świadczy, ani o wiedzy, ani inteligencji.
Jedną z cech inteligencji jest otwarcie się na nowe poglądy, czyjeś racje, na to, co przekazuje rozmówca.

Pomoc duchowa bliźniemu nie jest taka łatwa jak by się wydawało. Potrzeba w niej wiele cierpliwości a to czasami wiele czasu kosztuje. Popełniłem błąd, bo zbyt wcześnie zaoferowałem pomoc Witoldowi33. Zwiodło mnie jego szczere wyznanie o porażkach poznawczych Boga a to tylko na chwile jego ego puściło go ze swych szponów.
Ty nie miałeś z tym problemu wyznając swe porażki w pisaniu książek. Takie wyznanie swych upadków czy słabości duchowej, psychicznej czy fizycznej to miód na dusze i otwarcie na Boga. To jakby publiczne wyznanie swych grzechów - najwartościowsze.
Nie pozostaje nic innego jak dalej czekać i pamiętać aby nie dokarmiać Jego „zwierza”, bo głód dyskusji z innymi, prędzej czy później go zabije …

Śr lis 12, 2025 11:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2