Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 0:17

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Szatan 
Autor Wiadomość

Wiemy o Bogu, że nas kocha, umarł za nas i dał nam wolną wole której nigdy nie ogranicza. Wiem, ze może być niezmiernie cięzko zrozumieć to osobie, która nie wieży w Niego. To tak jakby nieiwdomemu opisywać kolory świata.

Bóg powiedział do człowieka mniejwięcej w ten sposób: "razem z życiem daję tobie wolną wolę. Mozesz zrobić z nim co zechcesz, ,możesz kierować się wedłóg moich rad- Tego, który cię umiłował i stworzył i który obiecuje tobie wielką radość. ale możesz tez skozystać z innej drogi. Możesz słuchać tego, którego wypędziłem z Mojego domu. Ale niech cie nie zwiedzie. On wcale nie jest taki silny,a jego jedyną bronią jest kłamstwo. Z własnej woli trafił do piekieł, tam cierpi i choć wie że nie może Mnie pokonać, to próbuje zwieść ciebie. Najpierw postara sie tobie wmówić, że Ja który oddałem zycie za ciebie, nie kocham cię, że jestesmi zimny. Lecz to nie prawda, bo Ja jestem gorejącym krzewem...."

Cytuj:
Dlaczego nie mógł więc w mniej gwałtowny sposób uniemożliwić na początku zdradę?
Bo aniołowie znali Boga w pełni. Ogladali go twarzą w twarz, nie mogli go już lepiej poznać. Człowiek zaś inaczej, dopiero poznaje Boga. Dlatego, taki grzech który Pan przebacza ludziom, nie mógł przebaczyć Samaelowi. Widzieli Boga w pełni jako mieszkańcy świata duchowego i odrzucili, zaś my jako mieszkańcy swiata cielesnego, nie oglądamy go tak jak aniołowie, ale widzimy i poznajemy go, poprzez pewne przejawy (a w najpełniejszym stopniu poznalismy go przez Chrystusa)

N lis 27, 2005 16:09

Ale mógł nie stworzyć tego wyboru, prawda?
Mógł też uniemożliwić zdrade Samelowi, nie na zasadzie, że ludzie zostaliby zniewoleni, ale po prostu nie mogliby nwaet pomyślec o zdradzie - przez to nic by nie stracili, prawda?

Bóg daje nam wolną wole aby móc nawiązać z nami relacje miłości. Bez wolnej woli nie ma prawdziwej miłości. Jeżeli kogoś przymuszamy do czegoś to ten ktoś nie jest już wolny, dlatego Bóg nikogo do niczego nie zmusza. Proponuje nam i zachęca nas byśmy Go wybrali ale nie musimy tego robić. Bóg szanuje człowieka i jego wolen wybory.

Jeżeli zło nie jest napiętnowane rozzuchwala się.

N lis 27, 2005 18:11

co do tej Wieży, najpierw każe na miłować a później "miłosiernie" przeprowadza dekonstrukcje z użyciem piorunujących argumentów...
to chyba nie tak ma być
:] pozdro

Kick Your feet up in the air

You May now live forever
Or return to this earth
Unless you fell good where you are!

N lis 27, 2005 18:30

Post Re: Szatan
Farmer napisał(a):
Szatan...Potężny...Główny Sprawca Grzechu....Odpowiedzialny za całe zło...MOIM zdaniem owej osoby nie ma...jest to jak Baba-Jaga Dla Dorosłych wymyślona dla utrzymania ludzi w jakimś porządku...

[...] - jotka

Brawo......... dokładnie jest tak jak powiedziałeś,został wymyślony przez kler ......

Czasem indywidualnie ktoś go widzi, lecz to jest tylko forma energetyczny myślo- kształt (...) stworzony przez ezoteryczne osoby i wysłane w formie klątwy do konkretnej osoby w celu psychicznego znęcania się nad nią.

N lis 27, 2005 19:26

Nie odsyłaj mnie bracie do psychiatry. Nie obrażam się na Ciebie.

Człowiek, który to napisał jest dziś w seminarium i utrzymuje ze mną kontakt, więc nie pisze bzdur.

Nie wiem, czemu tak bardzo nienawidzisz prawdy, że Jezus jest obecny w Eucharystii, ale muszę Ci powiedzieć, że jest to Prawda, jest to Jego Słowo.

Sataniści profanują Najświetszy Sakrament, gdybyś nie wiedział, ale Jezus wydaje się za nas mimo tego, wciąż cierpiąc. Szatan chce zniszczyć Eucharystię, wie bowiem, ze tam gdzie ludzie karmią się Ciałem Boga, już nic więcej dać im świat nie może, że żyją już w Bogu i dla Boga, że Bóg żyje w nich w swym Ciele i Krwi , i że napełnieni Nim, mogą czynić wszystko, bo On daje Moc, a bez Niego nic uczynić się nie da. To straszny grzech ludzi szatana.

Pozdrawiam Cię, bracie i obiecuję modlitwę.

Post odnosi się w części do usuniętego fragmentu wypowiedzi Harkonnena - jo_tka

N lis 27, 2005 19:37

Nie odsyłaj mnie bracie do psychiatry. Nie obrażam się na Ciebie.

ja też się na ciebie nie obrazam,po prostu żal mi cię

Cytuj:
Człowiek, który to napisał jest dziś w seminarium i utrzymuje ze mną kontakt, więc nie pisze bzdur.

A co to ma do rzeczy ,ze jest w seminarium?:| Piszesz bzdury ze az przykro takie głupoty czytac

Cytuj:
Nie wiem, czemu tak bardzo nienawidzisz prawdy, że Jezus jest obecny w Eucharystii, ale muszę Ci powiedzieć, że jest to Prawda, jest to Jego Słowo.

A co to ma do rzeczy?Co ma piernik do wiatraka? Wyjasnij....

Cytuj:
Sataniści profanują Najświetszy Sakrament, gdybyś nie wiedział

Kompromitujesz się wypisując takie bzdury.Wiem o satanistach WIECEJ NIZ TY.Zamilcz wiec...
Cytuj:
ale Jezus wydaje się za nas mimo tego, wciąż cierpiąc. Szatan chce zniszczyć Eucharystię, wie bowiem, ze tam gdzie ludzie karmią się Ciałem Boga, już nic więcej dać im świat nie może, że żyją już w Bogu i dla Boga, że Bóg żyje w nich w swym Ciele i Krwi , i że napełnieni Nim, mogą czynić wszystko, bo On daje Moc, a bez Niego nic uczynić się nie da. To straszny grzech ludzi szatana.

Bracie,dla swojego dobra idź do tego psychiatry,naprawde...biedaku...
Cytuj:
Pozdrawiam Cię, bracie i obiecuję modlitwę.

Módl się lepiej za siebie...ja sie miewam dobrze.

N lis 27, 2005 19:52

Przepraszam, że się wtrącę, ale powyższy post chyba nadaje się do wywalenia przez moderatora.
Obraża konkretną osobę i kompletnie nic nie wnosi do dyskusji.

Z poważaniem

Spidy-Inkwizytor ;)

N lis 27, 2005 21:12

Przepraszam, że się wtrącę, ale powyższy post chyba nadaje się do wywalenia przez moderatora.
Obraża konkretną osobę i kompletnie nic nie wnosi do dyskusji.

Z poważaniem

Spidy-Inkwizytor ;)

Uzasadnij ze nie wnosi.

N lis 27, 2005 21:16

Jedyne zdanie Twojej wypowiedzi, które można podciągnąć pod temat to:
Cytuj:
Wiem o satanistach WIECEJ NIZ TY

Przyznasz, że to niewiele jak na 6 linijek tekstu, w których udało Ci się zmieściłeś 5 niegrzecznie brzmiących zdań.

Spokojnej nocy (rano są pierwsze roraty adwentu - pozwól chociaż innym się wyciszyć. Dziękuję)

N lis 27, 2005 21:38

- Osoba zakładająca ten topic - wciąż zakłada jedno, dwu zdaniowe tematy - nie podając żadnych argumentów,
- Tematów o Szatanie było już wiele (na końcu podam odpowiednie linki),
- Kilku uczestników się zapomina - obrażając ludzi (Harkonnen - to głównie do Ciebie),

Linki :
Satanizm:
viewtopic.php?t=1922&start=0

Szatan zaplanowany? :
viewtopic.php?t=1182&start=0

Sztuczki szatana :
viewtopic.php?t=5715&start=0

Satanizm - prawda i mity :
viewtopic.php?t=4223&start=0

(To tylko kilka przykładów.)

N lis 27, 2005 21:45
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2