Wysłany: Nie Sty 01, 2006 22:14 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
i wszyscy oddali życie za ten interes? hm...sa lepsze sposoby na biznes niz ponieśc smierć na krzyżu, rozszarpanym od Lwa czy ścietym mieczem
O czym pan pisze?przeciez naturalne w tamtych czasach bylo zabijanie przeciwnikow politycznych!tamci mieli pecha jak wielu innych ktorzy konczyli na arenach i krzyzach!a nawet jesli kilku zginelo w imie swojej wiary to nic nie zmienia uwaza pan ze ich smierc moze wytlumaczyc wszystkie nieprawosci ktoych sie kosciol dopuszczal?co duch swiety kierowal papiezami ktorzy mordowali? ja tu sie nie doczepiam do jakich drobnostek typu oplata za pogrzeb czy za chrzest(co tez uwazam za chora rzecz) tylko do mordowania torturowania itd to sa rzeczy zbyt powazne zeby mozna je bylo pominac !to ze trafiaja sie dobre osoby to nie zmienia tego ze kosciol to jeden wielki biznes ,wystarczy zobaczyc Watykan jaka tam bieda jest ,niby po co to wszystko bo ja jakos niemoge sie tam dopatrzec Bozych intencji

biedni apostolowie ktorym Chrystus mowil zeby przyjmoali pomoc ale odwdzieczali sie ciezko pracujac i pomagajac tym co im daja mieszkanie i jedzenie nagle o tym zapomnieli i wymyslili sobie ze maja prawo do rozgrzeszania za kase

budowania palacow

mordowania ,torturowania itd no trzeba byc nieziemsko zakreconym zeby sie tu dopatrzec czegos boskiego

Jeden wspanialy czlowiek taki jak JP2 nie zmieni histori i mimo ze mam ogromny szacunek i bardzo cenie naszego Papieza to nie zmienia faktu ze kosciol to interes a takie osoby jak Karol Wojtyla to wyjatki przeciez wszedzie trafiaja sie dobrzy ludzie!to chyba tyle nie bede wiecej pisal bo jeszcze pan przestanie przezemnie wirzyc i pojdzie pan do piekla