Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 19, 2025 3:09

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Szatan w mp3... 
Autor Wiadomość

Post Szatan w mp3...
Witam!
Ostatnio Ksiądz na lekcji religii powiedział nam że w MP3 jest szatan!
Boje sie ze sluchajac teraz plikow formatu mp3 czynie grzech....
Co powinienem zrobic...
Pomozcie....

Cz sty 12, 2006 15:24
Wyjaśnij w większej ilości słów o co chodziło twojemu księdzu.
Gdzie ten szatan jest?? W literkach M, P, 3 , czy w słowie, czy chodzi o każdą muzykę w mp3?? A może chodzi też o przemysł muzyczny związany z plikami mp3??

Sprecyzuj może swoje pytanie.

Cz sty 12, 2006 15:49

mp3 jest formatem plików muzycznych i mogą byc to przeciesz zarówno utwory Bacha czy kolędy :-D

.....oni wiedzieli tylko o męce, krzyżu i złożeniu do grobu, a nic nie wiedzieli o zmartwychwstaniu, zwycięstwie i życiu. Często się zdarza, że wiesz wiele o Twoich cierpieniach i porażkach a nie zdajesz sobie sprawy czego Bóg naprawdę dokonuje w Tobie.

Cz sty 12, 2006 16:43
Może ten ksiądz nie mam odtwarzacze mp3 i tak mówi owszem może być ale utworach które są zapisane jako mp3 jak może być szat w plik no nie możliwe w tekstach utworu może być jak są te utwory satanistyczne

Cz sty 12, 2006 17:54

hmm...nie rozumiem was :P :P jak szatan moze siedziec w MP3?? "cip cip sztanku, wyjdz z ukrycia, pokaz sie, no nie badz taki niesmialy" :P :P :D a tak na powaznie, to moze chodzilo mu osciaganie nielegalnie plikow MP3 z internetu, bo to jest kradziez (piractwo jesli sie nie myle ;P). Ewentulanie o rodzaj sluchanej muzyki na tych odtwarzaczach, ale jak trafnie zauwazyl Cichy, nie tylko mozna na tym sluchac satanistycznych utworow. Hmmm....w takim razie jestem chyba skazana na piekielko :P :D

Pozdrawiam

Cz sty 12, 2006 18:31

Ostatnio Ksiądz na lekcji religii powiedział nam że w MP3 jest szatan!
Boje sie ze sluchajac teraz plikow formatu mp3 czynie grzech....
Co powinienem zrobic...

Przede wszystkim - MYŚLEĆ.

Nie wiem, czy ksiądz jest starszy czy młodszy... Ale chyba nie za bardzo wie, o czym mówi, albo nie potrafi wyrażać się dokładnie.

Grzechem można nazwać kopiowanie i używanie mptrójek, które pochodzą z ortyginalnych płyt - czyli czegoś, co wiąże się z piractwem, inaczej łamaniem praw autorskich twórców. Natomiast jeśli słuchasz mp3 udostępnionej do darmowego pobierania, albo pochodzącej np. z płytki nie będącej w sprzedaży, a przeznaczonej do darmowego rozprowadzania - to gdzie w tym jest grzech :?:

Ciekawe, czy ksiądz nazwałby też grzechem słuchanie mptrójek jego ulubionych zespołów :biggrin:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz sty 12, 2006 21:04
Zobacz profil WWW
A może...zastanowicie się chwile i też dojdziecie do wniosku, że to prowokacja? Nie mówię, że na pewno ale tak mi to wygląda.

Cz sty 12, 2006 22:22

Chaoto, ubiegłeś mnie - miałem napisać dokładnie to samo.

Pt sty 13, 2006 1:24

Może ten ksiądz nie mam odtwarzacze mp3 i tak mówi owszem może być ale utworach które są zapisane jako mp3 jak może być szat w plik no nie możliwe w tekstach utworu może być jak są te utwory satanistyczne

Mówić językiem po polskiemu jest bardzo trudne..

Pt sty 13, 2006 9:11

A ja się zastanawiam, czy ten ksiądz myślał, mówiąc, iż w mp3 jest szatan... :hahaha:

Pt sty 13, 2006 15:08

Chaota może mieć rację. Bezmyślna prowokacja.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt sty 13, 2006 15:12
Zobacz profil WWW

Post Bezmyslna?
Cytuj:
Chaota może mieć rację. Bezmyślna prowokacja.

Bezmyslna, ale sie nabrales, czyli jestes bardziej bezmyslny ode mnie...
Pozdrawiam

Pt sty 13, 2006 21:15
Ale mi to prowokacja. I niby jak się daliśmy sprowokować. Chyba że zostaliśmy sprowokowani do wypowiedzenia się na forum.

Pt sty 13, 2006 21:45

Fajny, widzę, iż pisanie takich głupot, to jest dla ciebie zabawa? To proponuję Ci się do przedszkola przenieść...

So sty 14, 2006 10:04

No pewnie że w mp3 jest Szatan. Jest piosenka zespołu Kury o takim tytule i z pewnością ktoś już ją przekonwertował na mp3. Czyli prawdę ksiądz mówił.

So sty 14, 2006 15:38
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona