uprzedzenie do Prezydenta
Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Czy to prawda  Z jakiej racji drugi Kaczyński miałby mieć ochronę BORu
Jeśli tak... To prawdą jest dowcip - Polska jest jedynym krajem, który posiada rezerwowego prezydenta 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt sty 17, 2006 11:10 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
ToMu napisał(a): Czy to prawda  Z jakiej racji drugi Kaczyński miałby mieć ochronę BORu 
Więcej na ten temat np. tutaj
Ochrona na prośbę brata
|
Wt sty 17, 2006 11:42 |
|
 |
ToMu
|
Co za bzdura  No świetnie... To może jutro prezydent stwierdzi, że na prośbę brata przyzna, powiedzmy... 10-krotne becikowe swoim wnukom  Z jakiej racji  To ma być ta sprawiedliwość
Strach pomyśleć, co by było, gdyby na ten pomysł wpadł jakiś prezydent z rodziny wielodzietnej - powiedzmy, 10 rodzeństwa - i każdego chciałby "uszczęśliwić" towarzystwem BORowika 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Wt sty 17, 2006 12:06 |
|
|
|
 |
ToMu
|
A może boi się prezydent o brata - bo bez niego nie da rady na stołku  Nie będzie kto miał mu podpowiadać, co robić
Przepraszam za sarkazm - ale wkurza mnie ta sytuacja.
|
Wt sty 17, 2006 12:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bardzo się boje ze Kaczyński trzyma się zabardzo koscioła i jak my wyglądamy w oczach innych narodów np. Francjia gdze rząd jest zdala od Koscióła innych religi i tak powino byc wszedzie w tedy był by lepiej.
|
Wt sty 17, 2006 12:24 |
|
|
|
 |
ToMu
|
Kwestia krótkowzroczności włądzy (chwilowej) z Kościołem już był gdzieś tutaj poruszany... Komu wyjdzie to bokiem  Polsce.
|
Wt sty 17, 2006 12:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): Kwestia krótkowzroczności włądzy (chwilowej) z Kościołem już był gdzieś tutaj poruszany... Komu wyjdzie to bokiem  Polsce. bardzo dużo na ty tracimy bardzo duzo zwałszcza na aranie między narodwej tam się zna śmieja i to głosno
|
Wt sty 17, 2006 12:42 |
|
 |
ToMu
|
Bo to nie jest żadna kwestia "laicyzacji" - tylko logicznego odróżnienia Kościoła od władzy, zeby uniknąć w przyszłości problemów (kiedy zmieni się władza).
|
Wt sty 17, 2006 20:54 |
|
 |
Mieszek
|
luki
Cytuj: Bardzo się boje ze Kaczyński trzyma się zabardzo koscioła i jak my wyglądamy w oczach innych narodów np. Francjia gdze rząd jest zdala od Koscióła innych religi i tak powino byc wszedzie w tedy był by lepiej.
a twoim zdaniem luki powinien udawać , że jest ateistą?
jak na razie zadnego dowodu na nieistnienie Boga ateiści nie podali więc ich punkt widzenia pozostaje jedynie wiarą w nieistnienie Boga...
ja wolę swoja wiarę katolicka KK
kto ci powiedział luki, ze podstawa polityki musi być koniecznie ateizm? [wyznanie wiary w niewiare ateistów :P:P ] a czemu nie katolicka etyka? myślę, że bardziej sie nadaje do rozważania spraw politycznych tym bardziej jesli bizantyska cywilizacja wychodzi z założenia, ze etyki polityka i zycie publiczne nie wymaga...
i to sie własnie kończy takimi tezami jak twoja wypowiedź luki...
jesli jesteś katolikiem to ja bym chciał wiedzieć co powiesz Chrystusowi w wieczornej lub porannej modlitwie na temat twojej wypowiedzi iż nie podoba ci się że ktoś jest katolikiem i obnosi sie z tym
tak samo robią z resztą ateiści tez się obnosza ze swioją niewiara i może nawet bardziej w polityce czasem niektórzy na homoseksualixmie i nietolerancji próbuja wynurzyc się i wynieść ponad innych szukajac jako "przesladowani i biedni" podnośnika ku władzy i pieniądzu
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Śr sty 18, 2006 23:54 |
|
 |
neutralny
|
Ciekaw jestem jak wypowiadaliby się niektórzy gdyby do władzy w Polsce doszedł jakiś muzułmanin i zaczął kierować się w swoich rządach zasadami Koranu. Jako osoba prywatna pan Kaczyński może się kierować zasadami swojej wiary. Natomiast jako urzędnik państwowy nie powinien uzależniać swoich decyzji od światopoglądu, chyba że nie łamie w ten sposób prawa. A w przypadku parady równości w Warszawie prawo złamał. Dlatego właśnie wiele osób obawia się wprowadzania obyczajowej cenzury i represjonowania pewnych środowisk, które to zjawiska będą tłumaczone kierowaniem się zasadami wiary katolickiej.
|
Cz sty 19, 2006 11:40 |
|
 |
neutralny
|
ToMu napisał(a): Czy to prawda  Z jakiej racji drugi Kaczyński miałby mieć ochronę BORu Jeśli tak... To prawdą jest dowcip - Polska jest jedynym krajem, który posiada rezerwowego prezydenta 
Banalnie proste. Tak wygląda właśnie projekt "Tanie Państwo" w wykonaniu PiSu: więcej ochroniarzy, więcej więzień, więcej urzędów, więcej urzędników, więcej wicemarszałków. Przecież na "Tanim Państwie" nie można oszczędzać...
|
Cz sty 19, 2006 11:46 |
|
 |
kefas_piotr
|
Jest ich dwu, jeden jest prezydentem, drugi "tylko" szefem Partii...
pytanie zasadnicze który z nich faktycznie rządzi???
"Panie prezesie, zadanie wykonane"
ot i wszystko na ten temat.............
Cz sty 19, 2006 12:09 |
|
 |
ToMu
|
Ciszy mnie Wasz punkt widzenia
Powraca pytanie - kto ich wybrał 
|
Cz sty 19, 2006 21:51 |
|
 |
neutralny
|
ToMu napisał(a): Ciszy mnie Wasz punkt widzenia Powraca pytanie - kto ich wybrał 
Polacy, a przynajmniej większość z tych, którzy głosowali. Na pewno nie młodzi i wykształceni - czyli przyszłość narodu (wiem, to brzmi patetycznie). Przeciętny wyborca PiS i Lecha Kaczyńskiego ma wykształcenie najwyżej średnie i zazwyczaj ponad 40 lat. Czyli nie obrażając nikogo to przeszłość wybrała nam przyszłość. Ale przynajmniej będzie wesoło:D Co ja gadam - przecież juz jest: PiS nie potrafi lub nie chce się z nikim dogadać więc krzyknęli "zbieramy zabawki i idziemy do domu, a ty ciemny ludzie (by J. Kurski) idź na wybory bo źle wybrałeś". Tylko skoro wybraliśmy źle to może teraz juz nie warto wybierać tych samych.
|
Pt sty 20, 2006 9:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wesoło co ty piszesz to bedze katstrofa. Przez tego człowieka stracimy honor na areanie miedzy narodowej stracimy sznanse na godne zycie.
Ten pan nie mam wogule prezencji stylu zachowanie sie
|
Pt sty 20, 2006 12:48 |
|
|
|