Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 08, 2025 23:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Mróz a działa panstawa miast spódzielni mieszkaniowych 
Autor Wiadomość
Post Mróz a działa panstawa miast spódzielni mieszkaniowych
Jak każdy znas wie i pewanie czuje ze od kilku dni mamy okropne mrozy. Nasze kochane państwo sobie nic z tego nie robi. Z kad mam takie wnioeski z tąd ze jak podaja zrodła jak
- internet
-Tv
- radio
od poczatku zimy zgineła 182 osób czyja to jest winna mysle za panstaw polcji stray miesjkej oni mało robja potrafja tylko wystawiac mandaty i nic wiceje. Pamietam ze kiedys w latach 1990-99 był kosza rozpalne przy przystankqach było moze na sie ugrzac a taraz panstow mam nas w ... i chce tylko naszych pieniedzy i nic wice zamian. Spodzile mieszkanowe tez nic nie roba nie dbaja odrogi chodnik maja nas gdzies jak jest uwas

Pn sty 23, 2006 20:29

Dzisiaj w internecie czytałem - 110 osób bodajże...

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn sty 23, 2006 21:11
Zobacz profil WWW

Mnie się gdzieś obiło o oczy 150, ale w sumie to żadna różnica, bo zwyczajnie zamarzać nie powinni. Tyle, że przecież nie zamarzają ludzie na przystankach... Zamarzają chyba głownie bezdomni i osoby po alkoholu...

Bo w końcu co można poradzić na to, że 51-letni mężczyzna po alkoholu zamarzł we własnym ogrodzie? Zasnął, czy jak? Syn go znalazł...

Z pozytywów - na Centralnym w Warszawie noclegownie ogłaszają się przez megafon - "jakby ktoś chciał, to może się zgłosić tu i tu" - więc jakoś tych ludzi się zbierać próbuje... No i pewnie standardowo koczują na izbach przyjęć - byle do rana :/

A że to wszystko mało?

Pn sty 23, 2006 21:37

Zwróćcie jednak uwagę - są tacy bezdomni, któzy nawet wobec zagrożenia choćby takimi mrozami, kiedy wysyła się policjantów, aby znajdowali takich ludzi i prowadzili do noclegowni, gdzie będą mogli się ogrzać - odmawiają...

Winię państwo polskie. Sam miałem okazję porozmawiać z człowiekiem, który wyglądał jak ostatni lump i żur. Okazało się, że ma 30 lat (wyglądał na 50), wyższe wykształcenie. Nie znalazł pracy. Wylądował na bruku.

Pn sty 23, 2006 21:59
Zobacz profil WWW

Do noclegowni trzeba być trzeźwym... Choć może w takiej temperaturze nikogo nie wyrzucą...

Pn sty 23, 2006 22:05

Jak by wyrzucali przy -20, to mogą już mieć kilka osób na sumieniu...

Pn sty 23, 2006 22:20
Zobacz profil WWW

nie wyobrażam sobie jak by można było wytrzymac w takich temperaturach w śmietniku czy gdizekolwiek indziej, gdzie przebywaja zwykle bezdomni. Sama dzis musiałam postać troche na przystanku czekając na autobus... potem jeszcze zlatwić sprawy pieszo... niestety przy temperaturze -26 stopni było mi ciężko... i to nie przez cały dzień... a bezdomni którzy nie dostaną się do miejsca gdzie mogliby się ogrzać niestety mają dużą szansę na zamarznięcie... :(

Pn sty 23, 2006 22:42
nie wyobrażam sobie jak by można było wytrzymac w takich temperaturach w śmietniku czy gdizekolwiek indziej, gdzie przebywaja zwykle bezdomni. Sama dzis musiałam postać troche na przystanku czekając na autobus... potem jeszcze zlatwić sprawy pieszo... niestety przy temperaturze -26 stopni było mi ciężko... i to nie przez cały dzień... a bezdomni którzy nie dostaną się do miejsca gdzie mogliby się ogrzać niestety mają dużą szansę na zamarznięcie... :(

Gdzie jest polcja by ich szukał i wywpzila gdzie polcja ma to gdzieś woli wypisac manda lub brac łapówke

Pn sty 23, 2006 22:46

Policja jest od łapania przestępców, a nie zbierania bezdomnych po ulicach. Jednak mimo wszystko. To nie jest zachęta do obojętności, tylko stwierdzenie faktu.

W dodatku nie można zatrzymać kogoś dlatego, że temperatura jest poniżej iluś stopni - to ten człowiek osobiście, jeśli jest w stanie, powinien wyrazić zgodę.

Pn sty 23, 2006 22:54

to nie jest takie proste, niestety polocja nie przekopi wsztystkich smietników i nie przeszuka wszystkich piwnic czy altanek. Niestety są osoby, które uważają, ż same sobie poradzą i nie chcą pomocy, a na siłe przecież nikt nikogo do noclegowni nie weźmie.

Pn sty 23, 2006 22:55
to nie jest takie proste, niestety polocja nie przekopi wsztystkich smietników i nie przeszuka wszystkich piwnic czy altanek. Niestety są osoby, które uważają, ż same sobie poradzą i nie chcą pomocy, a na siłe przecież nikt nikogo do noclegowni nie weźmie.

jest proste polcjia mzoe miesc do pomocy Ochotnucza straz pozaran w kazdy miescje jest chopki powini chodzic i szukac to samo straż mieska w koncu ponoc są a nie tylko takie wlepoenie madatów bez powdu po tylko to potrawija wlepic manda bez powdu

Pn sty 23, 2006 23:11

Najlepiej napisać petycję żeby Polskę przenieść bliżej równika, wtedy wreszcie skończy się wieczne nieprzygotowanie służb drogowych do zimy, bo zimy już nie będzie, a więc same oszczędności, nie trzeba będzie kupować ciepłych ubrań, trzymać w domu kaloryferów.........

Luki napisz petycję :)

Pn sty 23, 2006 23:33
Zobacz profil WWW

Sama dzis musiałam postać troche na przystanku czekając na autobus...

Przedwczoraj stałem na przystanku godzinę bitą. Nóg i rąk nie czułem...

jo_tka napisał(a):
Policja jest od łapania przestępców, a nie zbierania bezdomnych po ulicach.

No to straż miejska raz w roku mogłaby coś pożytecznego zrobić.

jo_tka napisał(a):
W dodatku nie można zatrzymać kogoś dlatego, że temperatura jest poniżej iluś stopni - to ten człowiek osobiście, jeśli jest w stanie, powinien wyrazić zgodę.

Mimo wszystko, chyba niewielu bezdomnych odmówiłoby ciepłego noclegu w taką pogodę, nie sądzisz :?:

Wt sty 24, 2006 0:00
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 13 ]