Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 15:39

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Odwaga przyznawania się do Chrystusa 
Autor Wiadomość
"odźwierny w bramce niebieskiej" - już takie określenie jest niewłaściwe, i swiadczy chyba o ignorancji, ale jak sam przyznałeś, nie masz szacunku do czegoś, co jest, wg. Ciebie, nieistniejące

To że to jest niewłaściwe to tylko Twoja opinia, ponieważ wierzysz w te bzdury. To nie świadczy o mojej ignorancji. Wręcz przeciwnie, mam do tego kpiący stosunek jaki powinno się mieć do fikcji literackiej która powszechnie jest uznawana za prawdę mimo niedorzeczności zawartych w tekście tez.

Wt lut 21, 2006 23:17

o tym właśnie mówie... jedni uważaja Boga za prawde, inni za fikcje. kpienie i obrażanie poglądów drugiej osoby jest podstawowym błędem. Zauważ że nikt z wierzących tu nie kpi z Ciebie dlatego, że uważasz inaczej, że wierzący nie patrzą na Ciebie z góry, nie zakładają że na pewno mają racje i z tej perspektywy nie nauczają.

Wt lut 21, 2006 23:25
jedni uważaja Boga za prawde, inni za fikcje.

Tu nie ma znaczenia co kto sądzi to o to jaka jest prawda. A prawdą jest to, że desygnat terminu: "Bóg" nie istnieje.

Cytuj:
i obrażanie poglądów drugiej osoby jest podstawowym błędem.

Jest błędem jedynie wtedy, kiedy kpiny są nieuzasadnione.

Cytuj:
Zauważ że nikt z wierzących tu nie kpi z Ciebie

To nie ma znaczenia. Nie ma pewności, czy któryś nie robi tego w myslach. Zreszta - jesteście ograniczeni przez nakazy swojej religii i nie chcecie wyjść na niekonsekwentnych katolików publicznie.

Cytuj:
wierzący nie patrzą na Ciebie z góry

Przyznajesz, że Niebo nie istnieje?

Cytuj:
nie zakładają że na pewno mają racje

Wiara przecież jest założeniem, jest uznawaniem za prawdę dogmatów a priori. Poza tym nie macie podstaw aby sądzić że macie rację.

Cytuj:
i z tej perspektywy nie nauczają.

Możecie uczyć jedynie kłamstwa, braku szacunku dla prawdy, konformizmu i ignorancji.

Wt lut 21, 2006 23:38

załóżmy że masz racje. pryznaje sie do wiary w Boga, któy ponoć nie istnieje. udowodnij mi racjonalnie i logicznie, że masz racje, że bóg nie istnieje. W przeciwnym wypadku nie zajmuj niepotrzebnie dyskusji, które dla Ciebie są śmieszne, a dla innych są ważne.

Wt lut 21, 2006 23:48
załóżmy że masz racje. pryznaje sie do wiary w Boga, któy ponoć nie istnieje. udowodnij mi racjonalnie i logicznie, że masz racje, że bóg nie istnieje. W przeciwnym wypadku nie zajmuj niepotrzebnie dyskusji, które dla Ciebie są śmieszne, a dla innych są ważne.

Już to udowadniałem w innym wątku. Mój dowód będzie dla Ciebie niczym, ponieważ Twoje mechanizmy obronne nie pozwloą Ci przyjąć jako prawdy logicznego dowodu absurdalności Twojej wiary.

Śr lut 22, 2006 14:15
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3