Autor |
Wiadomość |
Mieszek
|
 H5N1
jesli ktoś ma jakieś informacje na temat tego wirusa niech tutaj wpisze
a ja podaje link do strony gdzie można się dowiedzieć co to jest za wirus:
http://grypa.servis.pl/
aby choc troche mieć szansę w walce z wirusem ptasiej grypy [jako najtańszy sposób ] najskuteczniejsza jest szczepionka na zwykła grypę
http://grypa.servis.pl/szczepionka.php
wykryto w Niemczech ptaki padłe zarazone wirusem ptasiej grypy
http://grypa.servis.pl/news97874.html
w kosciele podczas ogłoszeń parafialnych powiedziano,ze powstał sztab kryzysowy czy cuś takiego u nas aby informowac jak postepowć w przypadku zarażenia wirusem ptasiej grypy w Polsce
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N lut 26, 2006 14:14 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N lut 26, 2006 17:04 |
|
 |
Gimlas
|
Meczą mnie juz te informacje o ptasiej grypie.
wszedzie szerza nieuzasadniona panike a TV w tym przoduje.Wiadomo zawsze to jest news.Kiedys tez padały ptaki i malo kto na to zwracał uwage.Ten wirus nie ma prawie zadnych szans ze przejdzie na człowieka.
No ale czego sie nie robi,aby nagłosnic sprawe w interesie mediów i firm farmaceutycznych...
|
Śr mar 01, 2006 16:58 |
|
|
|
 |
ToMu
|
Ja już o tym pisałem - lobby producentów szczepionek przeciwko grypie za tym stoi  Bo kto inny ma teraz kasę w związku z tym rzekomym zagrożeniem 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Śr mar 01, 2006 22:30 |
|
 |
Mieszek
|
ponoc wcześniej ptasia grypa była odnotowana w Polsce
gdzieś to wyczytałem....
ale straszyć trzeba podobno gdy próbuje się odwrócic od czegoś uwagę
więc pytanko od czego chca odwrócić uwagę hmmmm 
|
So mar 04, 2006 23:55 |
|
|
|
 |
ToMu
|
Dzisiaj jak wół stoi na WP, że jest podejrzenie wirusa H5 w Toruniu... Na przystani znaleziono tam dwa martwe gołębie. Zamknięty jest bulwar nad Wisłą.
Więcej jest na http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 550063.889
|
N mar 05, 2006 10:15 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
Sily nieprzychylne torunskiej fortecy redemptorystow twierdza juz, ze jest to oczywisty znak od Boga, ktory w ten sposob pokazuje gdzie miesci sie siedlisko zla w Polsce. Ciekawe kiedy ozywia sie obroncy imperium ojca Rydzyka i jakie wytoczą kontrargumenty.
|
N mar 05, 2006 11:11 |
|
 |
ToMu
|
Bez przesady... Przecież cały świat nie kręci się wokół jego mediów i samego Muchomora...
Jednak gdyby okazało się, że te ptaki padły na ptasią grypę groźną dla człowieka... To nieciekawie byłoby.
|
N mar 05, 2006 11:43 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
ToMu napisał(a): Bez przesady... Przecież cały świat nie kręci się wokół jego mediów i samego Muchomora...
Jednak gdyby okazało się, że te ptaki padły na ptasią grypę groźną dla człowieka... To nieciekawie byłoby.
Wszystkie wirusy grozne dla czlowieka pochodza od zwierzat.
Nie chodzi tu o to wokol kogo sie kreci swiat. Chodzi o bardzo wazne zjawiska selektywnosci poznawczej, obronnosci percepcyjnej itp. itd., ktore prowadza wprost do manipulacji, naciagania rzeczywistosci, wprowadzania w blad i tak dalej.
|
N mar 05, 2006 11:50 |
|
 |
ToMu
|
|
N mar 05, 2006 11:56 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
Dobry tok myslenia, ale tak nie bedzie, bo z "drugiej strony barykady" nie ma takiej sily, ktora odwoluje sie do takich argumentow  , argumentow "kary bozej". Ale gdybysmy wyobrazili sobie,ze np. na "ptasia" grype zaczynaja chorowac w pierwszej kolejnosci poslowie PO czy SLD, to by sie dopiero dzialo w rozgłośni torunskiej  .
|
N mar 05, 2006 12:00 |
|
 |
Mieszek
|
ToMu Cytuj: [...]wirusa H5 w Toruniu... Na przystani znaleziono tam dwa martwe gołębie[...] ToMu Cytuj: Myślisz, że ktoś podrzucił w Toruniu te padnięte łabędzie, żeby[...]
i to dobrze ,ze te padłe kaczki zostana zabrane...
ale wątek ToMu taki właściwy jest u Belizariusza "czy Bóg się uśmiecha"
ciekawe czemu w Toruniu akurat...
może faktycznie ktoś podrzucił
juz mi te padłe ptoki przy samej granicy nie pasowały  :P:P
|
N mar 05, 2006 14:00 |
|
 |
ToMu
|
Łabądź, gołąb, kaczka - jeden pies
Ale okazało się jednak, to jest wirus. A teraz nasz premier tam jedzie 
|
N mar 05, 2006 18:54 |
|
 |
akacja
|
Ja tak bardzo kocham ptaki. Lubię kanarki, lubię słuchać śpiewu ptaków i patrzeć na lot ptaków i jak pływają po jeziorze kaczki i łabędzie.
Dlaczego teraz te wspaniałe ptaki mają przynosić ludziom śmierć 
|
Pn mar 06, 2006 20:27 |
|
 |
Szkodnik
|
akacja napisał(a): Ja tak bardzo kocham ptaki. Lubię kanarki, lubię słuchać śpiewu ptaków i patrzeć na lot ptaków i jak pływają po jeziorze kaczki i łabędzie. Dlaczego teraz te wspaniałe ptaki mają przynosić ludziom śmierć 
Z tego co mi wiadomo to z patrzenia jeszcze nikt nie umarł. Ludzie sami się po śmierć pchają.
|
Pn mar 06, 2006 22:42 |
|
|