Stanisław Lem - ikona polskiej Fantastyki, nie żyje...
| Autor |
Wiadomość |
|
Oozie
|
Metalik napisał(a): Czy według ciebie każde stwierdzenie, w kórym pojawia sie słowo "żyd" jest antysemickie
Od wtedy kiedy zaznaczasz to choć zupełnie nie ma taki coś wpływu na ocenę danej osoby.
Przeszkadza ci że Tusk to Kaszub?
A rodzina prof. Zolla pochodzi z Austrii?
I ty i Mieszko prezentujecie postawę "niby porządny choć Żyd*" .
Żałosne.
*)w to miejsce wstaw sobie obecnie pogardzaną nację lub wyznanie.
_________________ We scare, because we care
|
| Pn kwi 03, 2006 13:15 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
 Re: pewien rodzaj polaka....
mieszko napisał(a): czy jest to interes narodu polskiego ....-pozostawiam panstwu do oceny ta kontrowwersyjna kwestie...
W mojej ocenie jest to jak najbardziej interes narodu polskiego. W interesie narodu polskiego lezy każde działanie mające na celu demontaż imperium ciemnogrodu 
|
| Pn kwi 03, 2006 13:25 |
|
 |
|
Metalik
|
Oozie
Cytuj: Od wtedy kiedy zaznaczasz to choć zupełnie nie ma taki coś wpływu na ocenę danej osoby.
Naucz się pisac czystą polszczyzną, bo trudno mi rozszyfrować ,,hieroglify".
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale odpowiem:
Skoro jestem Polakiem, to jest to dla mnie powód do dumy i bedę to podkreślał przy każdej okazji, i nie jest w tym nic złego.
Jeśli powiem, że urban, szymborska są żydami - jestem nazywany antysemitą. Dlaczego, przecież napisałem prawdę:?:
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
| Pn kwi 03, 2006 18:51 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
A jednak na pogrzebie Lema była modlitwa - krótką ceremonię modlitewną prowadził w kaplicy przy urnie z prochami o. Andrzej Kłoczowski OP.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Wt kwi 04, 2006 13:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): Oozie Cytuj: Od wtedy kiedy zaznaczasz to choć zupełnie nie ma taki coś wpływu na ocenę danej osoby. Naucz się pisac czystą polszczyzną, bo trudno mi rozszyfrować ,,hieroglify". Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale odpowiem: Skoro jestem Polakiem, to jest to dla mnie powód do dumy i bedę to podkreślał przy każdej okazji, i nie jest w tym nic złego. Jeśli powiem, że urban, szymborska są żydami - jestem nazywany antysemitą. Dlaczego, przecież napisałem prawdę:?:
I co z tego, że to prawda?
Czy to powód, aby na każdym kroku pokreślać, że ktoś jest Żydem?
To tak jak ja bym miał na każdym kroku gada, zę jestem Polakiem...
Cześć, mam na imię michał, jestem Polakiem.
Jaką mamy dizś pogodę? Jestem Polakiem.
Nie widzę żadnego sensu w podkreślaniu czyjejś narodowości, kiedy dany temat tego nei dotyczy. Jeśli mówimy np o pisarstwie Szymborskiej no to na litość bosą co mnie obchodzi w tym momencie, jakiej jesto na narodowści? Jeśli mówimy "Szymborska napisała taką a taka książkę jest wielką pisarką" to po co do tego dodawać zaraz "jest Żydówką"? Czy ktoś o to pyta?
pozdrawiam,
michał[/url]
|
| Wt kwi 04, 2006 13:32 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): A jednak na pogrzebie Lema była modlitwa - krótką ceremonię modlitewną prowadził w kaplicy przy urnie z prochami o. Andrzej Kłoczowski OP.
ale to chyba za mało, żeby nazwać pogrzebem katolickim, prawda?
pozdrawiam,
michał
|
| Wt kwi 04, 2006 13:36 |
|
 |
|
Oozie
|
Metalik napisał(a): Naucz się pisac czystą polszczyzną, bo trudno mi rozszyfrować ,,hieroglify". Aha, masz problemy ze zrozumieniem? Metalik napisał(a): Jeśli powiem, że urban, szymborska są żydami - jestem nazywany antysemitą...
Bo ewidentnie nie chodzi o "czysta" polszczyznę, skoro poucza mnie ktoś, kto nie wie, że w języku polskim nazwiska, jak i nazwy własne narodów, pisze się z DUŻEJ litery.
Ale polszczyzna NOPków [...]
[...] - bez obelg proszę - jo_tka
_________________ We scare, because we care
|
| Wt kwi 04, 2006 13:45 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Oozie napisał(a): Ale polszczyzna NOPków [...]...
OMG nie zauważyłem, że on ma strone nopu w podpisie...
No to u mnie już stracony
pozdraiwam,
michał
|
| Wt kwi 04, 2006 13:55 |
|
 |
|
Metalik
|
Oozie
Moje wypowiedzi są pisane poprawnie, czyli zgodnie z zasadami gramatyki języka polskiego. [...]
[...] - jo_tka
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
| Wt kwi 04, 2006 15:42 |
|
 |
|
jo_tka
|
Uprzedzam obu panów, że każdy kolejny post zawierajacy jedno słowo w podobnym tonie jak dotychczas, czy jakakolwiek kontynuacja wątku językowego spowoduje usunięcie postu w całości.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Wt kwi 04, 2006 15:59 |
|
|
|