Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 4:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 dylemat 
Autor Wiadomość

Wszystko, co jest nadawane z nie włąsnej woli jest przymuszeniem. Dobra wla rodziców nie ma tu nic do rzeczy. Gdyby KK nadawał chrzest powiedzmy dopiero od 18 roku życia, czyli wtedy, kiedy człowiek jest już rozwinięty i na mocy prawa dorosły, to w życiu bym się na chrzest nie zdecydował, tak, ponieważ byłem małym niemowlakiem, zostałem zmuszony do tego, co potem sie okazało, wcale mi się nie podoba.
pozdrawiam,
michał

Człowieku, jeżeli np. ktoś po urodzeniu miąłby chęć przerobić cię na lekarstwo, tak jak się dzieje dziś na zachodzi, to czy twoi rodzice zanim przeciwstawiliby się temu mieliby pytać cię o pozwolenie? Albo gdy np zrobiłeś pierwszą kupe w pieluchę, to czy rodzicie pytali cię czy mogą cię przewinąć? Czy przymuszali cie wtedy do tego abyś był czysty? Jeżeli tak to wybacz im troskę o Ciebie.

Cytuj:
Drugi wniosek to stwierdzenie ze poprostu wszystko jest dobrze. spowiedz -grzech-spoiwedz-grzech- spowiedz itd. ja tak nie chce.o s.lubie mimo moich 21 lat nie moge myślec bo dziewczyna sie jeszcze uczy.

Miałem taki sam przypadek. Myślałem tak samo. Tyle że ten grzech pociągał za sobą kolejne, usprawiedliwiałem się że to nic zaraz się naprawię, wyspowiadam i będzie dobrze. Doszło do tego że usprawiedliwiać zacząłem takie grzechy że dziś nawet nie moge o tym mysleć. To działa właśnie w taki sposób. Jeżeli nie zabijesz w sobie tej najmniejszej pokusy, jak np oglądnięcie gołej fotki, to ona pociągnie kolejny grzech za sobą, a ty usprawiedliwiając poprzedni już nieświadomie usprawiedliwisz kolejny. To droga do zatracenia...
Uwierz 3 miesiące staram się odpokutować czyniąc WSZYSTKO co napisane w Piśmie Świętym i do dziś nie uzyskałem ŁASKI BOŻEJ. Uważaj abyś nie zeszedł tak nisko jak ja. Naprawdę nie było to miłe!

Cz kwi 06, 2006 11:48

Uwierz 3 miesiące staram się odpokutować czyniąc WSZYSTKO co napisane w Piśmie Świętym i do dziś nie uzyskałem ŁASKI BOŻEJ.

Wybacz ale ja w życiu nie uwierzę że naprawdę czynisz WSZYSTKO co napisane w Piśmie Świętym :D
I jeszcze zapytam z czystej ciekawości: skąd wiesz że jeszcze nie uzyskałeś łaski bożej i po czym poznasz że jesteś już jej szczęśliwym posiadaczem :?

Cz kwi 06, 2006 13:44

Cytuj:
Człowieku, jeżeli np. ktoś po urodzeniu miąłby chęć przerobić cię na lekarstwo, tak jak się dzieje dziś na zachodzi

Nie wiem skąd zaczerpnąłeś takie bulwersujące informacje ale czy czasem nie pomyliło Ci się z przerabianiem chrześcijańskich niemowląt przez Żydów na macę?

Cz kwi 06, 2006 14:10

Ten KK prędzej wykończy katolików niż ich pojedna.to po pierwsze.jestem katolikiem.chodze do kościoła.pyszny jestem to tak na wejście żebyście sie nie czepiali.kościół to instytucja która ma jedynie zbliżać wspólnote wiernych i głosić wiarę i miłość ,a ona bierze sie za ustalanie praw co mnie wkurza.Ale przejdżmy andree do tematu.Zabijasz sie świadomie dopuszczasz sie cudzołóstwa.Potępiam twoje zachowanie i uważam że robisz żle.Jeżeli jesteś katolikiem albo sie pobierz albo odrzuć tę kobietę od siebie.przestań grzeszyć.Dam ci radę :zajrzyj do żródła swojej wiary a nie instytucji .EWNGELIA Mateusza chodzi o kazanie na górze.tam Jezus mówi o cudzołóstwie.jak narazie krytykuje kościół i ciebie.uważam że kościół jest nadgorliwy w wielu sprawach ale wiara niezmiennie pozostaje wiarom.Jezus wyrażnie mówi w ewangeliach o NIEZMIENNYM prawie.prawo to mówi o cudzołóstwie i nie tylko.jeżeli chodzi o spowiedż to nie musisz latać do konfesjonału by się wyspowiadać.Konfesjonał to tylko tradycja.wystarczy żałować wybaczyć innym winy jakie w obec ciebie popełnili a i tobie w modlitwie ojciec niebieski wybaczy.Tak pisze w Piśmie świętym.Jeżeli chodzi o twój żal za grzechy to opisując to wszystko widać że i tak żałujesz.Faktycznie jesteś wielkim katolikiem ,takiego dawno nie widziałem.dlatego że ty przynajmniej masz poczucie winy.A jeżeli chodzi o o sex z kobietom to nikt nie jest w tym święty .Ja też.ale bóg nam na każdym kroku wybacza ,wystarczy być blisko niego.

P.S przeczytaj "kazanie na górze" ew.św .Mateusza.[/b]

Pn kwi 24, 2006 19:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4