queer napisał(a):
Wszystko, co jest nadawane z nie włąsnej woli jest przymuszeniem. Dobra wla rodziców nie ma tu nic do rzeczy. Gdyby KK nadawał chrzest powiedzmy dopiero od 18 roku życia, czyli wtedy, kiedy człowiek jest już rozwinięty i na mocy prawa dorosły, to w życiu bym się na chrzest nie zdecydował, tak, ponieważ byłem małym niemowlakiem, zostałem zmuszony do tego, co potem sie okazało, wcale mi się nie podoba.
pozdrawiam,
michał
Człowieku, jeżeli np. ktoś po urodzeniu miąłby chęć przerobić cię na lekarstwo, tak jak się dzieje dziś na zachodzi, to czy twoi rodzice zanim przeciwstawiliby się temu mieliby pytać cię o pozwolenie? Albo gdy np zrobiłeś pierwszą kupe w pieluchę, to czy rodzicie pytali cię czy mogą cię przewinąć? Czy przymuszali cie wtedy do tego abyś był czysty? Jeżeli tak to wybacz im troskę o Ciebie.
Cytuj:
Drugi wniosek to stwierdzenie ze poprostu wszystko jest dobrze. spowiedz -grzech-spoiwedz-grzech- spowiedz itd. ja tak nie chce.o s.lubie mimo moich 21 lat nie moge myślec bo dziewczyna sie jeszcze uczy.
Miałem taki sam przypadek. Myślałem tak samo. Tyle że ten grzech pociągał za sobą kolejne, usprawiedliwiałem się że to nic zaraz się naprawię, wyspowiadam i będzie dobrze. Doszło do tego że usprawiedliwiać zacząłem takie grzechy że dziś nawet nie moge o tym mysleć. To działa właśnie w taki sposób. Jeżeli nie zabijesz w sobie tej najmniejszej pokusy, jak np oglądnięcie gołej fotki, to ona pociągnie kolejny grzech za sobą, a ty usprawiedliwiając poprzedni już nieświadomie usprawiedliwisz kolejny. To droga do zatracenia...
Uwierz 3 miesiące staram się odpokutować czyniąc WSZYSTKO co napisane w Piśmie Świętym i do dziś nie uzyskałem ŁASKI BOŻEJ. Uważaj abyś nie zeszedł tak nisko jak ja. Naprawdę nie było to miłe!