Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 12, 2025 16:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Czy TVP złamała prawo nadając tak wcześnie Pasję? 
Autor Wiadomość

I co mu zarzucano ? Antysemityzm i właśnie brutalność. I jedno i drugie całkowicie chybione.

Wiesz co - może najpierw zobacz ten film a potem zabieraj zdanie.

Bo bredzisz.

Cz kwi 20, 2006 9:28

Stanisławie, jesli dla Ciebie scena, w której przez 5-7 minut biczują człowieka wyrywając mu przy tym kawałki ciała nie jest brutalna - to ja nie mam nic do dodania. Jesli widzisz w telewizji publicznej same takie sceny, to chyba oglądamy inne kanały.

Cz kwi 20, 2006 11:16

To mówisz, że nie pokazuje się brutalnych scen w TV? Hm ... a co ze skaczącymi z wieżowców WTC? Albo ... hm otwieranie przy kamerach telewizyjnych beczek do kiszenia kapusty, w których ukrytre były zwłoki noworodków. Albo przykład z prasy: pokazywanie zwłok dziennikarza, który zginął w Iraku. Wszystkie te przykłady nie były pokazywane po 23.00 ... to można było zobaczyć w Wiadomościach. Wymieniać można by naprawdę dużo więcej przykładów na to, jak głeboko w nosie media mają dobro dzieci, i jak wiele jest w nich brutalności i przemocy. A co do filmów ... niejednokrotnie zobaczyć można w TV przed 23.00 filmy okraszone scenami z ludzką głową toczącą się po ulicy ... przy takich "kwiatkach" "Pasja" to naprawdę nic wielkiego ...

Cz kwi 20, 2006 11:28
Czekaj czekaj Aniczka. Bo to jest co innego - w wiadomosciach czy programach publicystycznych te sceny musza byc pokazane. Ale zawsze prezenter ostrzega, ze maja wyjsc sceny brutalne.

Zreszta co to za nowa moda, zeby porownywac programy informacyjne do filmu?

Crosis

Cz kwi 20, 2006 11:50

"Pasja" to film o męce i śmierci Jezusa, tu też każdy mniej więcej chyba wie, czego można się spodziewać - i jeżeli chce, to ogląda, a jak nie, to idzie na Wigilię Paschalną :-D

Cz kwi 20, 2006 11:54

A co do filmów ... niejednokrotnie zobaczyć można w TV przed 23.00 filmy okraszone scenami z ludzką głową toczącą się po ulicy ... przy takich "kwiatkach" "Pasja" to naprawdę nic wielkiego ...

Nawet jeśli jest tak jak piszesz, to nadal nie uważam, aby Pasja miała być emitowana po 20.00, a jedynie, że te "kwiatki" powinny być emitowane po 23.00.

Cz kwi 20, 2006 12:12

Ale ta mękę i smierć można pokazać bez hektolitrów krwi i powyrywanych kawałków ciała.
A wiadomości a film to 2 zupełnie różne rzeczy

Cz kwi 20, 2006 12:15

Mękę Jezusa można pokazać inaczej więc niech ktoś ją pokaże inaczej. Czy przez to, że M.Gibson nakręcił to tak, a nie inaczej wynika, że inni nie mogą tego zrobić inaczej... Niech robią... chętnie obejrzę...

Zresztą M.Gibson powinien się załamać, bo w jednym brukowcu podali, że "M jak Miłość" jest lepsze od "Pasji". Pasje widziało "tylko" 7,5 mln widzów, a "M jak miłość" dzień lub dwa później 8,9 mln. Gdyby to była Wielka Sobota, film był puszczany w kinach, sprzedawany na DVD i VHS to możnaby to ewentualeni zrozumieć, a tak... totalna porażka! ;-)

A... gdybym to ja miał decydować kiedy puścić "Pasję" to na pewno nie zrobiłbym tego w okolicach 20, a już bardziej ok.21, 21.30... Zgadzam się z tymi, którym godzina 20 się nie podoba.

Pozdrawiam,
M.Antoniusz

Cz kwi 20, 2006 15:18

22 Tak więc, gdy Żydzi żądają znaków, a Grecy szukają mądrości,
23 my głosimy Chrystusa ukrzyżowanego, który jest zgorszeniem dla Żydów, a głupstwem dla pogan.

Wystarczy za komentarz.

Cz kwi 20, 2006 17:01

Nie ma znaczenia, czy na codzień można w tv zobaczyć w porach wcześniejszych niż nocne, sceny tak brutalne jak niektóre w "Pasji". Nie powinny one być emitowane powiedzmy do godz. 22:00 - i Pasja, i wszelkie inne brutalne obrazy.

Stanisławie - po raz kolejny, zero obiektywizmu. Bronisz "Pasji", bo to o Jezusie. Jakby chodziło o "Terminatora 20", gdzie flaki latałyby po ekranie przez półtorej godziny, popierałbyś tych, co by postulowali puszczanie tego typu filmów po 23:00.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz kwi 20, 2006 17:33
Zobacz profil WWW

Post To tylko polityka
Po co tu dyskusja? Chodzi tylko i wyłącznie o POLITYKĘ. Ktoś tam zdecydował, że jak puszczają "Pasję" to trzeba atakować wszelkimi zarzutami mającymi szansę powodzenia. A paru"internautów"się tu niby wypowiada"za", żeby tylko było"antykatolicko". Tak, rzecz jasna, piszą, zgadzają się...Bezmyślnie w większości.

A mnie mierzi jak mi przed 23 pokazują setki nędznych reklam z roznegliżowanymi paniami, wyraźne bezczelne aluzje do ruchania, jakieś pedalskie akcje, propagandę słabości i ulegania instynktom! A ja, konserwatysta, wierny jestem Jednej, Jedynej, Mojej Narzeczonej, a za hańbę poczytuję sobie spojrzenie na inną kobietę z pożądliwością-to jest prawdziwa siła, a ja chcę być coraz silniejszy, fizycznie, ale i psychicznie! Za to media pokazują mi wbrew mojej woli takie beznadziejne obrazki, że czasem ochotę mam w telewizor badź komputer mocniej przyłożyć. Nie wspominując już o kampanii billboardów różnych wielkości-tyle w nich bezwstydnych póz i roznegliżowania że aż... WIERZYĆ MI SIĘ NIE CHCE BY KTOŚ TEGO NIE ZAPLANOWAŁ!

Jednym słowem, drogie media, rozpraszacie mnie, i atakujecie moje wytrwanie w Wierności, budowaniu Siły i szczytnych Ideałach. Atakujecie, czy przed 23, czy po 23, czy w każdej innej porze dnia... nie bacząc na to czy mi się to widzi czy nie...

Cz kwi 20, 2006 21:54
Chyba kazdy rozsadny rodzic wie o czym jest film "Pasja", i to on ma decydowac i myslec glowa, a nie byc manipulowany TV.
Rodzice powinni zabraniac ugladania dzieciom rowniez tych bajek, ktore sa glupie i destruktywne, a ktore TV nadaje specjalnie dla dzieci.
Nie kazdy dorosly widz ma mozliwosc siedzenia po nocach wiec nadanie filmu o gdz. 20 z zaznaczeniem, ze jest on dla widzow doroslych jest jak najbardziej na miejscu.

Cz kwi 20, 2006 22:24

Chyba kazdy rozsadny rodzic wie o czym jest film "Pasja", i to on ma decydowac i myslec glowa, a nie byc manipulowany TV.
Rodzice powinni zabraniac ugladania dzieciom rowniez tych bajek, ktore sa glupie i destruktywne, a ktore TV nadaje specjalnie dla dzieci.
Nie kazdy dorosly widz ma mozliwosc siedzenia po nocach wiec nadanie filmu o gdz. 20 z zaznaczeniem, ze jest on dla widzow doroslych jest jak najbardziej na miejscu.

A czy na miejscu jest też puszczanie np. filmów erotycznych po 20, z zaznaczeniem, że są one tylko dla widzów dorosłych? Przecież kazdy rozsądny rodzic wie, czym jest film erotyczny i powinien zabronić oglądania dzieciom.

Cz kwi 20, 2006 23:05
Filmy erotyczne nie powinny miec miejsca w TV, ale to oczywiscie wylacznie moja opinia.

Cz kwi 20, 2006 23:18

Post Re: To tylko polityka
dr Oakes napisał(a):
Jednym słowem, drogie media, rozpraszacie mnie, i atakujecie moje wytrwanie w Wierności, budowaniu Siły i szczytnych Ideałach. Atakujecie, czy przed 23, czy po 23, czy w każdej innej porze dnia... nie bacząc na to czy mi się to widzi czy nie...

To wyrzuć telewizor -- skoro aż tak rozprasza cie jego obecność :D .

I Moc tfu Siła będzie od razu z tobą.

I rachunki za prąd będą niższe...

Pt kwi 21, 2006 9:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona