PTRqwerty
Cytuj:
Zacznę od tego, że ja nie bardzo wierzę w to, że ludzie potrafią prognozować przyszłość, więc nie wierzę w sens takich tematów.
Otóż jeśłi by ktos był pijany i stał na drodze tak, ze kierowca jadący wprost na delikwenta go nie widzi
czy umiałbyś [tylko teoretycznie pytam] sprognozować jego stan po dwóch minutach?
czy widzisz coś złego w tym, że niektórzy potrafią generalizować?
a ponadto na podstawie zaobserwowanych faktów a także na podstawie swojej wyobraźni która wspomaga ich wiedzę domyslają się toku wydarzeń
PTRqwerty
Cytuj:
Kapitalizm może istnieć kiedy dobrze radzi sobie 20% ludzkości, a 80% radzi sobie źle. Nie może zaś funkcjonować kiedy dobrze radzi sobie 60%, bo wtedy znikają konieczne rezerwy pracy, a wraz z nimi wartość dodatkowa.
Z takim pojęciem o kapitaliźmie dzięki niektórym przodkom to własnie jesteśmy dlatego teraz po komuniźmie
kapitalizm to system finansowy a nie etyczny czy jaki tam światopoglądowy
zacytuje tutaj fajny tekst:"nie z krzywdy ludzkiej wyrastają bogactwa kapitalistów , lecz z rozwiniętej władzy nad przyrodą"
80%
-[sic!] jeżeli takie sobie poprzeczki stawiają niektórzy kapitaliści tak zwani to ja nie wiem wprost co powiedzieć...
ale podejżewam ,że jeszcze w ich umysłach nieochłonął "[...]żar iskry tej co tkwi w piersi mej powstań juz pobudka gra nam już[...]rycerze pracy rycerze ducha[...]"