Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 15:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Do ate 
Autor Wiadomość

Nasz organizma jest tak urządzony,ze potrafi sam sie wyleczyc,tylko potrzeba uruchomic odpowiedni mechanizm,którego centrum mieści sie w podświadomosci.

to ja już naprawdę wolę chrześcijanstwo. To co Pani napisała to jakaś mitologia, wierzyć w pokłady energii w podswiadomości czy w Jezusa Chrystusa jako Pana i Zbawiciela? hm...dla mnie nie jest trudne wybrać!
ate napisał(a):
.Mówi sie potocznie,ze wiara czyni cuda.Tak naprawde to zadne cuda lecz tylko chemia naszego organizmu.

jaka chemia? Ja chcę być 10cm wyższy, co mam zrobić, podświadomość jakoś mnie chce przekazac energii !
ate napisał(a):
Organizm ludzki to cud natury,jest zaprogramowany na ok.120 lat życia,potrafi sam sie wyleczyć,sam oczyścic,sam zregenerowac i zwalczyć najcięższa chorobe,to żadne cuda.

ciekawe, to zamiast medycyny wprowadzić na uczelniach naukę new age-u?
Prosze Pani takie teksty to ja juz nieraz słyszałem, od ludzi którzy w zaawansowanym rakiech zamiast na chemioterapię szli do uzdrowicieli którzy mieli odblokowac pokłady energii, niestety wynik był taki że zawoziłem rodziców na pogrzeb!

N maja 21, 2006 22:58
Zobacz profil WWW

Farmakoterapia jak najbardziej a inne terapie naturalne sa wskazane jako środek doskonale uzupełniający ją.Dziś chyba już każdy wie,że chorujący jeden organ to nie sprawa tylko tego organu ale całego organizmu.Mówią o tym głośno autorytety medyczne światowej sławy.
Choroba jakiegoś narządu więże sie z psychika ,energią człowieka z wolą.A wyleczenie nie tylko z łykaniem tabletki ale z wiara w mozliwości swojego organizmu,z siłą woli,z pozytywnym nastawieniam do życia.Człowiek,który jest w głębokiej depresji nie wyleczy najprostszej choroby bo nie ma wewnetrznej motywacji do zycia.
Bóg nie ingieruje w życie człowieka,więc jaki jest sens o cos go prosic?Człowiek sam kreuje swoje zycie,jego postępki maja następstwa dobra lub złe.

Nie mozna zdefiniowac boga,to cos niepojetego więc moze tak jest z nasza swiadomością i podświadomością?Jest zdolna do wszystkiego.

Pn maja 22, 2006 9:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2