Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 12:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Gdzie można znaleźć konstruktywną krytykę PO i PiS ? 
Autor Wiadomość
Post Gdzie można znaleźć konstruktywną krytykę PO i PiS ?

Witam,

Ponieważ tutejsi forumowicze odwiedzacie często strony o których ja nie słyszałem, pomyślałem, że to bardzo dobry pomysł, aby zadać Wam taki właśnie problem. Otóż potrzebuję dwie rzeczy.

Pierwsza to takie tam przewidywanie przyszłości, ale chciałbym aby było one oparte na jakichś faktach. Potrzebna mi w miarę konkretna informacja, jakie są szanse, aby po najbliższych wyborach, dochodziło do lokalnych koalicji PO-PiS. Chodzi mi o koalicje na poziomie samorządowym. Może więc zna ktoś linka do jakiegoś badania nastrojów w tej sprawie. Ewentualnie jakieś informacje, z których można wywnioskować, czy np. liderzy tych dwóch ugrupowań zaakceptują bez problemu taką lokalną koalicję, czy też - jak to już bywało - odwiedzą lokalnych działaczy, by ich przekonać do zmiany decyzji.

Drugie zaś - i to jest dla mnie ważniejsze - to proszę o linki do artykułów publicystów lub jakichś analiz, które zawierają konstruktywną krytykę PiS i PO. Nieważne źródło krytyki, ważne by była konstruktywna i pozbawiona ideologii. Chodzi więc głównie o konstruktywną krytykę pomysłów gospodarczych tych dwóch ugrupowań.

Konstruktywna krytyka to nie jest tylko krytykanctwo. To rzetelna analiza jakiegoś zjawiska, która opisuje stan zastany, jego przyczyny oraz skutki obecnego stanu dla przyszłości. Wskazuje pozytywy i negatywy. Powinna również zawierać propozycje zmian, aby wyeliminować negatywne skutki na przyszłość.

N lip 16, 2006 8:25

Post Krytyka?
Fronda.pl - forum
michalkiewicz.pl
ziemkiewicz.fantastyka.art.pl - publicystyka

Pt sie 25, 2006 15:56
Zobacz profil WWW

Pt sie 25, 2006 15:57
Zobacz profil WWW

Pt sie 25, 2006 16:46
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]