NIE POMAGAJ BIEDNYM - BO SAM DO NICH DOŁĄCZYSZ
| Autor |
Wiadomość |
|
Stanisław Adam
|
Temat nieświerzy, jak ten "czerstwy" chleb dla biednych.
Pisano o tym przed wielu miesiącami. I to nie raz.
Gazeta se przypomniała, bo widocznie nie ma o czym pisać, a wzburzony ToMu wznieca AFERĘ na skalę światową.
A co każdy z przedmówców zrobił by ten stan rzeczy zmienić ?
Wymądrzać i oburzać to się każdy [...] potrafi.
| Pt wrz 08, 2006 12:42 |
|
|
|
 |
|
Kropka
|
Chodzi ci o pomoc ubogim czy zmianę prawa?
Kobiecie która niedawno na Plantach prosiła mnie o pomoc kupiłam chleb. Prawa zmienić nie mogę.
|
| Pt wrz 08, 2006 12:54 |
|
 |
|
godunow
|
cytat Cytuj: A co każdy z przedmówców zrobił by ten stan rzeczy zmienić ? Wymądrzać i oburzać to się każdy [...] potrafi. Skoro tak pytasz co zrobili inni .  Pochwal się wszystkim cos takiegoś Sam uczynił
W tej materii .. Weźniemy przykład byle był godny
Pozdrówka
|
| Pt wrz 08, 2006 15:13 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
godunow napisał(a): Cytat Cytuj: hmm, głupota? Przecież stosują się do obowiązującego prawa... Czy do prawa można się stosować głupio? Prawo prawie zawsze zostawia pole manewru . No więc właśnie. Dlaczego zatem nie zastosowano umorzenia Stanisław Adam napisał(a): Temat nieświerzy, jak ten "czerstwy" chleb dla biednych.
Pisano o tym przed wielu miesiącami. I to nie raz. Gazeta se przypomniała, bo widocznie nie ma o czym pisać, a wzburzony ToMu wznieca AFERĘ na skalę światową.
A co każdy z przedmówców zrobił by ten stan rzeczy zmienić ? Wymądrzać i oburzać to się każdy [...] potrafi. Nudnyś, chłopie... Nic nowego. Jak bym znalazł tamten temat i dopisał to, co dzisiaj wyczytałem, to też byś sobie o czymś tam innym pomarudził. Nie musisz tego czytać. Oszczędź nam swoich teoprii spiskowych. Jak widać - dla Ciebie takie postępowanie jest jak najbardziej w porządku. Biorąc Twoje Prawe i Sprawiedliwe zapatrywania polityczne - specjalnie się nie dziwię... [puote="Stanisław Adam"] Wymądrzać i oburzać to się każdy [...] potrafi. [/quote]
Na pewno lepiej się oburzać na innych, że oburzają się na zwykłe chamstwo urzędu, prawda Stasiu 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pt wrz 08, 2006 15:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Pisano o tym przed wieloma miesiącami" - racja, nawet w kampanii wyborczej posługiwano sie tym przypakiem, z gorącymi zapewnieniami typu - "My, nasza władza, zmieni takie nieżyciowe przepisy, człowiek na pierwszym miejscu, nasze państwo będzie solidarne"....po 10 miesiącach jest "solidarne"..... dla swoich.
Przykład: po 7 latach prowadzenia dochodzenia w sprawie upadłości WBR, odebrano dochodzenie prokuraturze w Kaliszu i przekazano do innej...następne kilka lat badania i sprawa się przedawni....ale wystarczy zapoznać nazwiska związane ze sprawą i wszystko oczywiste.
Piekarz z Legnicy, głodni ubodzy????.....są ważniejsze sprawy... przecież już Jezus mówił:"albowiem zawsze ubogich macie u siebie" (Mt 26,1) - jest wystarczający argument?... jest, zgodnie z "wartościami chrześcijańskimi".
|
| Pt wrz 08, 2006 17:43 |
|
|
|
 |
|
ToMu
|
Jest szansa. Może jakby Lepper zaczął grozić, że odejdzie z koalicji jeśli facetowi nie umorzą podatku - to daliby człowiekowi spokój.
Ale chyba tego nie będzie.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
| Pt wrz 08, 2006 17:54 |
|
 |
|
Heretyk
|
Czytałem już wczesniej o tym. No trudno- kapitalizm i jego ciemne strony, o których się nie mówi.
Jeśli wyrzuciłby ten cały chleb do smieci to nie zmarnowałby prawa. Piękne są te dekrety unijne o VAT.
_________________ If you are 555 then Im 666!
|
| Pn wrz 11, 2006 17:07 |
|
 |
|
Stanisław Adam
|
Heretyk napisał(a): Czytałem już wczesniej o tym. No trudno- kapitalizm i jego ciemne strony, o których się nie mówi.
Jeśli wyrzuciłby ten cały chleb do smieci to nie zmarnowałby prawa. Piękne są te dekrety unijne o VAT.
Przepraszam. A kto nas tak gorliwie namawiał "za Unią" ?
Lewica i okolice !
Marzy jej się ciągle międzynarodówka. Łączcie się ...
A koszty ? Są nieuchronne na drodze do ustroju powszechnej szczęśliwości.
| Pn wrz 11, 2006 17:46 |
|
 |
|
ToMu
|
Stasiu - z kolei z Twojej wypowiedzi wynika, że UE to jedno wielkie zło itp. Co jest równie bzdurne jak stwierdzenie, że winę za akcesję Polski do UE ponosi tylko lewica.
|
| Pn wrz 11, 2006 19:20 |
|
 |
|
godunow
|
cytat Cytuj: Przepraszam. A kto nas tak gorliwie namawiał "za Unią" ? Gdy by dzisiaj nie Unia chleb by kosztował 5 pln.. Bo tak by dżwignięto ceny zboza. w Polsce Dzisiaj jest to nie mozliwe Słowacj amiała dobre urodzaje i kilka krajów Uni..
. I Byłby Kaczyński drugim łukaszenką w Europie ..
I cla zaporowe na zbozę z UE  !
Dzięki Ci Boze że jednak jesteśmy w tej Unii..
Kaczki by nas przemieliły 
|
| Pn wrz 11, 2006 19:39 |
|
 |
|
SweetChild
|
Heretyk napisał(a): Czytałem już wczesniej o tym. No trudno- kapitalizm i jego ciemne strony, o których się nie mówi. Jak to się nie mówi, jak właśnie się mówi  Heretyk napisał(a): Jeśli wyrzuciłby ten cały chleb do smieci to nie zmarnowałby prawa. Piękne są te dekrety unijne o VAT.
To nie ciemne strony kapitalizmu, a ciemne strony socjalizującego podatku VAT. Podatku od konsumpcji, który więcej zabiera bogatym, aby można było rozdawać biednym. Jak widać na załączonym obrazku, zabiera się tyle, że bogaci stają się biednymi.
|
| Wt wrz 12, 2006 8:35 |
|
 |
|
Kropka
|
Stanisław Adam napisał(a): Przepraszam. A kto nas tak gorliwie namawiał "za Unią" ? Lewica i okolice !
Marzy jej się ciągle międzynarodówka. Łączcie się ... A koszty ? Są nieuchronne na drodze do ustroju powszechnej szczęśliwości.
Stasiu, to kiedy wychodzimy z Unii, jutro, pojutrze? Bo teraz rządzi prawica, to jak mniemam zrobią coś żebyśmy wyszli z UE. Skoro jest taka be.
|
| Wt wrz 12, 2006 8:43 |
|
 |
|
Kropka
|
Obejrzałam wczoraj w "Ekspresie reporterów" reportaż o piekarzu.
Kiedy patrzyłam na uśmiechniętą twarz urzędnika z urzędu skarbowego, rodziły się we mnie uczucie, których przy najlepszych chęciach nie można by nazwać chrześcijańskimi ... 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
| Śr paź 11, 2006 7:15 |
|
 |
|
ToMu
|
Kaczorki i inni u koryta mają (mieli...) okazję pokazania, jacy to są "dobrzy" i "dla ludzi"...
I co  To co zwykle - nic.
|
| Śr paź 11, 2006 20:33 |
|
 |
|
Trawy
|
Juz mówiłem - ustawa o VAT jest generalnie do kitu.
I Kluska miał z tym problemy, a mniejszych przedsiębiorców położonych przez błędne interpretacje tej ustawy sa setki.
Nie bez powodu w wielkich firmach doradczych sa specjalne zespoły konsultantów TYLKO do spraw VATu...
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
| Cz paź 12, 2006 8:48 |
|
|
|