Autor |
Wiadomość |
Meg
|
A pan Rzepak w każdej Rezczy widzi podtekst seksualny?
|
Pn cze 13, 2005 21:52 |
|
|
|
 |
bratt
|
 Typ kobiety?
Nad Amazonką jest taki motyl, którego barwy nikt naprawdę nie zna. Indianie odnoszą się do niego z magicznym respektem, bo za każdym razem jest inny...A jaki naprawdę?
Myślę, że wiele kobiet chciałoby mieć coś z tego motyla i nie bardzo chciałoby być przyporządkowane do jakiegoś "typu". Kiedyś uczyłem dziewczynę w liceum - szara mysz prawie, rozczytana w ksiązkach, jakby zupełnie nie przejęta, jak wygląda i się ubiera. I kiedyś przyszła przed balem maturalnym, zrobiona na "wampa". Poraziło mnie wręćz jej spojrzenie, gest, ruchy... Chciała pokazać mi, jakby inną swoją naturę albo jeden z jej przejawów...
Ja osobiście lubię ellegancję, ale i swobodę, rozmarzenie, konkretność, filuterność i kokieterię, jak i powagę... Im więcej tego w jednej, tym więcej ma ona czarów i uroków...
Najgorzej, gdy usiłuje podporządkować się szablonom z piśmideł zwanych "kobiecymi".
_________________ bratt
|
Pn sie 21, 2006 20:12 |
|
 |
Kamyk
|
Przede wszystkim - dla mnie kobieta musi być kobieca - musi mieć w sobie coś z damy. Musi też być kulturalna i elegancka, a jednocześnie luzacka - żeby w każdej sytuacji umiała się odnaleźć 
|
Pn sie 21, 2006 20:24 |
|
|
|
 |
bratt
|
 Typ kobiety?
Pewien człowiek wędrując po plaży znalazł nietypowe stare naczynie. Ni to lampa ni to butelka. Zaciekawiony, otworzył ją, a z niej wyskoczył Dżin - potężny mag, któremu dobrze było w tym naczynku więc chciał tam szybko wrócić. Żeby tak się stało musiał spełnić jedno życzenie osoby która go uwolniła. Spytał się faceta jakie życzenie ma mu spełnić, a ten mówi:
- Wiesz zawsze marzyłem polecieć na Hawaje, tyle o nich słyszałem, tyle zdjęć widziałem. Tylko że ja panicznie boję się latać i pływać, więc proszę cię żebyś zrobił mi taką drogę z tej plaży na Hawaje.
Dżin na to:
- Człowieku  ! Zadajesz sobie sprawę, ile będę musiał skombinować piachu, cementu, stali itd. To mnie wykończy. Pomyśl może jest coś innego co mógłbym ci dać.
Facet się zamyślił, podrapał po brodzie i mówi:
- Jest jedna rzecz którą bym chciał bardziej niż podróż na Hawaje. - Chciałbym zrozumieć naturę kobiet, co w nich tak naprawdę siedzi !?
Dżin zrezygnowany odpowiedział:
- To ilu pasmowa ma być ta droga?
_________________ bratt
|
Pn sie 21, 2006 20:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A myślałem, że to portal katolicki. Ja nie mam żadnego typu.
|
Pt wrz 08, 2006 19:16 |
|
|
|
 |
Karioka
|
 Typ
rockers napisał(a): A myślałem, że to portal katolicki. Ja nie mam żadnego typu.
No tak, katolik nie może mieć żadnego typu kobiety, bo on zachowuje murowany celibat...Ty rockers jesteś trochę nie tak z normalnością i naturalnościa, ja się dziwię, że Ty jeszcze słuchasz tej muzyki od szatana...
Znormalniej, facet!
|
So wrz 23, 2006 21:19 |
|
 |
filippiarz
|
Dopisek "Gość" przy nicku/ksywie oznacza, że konto kolegi rockersa zostało skasowane - nie ma sensu z nim dyskutować bo nie odpowie 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
So wrz 23, 2006 21:34 |
|
 |
Baxi86
|
hmmmmmmmmm?????????
zdecydowanie zloty srodek 
|
Pn wrz 25, 2006 6:57 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Nie mogę mówić o "typach".
Po prostu jak jakaś kobieta mi się podoba, to się podoba. Nie lubię klasyfikować. Chociaż zdecydowanie trudniej byłoby przekonać mnie do tzw "różowej landrynki" (pod względem autentyczności wyglądu i zachowania tejże).
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn wrz 25, 2006 8:22 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
mądra, inteligentna, wesoła, z poczuciem humoru, czuła, wrażliwa, ciepła, kochająca. A czy ładna? Hmmm. Dla mnie to najmniej ważne.
Co innego dla mojego tatusia, który stale mi nadaje, że yyyy moja koleżanka - którą znam kopę lat - jest mądra, inteligenta, wesoła, ale za ładna nie jest.
Nieprawda. Wg mnie spełnia wszystkie kryteria. Pod względem urody też.
Ja mówię: Tak, tato. Gdybyś teraz był w moim wieku wolałbyś takie wytapetowane lalunie, jak ta z nadprzeciwka!
chodzi tutaj o koleżankę z podwórka, razem żeśmy się wychowywali.
A tato na to: hahaha! oj, Bartuś, Bartuś! Tyś się za ojcem nie wydał!
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Cz wrz 28, 2006 21:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Typ kobiety?
Nutka napisał(a): Chciałabym się dowiedzieć jaki szanowni panowie forumni lubię typ kobiet. Definicje maniaczka wygody- lata tylko w portkach, luźnych bluzach..... za nic nie ubierze się elegancko, przeważnie nie maluje się różowa panienka- koniecznie modnie ubrana, najczęściej w "za małe" i/lub różowe ciuszki (  ), na twarzy tapeta= pełny i ostry makijaż elegancka kobieta- zawsze elegancko, gustownie i twarzowo ubrana, za nic nie założy dżinsów czy luźniejszej bluzy. Złoty środek- czasami chodzi ubrana elegancko, w spódnice garniaczki,...,.. czasami biega swobodnie w luźnych spodniach i trampkach. maluje się dyskretnie. Wie kiedy ma być elegancka a kiedy nie musi (to moje definicj zaznaczam)
ZADEN
a tak pozatym to szokuje mnie to w jaki sposób szufladkujesz kobiety...
|
Pt wrz 29, 2006 8:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No właśnie. Każda opcja tej ankiety jest pewną szufladką.... a uważam, że ludzi sie nie powinno szufladkować. Na pewno jest zespól cech charakteru, który darzę raczej antypatią niż sympatią. Ale jakie lubię?
Wrażliwe,
Kobiece...
i to w sumie wszystko... reszta cech zależy od występowania lub braku innych.
Crosis
|
Pt wrz 29, 2006 16:27 |
|
 |
dogmeat
|
Moim ulubinym typem kobiety jest zawsze moja kobieta 
_________________ agnostyk
|
So wrz 30, 2006 21:38 |
|
 |
razel482
|
skromna, czuła, cicha, zdolna do poświęceń, mądra (na swój sposób)....
_________________ Marana Tha!
|
So paź 28, 2006 0:09 |
|
 |
arc
|
zagłosowałem na różową panienkę, ale tylko na jedną, wyjątkową, która nie ma zbyt wiele wspólnego z typową różową panienką  :*
|
So paź 28, 2006 15:21 |
|
|
|