Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 15:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
 "obraza uczuć religijnych" jako oręż walki KK 
Autor Wiadomość

Kogo obraża marsz pedałów?

To zdanie obraża wszystkich homoseksualistów :?

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz lis 23, 2006 20:45
Zobacz profil WWW
Zauważ przez kogo ten tekst jest pisany i dla kogo...
Przestańcie w końcu czepiać się słownictwa, a może byście tak coś napisali merytorycznego?

Cz lis 23, 2006 20:55
Ale nie muszą zawiadamiać marszem o swojej obecności.Homoseksualizm w formie aktów trzeba potępić,bo jak powiedział Butiglione:Homoseksualizm jest grzechem.

Mi się podoba nawet wypowiedź Rocco Butiglione.Popieram.To jedyny dobrze myślący polityk.Tylko,że w naszej europejskiej Ojczyźnie boją się w preambule konstytucji napisać o wartościach chrześcijańskich.Pora skorygować to europrawo.Nieostrożny zapis w prawie może z czasem doprowadzić do prześladowań i ucisku większego niż obecnie.Jestem zwolennikiem zmiany konstytucji unijnej.

Cz lis 23, 2006 20:55

Przestańcie w końcu czepiać się słownictwa, a może byście tak coś napisali merytorycznego?

Jeśli chodzi o metorykę, to odesłałem cię do wikipedii, abyś dowiedział się, co znaczy słowo ideologia, którego użyłeś zupełnie nieprawidłowo, i z jakich kręgów to pojęcie się wywodzi, przez jakie kręgi było i jest upowszechniane. Jakoś nie stać cię na merytoryczną odpowiedź.

Cz lis 23, 2006 21:04

No właśnie ciężko zgadnąć wymowę tego artykułu. Jeśli jest to prześmiewcza forma, to autor przesadził i stworzył przykład archetypowo prawicowej propagandy wymieszanej z hate speach. Wyszło zbyt dobrze - artykuł obraża moje uczucie przyzwoitości...

Cz lis 23, 2006 23:00

Zauważyliście, że w nauce nikt nie czuje, że się obraża jego "uczucia naukowe". Można krytykować czyjeś poglądy i nikt się nie będzie dąsał z tego powodu

W ogóle to nie słyszałem o uczuciach naukowych ;)

Pt lis 24, 2006 1:03
przemo napisał(a):

Jeśli chodzi o metorykę, to odesłałem cię do wikipedii, abyś dowiedział się, co znaczy słowo ideologia, którego użyłeś zupełnie nieprawidłowo, i z jakich kręgów to pojęcie się wywodzi, przez jakie kręgi było i jest upowszechniane. Jakoś nie stać cię na merytoryczną odpowiedź.

ale sie uczepił.... Ok to niech nie będzie ideologia.. Pal sześć z definicją.. Niech każdy to sobie nazwie tak jak chce. Zajmijmy się samym stweirdzeniem "obraza uczuć religijnych" jako nader chętnie wykorzystywanym hasłem i argumentem w ustach KK przeciwko nieprzychylnym mu ludziom. Moim zdaniem tego typu hasła to bardzo cyniczny sposób na tłamszenie wszystkiego co niekatolickie, a przecież jeśli coś jest niekatolickie nie oznacza że złe.

Pt lis 24, 2006 11:09

Tutaj nie chodzi o ludzi nieprzychylnych Kościołowi, którzy tworzą wierzący w Chrystusa, lecz o propagowanie takich tekstów, postaw czy zachowań, które uwłaczają człowieczeństwu.
Odrzucasz dogmaty wiary, a w to miejsce wprowadziłeś dogmat, który wspaniale streszcza się w owsiakowym "róbta, co chceta", a którym jest relatywizm.
Żebyś wiedział, co mam na myśli, podaje link do hasła w wikipedii.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Relatywizm

Pt lis 24, 2006 12:26
Tak odrzucam dogmaty wiary, gdyż nie jestem ani katolikiem ani osobą wierzącą w jakąkolwiek religię jakiegokolwiek Boga. Problem w tym, że ten kto nie jest katolikiem czy osobą wierzącą praktycznie we wszystkim "naraża się" katolikom jako "ten obrażający ich uczucia religijne", nawet często nieświadomie. Jednocześnie to samo robi KK, obraża uczucia religijne (i niereligijne też) niekatolików. Przykład mamy niedawny z B16 i wyznawcami konkurencyjnej religii, którzy teraz wyzywają B16 od najgorszych i nie chcą na oczy widzieć na swoim terytorium. co z tego, że rządy starają się dzięki dyplomacji załagodzić konflikt, skoro zwykli ludzie i tak myślą swoje i żadne przeprosiny nic tu nie pomogą. KK sam uzywając argumentu o obrazie uczuć religijnych nagminnie obraża te uczucia innych osób, wyznających odmienny światopogląd. "Uczucia religijny" to jest tak subiektywne doznanie, że można szantażować tym stwierdzeniem praktycznie każdego i o wszystko, byle realizować swoje cele. Zwykły cynizm. Być może niektórzy geje godza w uczucia religijne katolików, ale oni tylko odbijają piłeczkę, bo taki gej rónież może poweidizeć, ze jego uczcuia są obrażana, kiedy KK głosi, ze on grzeszy itd.

Pt lis 24, 2006 12:36
Cytuj:
Być może niektórzy geje godza w uczucia religijne katolików, ale oni tylko odbijają piłeczkę, bo taki gej rónież może powiedzieć, ze jego uczucia są obrażane, kiedy KK głosi, ze on grzeszy itd.

Kościół tylko upomina i mówi prawdę o grzeszności aktów homoseksualnych.A homoseksualni ekstremiści mówią,że to ich obraża,czyli utracili samokrytycyzm.

Pt lis 24, 2006 12:46

a ja mogę różnie dobrze powiedzieć, że to geje upominają kościół, że naucza złych rzeczy swoich wyznawców, bo np religia takiego geja wcale nie musi potępiać homoseksualzimu a wręcz przeciwnie, a kościół się tylko na to obraża i odpowiada, że geje godzą w jego uczucia religijne.

Kościół się na to nie obraża i nie twierdzi, że geje takim upominaniem Kościoła godzą w czyjekolwiek uczcucia religijne. Przecież taka krytyka Kościoła za jego nauczanie odnośnie homoseksualizmu często ma miejsce i nie słyszalem, aby ktokolwiek użalał się na obraze uczuć religijnych.

Pt lis 24, 2006 13:27
przemo napisał(a):
a ja mogę różnie dobrze powiedzieć, że to geje upominają kościół, że naucza złych rzeczy swoich wyznawców, bo np religia takiego geja wcale nie musi potępiać homoseksualzimu a wręcz przeciwnie, a kościół się tylko na to obraża i odpowiada, że geje godzą w jego uczucia religijne.

Kościół się na to nie obraża i nie twierdzi, że geje takim upominaniem Kościoła godzą w czyjekolwiek uczcucia religijne. Przecież taka krytyka Kościoła za jego nauczanie odnośnie homoseksualizmu często ma miejsce i nie słyszalem, aby ktokolwiek użalał się na obraze uczuć religijnych.

To skąd, ostatnimi czasy, nagły wzrost oskarżeń ze strony ludzi kościoła o obrazę uczuć religijnych skierwanych do różnych nielubianych przez KK środowisk? Z powietrza?

Pt lis 24, 2006 13:38

To skąd, ostatnimi czasy, nagły wzrost oskarżeń ze strony ludzi kościoła o obrazę uczuć religijnych skierwanych do różnych nielubianych przez KK środowisk? Z powietrza?

Każdy przypadek może być inny. Dlaczego z góry wykluczać, że z powodu rzeczywistych działań tych nielubianych przez KK środowisk?

Pt lis 24, 2006 13:59
Cytuj:
Jednocześnie to samo robi KK, obraża uczucia religijne (i niereligijne też) niekatolików. Przykład mamy niedawny z B16 i wyznawcami konkurencyjnej religii,
czyli, że ja cytując jakiś fragment czyjejśc wypowiedzi o twoim zachowaniu obrażam twoja uczucia religijne?

Pt lis 24, 2006 14:53
A ja proszę trzymać się tematu i powrócić do sformułowania "obraza uczuć religinych". - Na Forum jest już sporo wątków o homoseksualizmie i nie chcę, żeby ten stał się kolejnym. :cisza:

Pt lis 24, 2006 15:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona