|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
igaga
|
 anioły
Moja córka zapytała mnie, co dzieje się z naszymi aniołami stróżami po naszej śmierci. Kto nam podpowie?
|
| N gru 10, 2006 20:47 |
|
|
|
 |
|
Gimlas
|
Zyja sobie dalej i chwalą Boga w niebie. Tak mysle 
|
| N gru 10, 2006 20:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Żyją wiecznie w Niebie.Tam nie ma przemijania.
|
| N gru 10, 2006 21:04 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dostają nowy przydział...i dalej do roboty 
|
| N gru 10, 2006 21:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Weszliśmy głęboko w eschatologię tolkienie i sytuacja się skomplikowała.Na pewno aniołowie nadal będą się za nami wstawiać,nawet po naszym odejściu do wieczności.Niech wypowie się jednak w tej kwestii osoba duchowna.Tak będzie lepiej.
|
| N gru 10, 2006 21:23 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Czytałam, ze jak człowiek idzie do piekla albo nieba to misja aniola stróża jest zakonczona...
Ale jesli idziemy do czyścca, to anioł czeka z nami az wyjdziemy...
Oczywiście to wiedza z prywatnych objawień w które nie trzeba wierzyć...
|
| N gru 10, 2006 22:05 |
|
 |
|
Vroo
|
Ludzi jest coraz więcej, czy to oznacza, że i anioły sie mnożą? A może podobnie jak kuratorzy społeczni, mają coraz więcej i więcej klientów? :-)
|
| Pn gru 11, 2006 11:28 |
|
 |
|
sluga
|
Jak zawsze w takich sprawach nasze wyobrazenie jest tak uproszczone jak tylko sie da.
Mysle, ze kazdy sie tego dowie w swoim czasie hehe. Teraz mozemy teoretyzowac, dodatkowo pamietac nalezy, ze indywidualne objawienia nie zawsze nalezy interpretowac doslownie, nie zawsze osoba ich doswiadczajaca jest w stanie werbalnie przekazac wszystko tak jak to odczula.
Generalnie to troche przypomina mi taki dialog:
- Dlaczego Bog nie chce mi powiedziec kim jest, jak to wszystko wyglada?
- A probowales tlumaczyc siebie karaluchowi?
Mozemy przyjac, ze aniolow jest tyle ile jest potrzebne i ich nie braknie. Mozemy tez przyjac, ze kazdy ma swojego i jedynego aniola stworzonego dla naszych konkretnie potrzeb tu na tej ziemii. Mysle, ze mozemy przyjac, ze anioly po swej sluzbie chwala tylko Boga dalej i nie sa przydzielani (heheh jak to fajnie wszystko mozna na nasze przelozyc nie?) do nowych delikwentow.
|
| Wt gru 12, 2006 12:35 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|