Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 07, 2025 14:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Tylko Bóg wie, kim będę w przyszłości, bo to On kieruje moim 
Autor Wiadomość

-Kiedyś a było to w tamtym wieku :-D też miałem taki problem

I jak dalej potoczylo sie Twoje zycie????

Pt sty 12, 2007 18:47

Porozmawiaj z Duchem Świętym na początku i niech Ci powie, co masz robić, bo inaczej się zajedziesz na maxa w swojej niepewności. Tak na prawdę jeśli poznałeś żywego Boga w swoim życiu i masz relację z Jezusem to proś Go o to, żeby Ci objawił czym masz się w życiu zajmować. On chce to zrobić. ;)

Życzę powodzenia.

Pt sty 12, 2007 22:38
Zobacz profil WWW
-Kiedyś a było to w tamtym wieku :-D też miałem taki problem

I jak dalej potoczylo sie Twoje zycie????

Nic co ludzkie nie jest mi obce :-D nie ma czym się chwalić :x
-Jedno Ci mogę powiedzieć – nie ma znaczenia –czy kapłan ,czy mąż i ojciec –musisz –walczyć –grzech wpisany jest w nasze życie. Nie zostaliśmy sami i nikt nie zamknął nam drogi do Boga.Te cytaty to tylko fragmęt Posłannictwa Miłości -zawołania do powrotu .....

......” Powrót drogą miłości ! Chciałbym ustanowić na świecie Królestwo nowe. Królestwo Wielkiego Miłosierdzia, które oddala wszelkie uczucia Sprawiedliwości , urazy , leku nieśmiałości . Takiego Miłosierdzia , które wszystko rozumie , wszystko wybacza i wszystko tłumaczy, które nie przechowuje najdawniejszych wspomnień o rodzaju win i grzechów ciążących na sumieniach ludzkich , narodów i krajów. Niech nikt nie lęka się zbliżyć do Mnie, poszukiwać Mnie, a zwłaszcza kochać Mnie. Wszystkim obiecuję Moją przyjaźń i przebaczenie w zamian za szczere uderzenie serca z miłości...”

„Potrzebuję miłości tak bardzo ! Potrzebuję wszystkiej miłości, której Mi odmawiają, dlatego trzeba podwajać miłość. Czyż Bóg nie jest bliski swemu stworzeniu?
- Dlaczego Mnie nie widzicie? –nie słyszycie?- nie przejmujecie się Moją obecnością?
Przechodzę pośrodku was, to prawda, ale wobec Mej obecności poruszają się wody i pochłaniają wszystko.... Poruszają się niebiosa i zrywa się huragan, a wy nie zdajecie sobie sprawy, że to Ja przechodzę! Przechodzę szukając, prosząc, napominając, błagając.... Przychodzę szukając miłości!

„Pójdź ze Mną” -1971rok

Według mnie to obowiązkowa lektura tych co chcą „więcej „ od życia –nawet powiedział bym powinni to koniecznie przeczytać wszyscy kandydaci do „służby „ dla Pana –
Służba Miłości – powołani są wszyscy nie ma wyjątków....

Całość na www.jezusblog.republika.pl

Pozdrawiam

So sty 13, 2007 12:04

Wiec jestem juz po rozmowie z Ksiedzem ktory zajmuje sie powolaniami zakonnymi u Jezuitów.Rozmawialem takze z ksiedzem proboszczem swojej parafii. Wyslalem swoj zyciorys-moja droge powolania zakonnego i czekam teraz na odpowiedz.Mam zamiar udac sie na rekolekcje powolaniowe w czerwcu tego roku.

Mam tylko maly problem bo konczy mi sie staz 31 kwietnia i prawdopodobnie zostane przyjety na etat do pracy.Czy to ma sens pracowac jakies 4 miechy???Moze pogadac z prezesem o moich zamiarach i czy mu sie oplaca zatrudniac mnie na 4 miesiace???Jeszcze jedno...jak sie zdecyduje na prace to moge nie dostac urlopu kiedy bede potrzebowac np. gdy beda rekolekcje lub gdy bede musial sie wstawic w krakowie na rozmowe w sprawie wstapienia do zakonu

Pn mar 26, 2007 15:52

Nie kombinuj - w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

Gdy zostaniesz przyjęty, będziesz musiał się stawić w zakonie - Bóg Ci to umożliwi. A póki co, nie zakładaj że na pewno tam trafisz, i zdaj się na to, co ma się stać: także w pracy.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt mar 27, 2007 9:38
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2