Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 13:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Seks w rodzinie chrześcijańskiej. 
Autor Wiadomość

Owszem przeżyjesz bez seksu - masz rację - tylko, że my nie składamy się tylko z ducha, składamy się również z ciała - a seksualność człowieka jest czymś naturalnym Hebamme.

Trawy
Jeśli chodzi o sam akt - to nie zgodze się, że jest różnica - nie ma. Jest tylko inne podejście psychiczne - a nie technika - a o to mi chodziło.

A jeśli chodzi o to co jest zabronione to ja bardzo prosze o uświadomienie mnie - bo widocznie nieuświadomiona jestem w tej kwestii.

Pozdrawiam

Cz lut 22, 2007 11:40

Witam! polecam wspaniałą książkę "seks po Chrześcijańsku" M. i P. Wołochowicz. Fantastyczna!!!!

N lip 08, 2007 15:21

Wiecie, spotkałam się niedawno z takim tekstem, że KK dopuszcza tylko niektóre pozycje podczas współżycia małżonków. Czy to prawda? Jest to bardzo ciekawe, i chciałabym sie dowiedzieć czegoś więcej na ten temat.

Za okazana pomoc z góry bardzo dziękuje :)

Cz sie 09, 2007 15:22
Wiecie, spotkałam się niedawno z takim tekstem, że KK dopuszcza tylko niektóre pozycje podczas współżycia małżonków. Czy to prawda? Jest to bardzo ciekawe, i chciałabym sie dowiedzieć czegoś więcej na ten temat.

Za okazana pomoc z góry bardzo dziękuje :)

Mozesz wskazac zrodlo owego tekstu.

Kazda pozycja w malzenskiej sypialni jest dozwolona.
Chyba nie powiesz mi ze spowiadasz sie z roznych pozycji bo gdzies przeczytalas ze jest niegodna lub Ciebie poniza??
Jesli i Ci i mezowi sie podoba, jak najbardziej korzystaj ze wszystkiego co Wam radosc sprawia.

Cz sie 09, 2007 18:12

-dlaczego mowimy (widze na tym Forum taka wyrazna maniere) ze "seks jest darem", wydaje mi sie ze jest integralna częścią naszego życia, które samo w sobie jest darem

odpowiadając na któregos z poprzednich postów- jest jak oddychanie, jedzenie- jak ktos inny zauwazyl mozna bez niego przezyc tylko po co?

jesli jest integralna czescia czlowieka (to oczywiscie jesli korzystamy z niego zgodnie z natura i zdrowym rozsadkiem) to po co sie nad tym tyle rozstrzasac??

czlowiek zostal tak pomyslany przez Stworce, ze ma takze potzreby seksualne (kobieta również)
mam czasem wrazenie ze takie wyliczanie ludziom co moga a czego nie i kiedy jest dzielem zawistnych, ktorzy nie chca pogodzic sie ze szczesciem innych
sex dla chrześcijan........

a moze powienien byc tez oddzielny dla Polakow, dla leworecznych, dla artystow

naprawde nie rozumiem

Pt sie 17, 2007 8:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4