Cytuj:
A który sąd jest tak do końca a polityczny..
Powołany przez obecne władze..

Czyli wszyscy sędziowie mianowani przez Lecha Kaczyńskiego sa a polityczni.. . Nikt nie stwierdził ze sąd [pod kogoś podlegał.. A sędziowie też ludzie maja swoje poglądy, Czyli prokuratorzy powołani prze Ziobrę są cacy a reszta to be... Tak to mam rozumieć
Kiedy Lechu był prezydentem zatrudniał braci Kaczyńskich I Wałęsa wszem i wobec oświadcza .. ze Kaczyńscy brali do współpracy komunistów!
Jakoś nie widziałem wygranych procesów o pomówienie z tego co wiem Kaczyńscy procesy po przegrywali.Z Wachowskim z Wałęsą
A swego czasu Lech Kaczyński był ministrem sprawiedliwości.. i co I nic..
Lech Kaczyński był krótko ministrem sprawiedliwości. Niestety.
Nie udawaj, że nie rozumiesz, o co mi chodziło z sądami. To było dosyć oczywiste. Wyrok na Lecha Kaczyńskiego jest tego doskonałym przykładem: powiedzieć o Wachowskim prawdę (bo to, że jest wielokrotnym przestępcą, to po prostu prawda, i to i tak przekazana w sposób eufemistyczny) i zostać skazanym można tylko przez taki sąd, który nie wysłucha argumentów jednej ze stron. I dokładnie tak tutaj było: ten sąd z góry założył, jaki będzie wynik, a Kaczyński nie miał de facto możliwości obrony.
Cytuj:
Na dobre ZSRR się wali po w wojnie w zatoce..
Wtedy jeszcze nie wielu przypuszczało , ze to tak szybko nastąpi..
Syndromy szybkiego upadku zaczęły się pojawiać 1987-88 rok, czyli właśnie wtedy, kiedy zaczęto przystępować do Okrągłego Stołu.
Cytuj:
Ale w tym czasie u władzy jest prawica z Kaczyńśkimi na czele i co zrobili. Acha listę MAciarewicza , która nikomu nic nie udowodniła.. Pomawiając takich ludzi jak prof Chrzanowski i paru wybitnych ludzi..
Jakie był ni e był sąd w III rp to tylko on jest władny skazać za..
Przecież ja właśnie o tym mówię, że wtedy można było się rozprawić ostatecznie z komunizmem. Rząd chciał tego bardzo mocno, wszystkie jego działania były na to nakierowane (i nie zamykajmy tego rządu do jednego wydarzenia - listy Macierewicza - bo on robił szereg innych rzeczy), i wystarczyło mu nie przeszkadzać, aby to się stało. A co zrobił Wałęsa? Zamiast wsparcia rządu, który chce dekomunizacji, lustracji, i usprawnienia mechanizmów demokratycznych w Polsce, prowadzi zaciekłą walkę z tym rządem w obronie postkomuny i układu Okrągłego Stołu.
Cytuj:
Jakie to polskie media... Stacja TVN , Polsat czy inne media ( wybiórcza) to są media prywatne .. Skoro nie łamią prawa nadają zgodnie z przyznaną koncesją . Jak by złamali prawo można ich zdelegalizować..
Skoro nie ma takiego wniosku czyli działają zgodnie z prawem..
Oczywiście, działają zgodnie z prawem. Ja temu nie przeczę. Ja mówię tylko o tym, że nie działają w interesie Polski, i chronią pewne grupy, które źle przysłużyły się Polsce przez ostatnich 17 lat.
Cytuj:
J a mam nadzieje ż eza głoszenie poglądów nikogo nie będzie sie w tym kraju ponownie zamykać..
Bardzo źle się by stało jakby za głoszenie idei sprzecznych z poglądem PiSu zamykano media . Są siły w Polsce ( pisowskie ) które ku temu dążą
Nieprawda, nie ma takich sił. To Twój wyimaginowany obraz, a nie rzeczywistość.
Cytuj:
Wydarzenia to nie tylko ustawy
Jakie to ustawy niby media sfałszowały ich treść. i które bo nic nie wiem na ten temat..
Ciekawostką w skali światowej jest fakt, że Polska jako jeden z nielicznych krajów nie posiada swoje tv informacyjnej ( mam na myśli publiczną ) tvn 24 jest to stacja prywatna i kodowana..
Może to zrobi dobrą stacje informacyjna z dobrymi informacjami.. próbuje to robić trójka tyle tylko że daleko im jeszcze do zawodowej informacyjnej stacji
Oczywiście, brak publicznej i profesjonalnej stacji informacyjnej jest problemem.
Cytuj:
Przeciez Kaczyśńcy dysponują dwoma potężnymi mediami .. Tv Publiczna i medium toruńskim to jak oni nie potrafią przedstawić rzetelnych faktów..
Powstaje pytanie, na ile Kaczyńscy (i czy na pewno) dysponują tymi mediami.
Cytuj:
A czymże jest raport .
Jest wypocinami człowieka który wizję apokalipsy Posoce..
On wtedy stanie się wiarygodnym jeżeli na podstawie tego raportu zostaną wydane wyroki skazujące..
Jak narzazie szykuje sie sporo wyroków ale o pomówienie
Podobnie jak już wcześniej wspominałem przy sławetny raporcie MAciarewicza..
Ten raport jest dokumentem urzędowym Rzeczpospolitej Polski, a nie wypocinami jednego człowieka (tym bardziej, że napisała go komisja, a nie jeden człowiek).
Cytuj:
Retoryka Kaczyńśkich przypomina PRL i to głęboki PRL .
Jedynie zmieniła się nazwa..
Kiedyś jedynie słuszne zdanie mial I sekretarz PZPR . I Jedynie słuszną partią była PZPR i jej sojusznicy..
Jak jest dzisiaj. Kaczyńcy usiłują wszystkim wmówić że to oni maja rację inni wszyscy to wrogowie ojczyzny .
Czekam kiedy zaczną sie posługiwać określeniem wrogowie ludu..
Wiesz ja kiedyś nawet byłem za PiSem ale to co teraz ta partia sobą prezentują przypomina stare niedobre czasy . czasy postkomuny w czarnym wydaniu j
Nie wiem, na jakim zdarzeniu faktycznym opierasz swój pogląd. Moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie, tym bardziej, że obecność poglądów PiSu w mediach jest prawie zerowa, więc ciężko mówić o ujednolicaniu przez PiS wizji świata, co było charakterystyczne dla propagandy PRLu. Być może jest dokładnie na odwrót - to właśnie opozycja poprzez swoje usłużne media stara się manipulować opinią społeczną.
Cytuj:
"Nie jest to takie proste" - nieprawda jest zupełnie proste - jeśli się mówi "a" to trzeba dopowiedzieć "b".
Jeśli ktoś, pomimo orzeczeń niezawisłego Sądu, z uporem nadal twierdzi "agent", to niech dopowie, że współtowarzysze i doradcy, także m.in. Kaczyńscy, poprzez współpracę z agentem stają się współwinni.
Oczywiście, że nie. To, że przyjaciel X był agentem, nie oznacza, że X był agentem. Co więcej, X mógł nawet tego nie wiedzieć.
Cytuj:
Nie powołuj się na ludzi rodzaju Szczygły - tego typu ludzie, którzy za PRL unikali jak ognia działalności opozycyjnej, teraz usiłują kreować się na autorytety, opluwając godnych ludzi.
Podobieństwo ich jest w rodzaju: g.... do słońca - oba żółte
Szczygło ma trochę mniej lat od panów Wałęsy czy Kaczyńskiego, więc ciężko, żeby się włączał w działalność opozycyjną.
A przecież prowadził działalność polityczną w czasach trudnych, wtedy, gdy środowisko Kaczyńskiego było inwigilowane i/lub spychane na margines. Więc trochę o Polskę powalczył.
Cytuj:
W kontekscie p. Szczygły..."jaki pan taki kram"...na okoliczność 85 rocznicy urodzin wielkiego człowieka, niepodważalnego autorytetu - W. Bartoszewskiego - życzenia napłynęły z całego świata, poczynając od Benedykta XVI.
A w Polsce usłyszeliśmy:
- "Mam zasadę, że moja znajomość a osobami, które podpisały 4 lipca zeszłego roku pewien list, się zakończyła".
Dziwi mnie to, że nie dopuszczasz możliwości posiadania innego poglądu od Twojego o jakiejś osobie publicznej.
Kaczyńscy czują pewną urazę do prof. Bartoszewskiego, i to do pewnego stopnia zasadną. Niestety sławetny list godził w interes Polski, i bardzo niefortunną jest sytuacja, że ten wybitny (nie przeczę) człowiek go podpisał.
Cytuj:
- "Człowiek, nie uznając wartości i wielkości w bliźnim, pozbawia się możliwości przeżycia w pełni własnego człowieczeństwa i nawiązania tej relacji solidarności i wspólnoty z innymi ludźmi, dla których został stworzony przez Boga" Jan Paweł II "Centesimus annus" 1991r.
Ten cytat akurat nie pasuje do tej sytuacji.
Bo to, o czym mówił Kaczyński (czyli ów sławetny list) z pewnością nie znamionuje wielkości prof. Bartoszewskiego, wprost przeciwnie - jest skazą na jego życiorysie.
Pozdrawiam,
1KOR13