| Autor |
Wiadomość |
|
godunow
|
cytat Cytuj: Czystym. Jarosław oświadczył publicznie, że w nim jest czyste (nie mylic z półczystym lub wręcz brudnym) dobro. Skoro prezes PiSu TVP jest za mało Pisowski to czas na zmiany ... mamy nowego prezesa . Który już bez żadnego mydła będzie wchodzić do odbytu Kaczyńskim i PiSowi
Wildstein ( stary prezes TVP) pozwolił aby w telewizji publicznej wypowiadano się Krytycznie o wiekopomnym dziele Pana Maciarewicza za która zapewne dostanie nagrodę Nobla!!!.. Podobno od 1 kwietna podobno TVP zmieni nazwę na TVBK ( Telewizja Braci Kaczyńskich ).
Wczoraj przesłano 3 kule . Autentycznie mi żal ż e na tej liście ataku terrorystycznego znalazł się kot
|
| Cz mar 01, 2007 12:14 |
|
|
|
 |
|
pawell
|
O kurde, czyli Wildstein był jednak dobrym prezesem? (Podobnie jak Sikorski czy Dorn ministrami?) Bo jeszcze przedwczoraj słyszałem od oPOzycji, że kiepskim (podobnie jak wymienieni ministrowie).

|
| Cz mar 01, 2007 12:54 |
|
 |
|
godunow
|
pawell napisał(a): O kurde, czyli Wildstein był jednak dobrym prezesem? (Podobnie jak Sikorski czy Dorn ministrami?) Bo jeszcze przedwczoraj słyszałem od oPOzycji, że kiepskim (podobnie jak wymienieni ministrowie). 
To przecież nie opozycja go powoływała na stanowisko TVP
Czy był dobry nie wiem  Wiem natomiast był za mało spolegliwy względem Kaczyńskich i musiał odejść.. A tak będzie tv wyadaniu ala Kwiatkowski. tym Kwiatkowskim będą Kaczyńscy..
na tym zyskają media prywatne..
Telewizja publiczna jeszcze bardziej straci wiarygodność..
Tyle tylko dlaczego ja mam opłacać tv Kaczyńskich.. 
|
| Cz mar 01, 2007 13:50 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Oddany duszą zwolennik PiS - Igor Janke wyjaśnia czemu "dał nogę" z TVP
http://jankepost.salon24.pl/7032,index.html
|
| Cz mar 01, 2007 14:07 |
|
 |
|
godunow
|
A wczoraj .. taka małą Ciekawostka .
W Polsacie w programie Co z ta Polską zrobiono ciekawy sondaż.
Porównano zwolenników Lecha KAczyńskiego i ALeksandra Kwaśniewskiego..
L. Kaczyński poparcie 11 procent
A. Kwaśniewski 89 procent
Wiedziałem ze KWach wygra ale nie myślałem , że z taką przewagą
Normalny nokaut Kaczyńskiego Lecha i to w pierwszej rundzie w stylu Gołoty ( Kaczyński tym Gołotą) a Kwach (Taisonem)
|
| Pt mar 02, 2007 9:15 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
No to kto na Kaczyńskiego głosował
Nie ma co - wychodzi, że ci którzy rok z groszami temu wybrali Kaczora, dzisiaj poparliby Tuska.
Kwaśniewski miał 2 kadencje, wiele się niego psioczyło... A jednak. O wiele popularniejszy. A komunista. Może po prostu - bez względów politycznych - lepszym był prezydentem niż Kaczor  Nawet na pewno.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pt mar 02, 2007 10:53 |
|
 |
|
1KOR13
|
Trochę to dziwne, że ludzie nie dostrzegają tego, że to, co przydarzyło się Kaczyńskiemu (upadek na oblodzonym chodniku), mogłoby przydarzyć się także jakiemuś członkowi zagranicznej delegacji. Dopóki polski premier czy inny polski polityk upada z uwagi na oblodzony chodnik, to nic wielkiego nie jest, i nie ma się czym przejmować. Ale jakby taka Merkel upadła na chodniku przed Pałacem Prezydenckim, to byłby to jeden z największych międzynarodowych obciachów w naszej historii.
I dlatego należy tego uniknąć poprzez profilaktyczne działanie, takie jak zainstalowanie podgrzewanych płyt. Ta decyzja Pałacu Prezydenckiego jest po prostu jedyną rozsądną jaką można było wobec tego, co się stało, podjąć.
A co do sondaży Kaczyński-Kwaśniewski - ten drugi miał za sobą wszystkie najbardziej wpływowe media, ten pierwszy ma je wszystkie przeciwko sobie. To chyba oczywiste, dlaczego wygrał ten drugi.
|
| Pt mar 02, 2007 14:21 |
|
 |
|
Trawy
|
Mętne tłumaczenia samego poszkodowanego jak i oficjalnych mediów świadczą że rękę złamał nie na chodniku przed a już wewnątrz pałacu.
Były tez sugestie że gruchnął w toalecie...
Natomiast chodznik nie był oblodzony /bo w tym czasie oblodzone to były przystanki autobusowe dla plebsu/ a odrobinkę śliski.
A'rebours podgrzewanych chodników nie ma królewski pałac w Oslo, ani pałac królewski w Sztokholmie - w ciut sroższym klimacie.
Widać królowie noszą zimą traperki  .
Cytuj: A co do sondaży Kaczyński-Kwaśniewski - ten drugi miał za sobą wszystkie najbardziej wpływowe media, ten pierwszy ma je wszystkie przeciwko sobie.
O - a kiedy to SLD odzyskało TVP i Polskie Radio oraz KRRiT?
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
| Pt mar 02, 2007 14:41 |
|
 |
|
Trawy
|
Do niektórych nie dociera że Polacy po prostu nie lubią nadętego hipokryty "Spieprzaj Dziadu"
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
| Pt mar 02, 2007 14:42 |
|
 |
|
pawell
|
Trawy napisał(a): O - a kiedy to SLD odzyskało TVP i Polskie Radio oraz KRRiT? SLD (czy inni lewicowcy) nie musieli odzyskiwać. W mniejszym lub większym stopniu kontrolowali wszystkie media. Dowód? Choćby skuteczne utrwalenie w społecznej świadomości "zasadności" wprowadzenia stanu wojennego. Przez 16 lat prawda i fakty w tej sprawie nie zdołały się przebić w "niezależnych" mediach. Trawy napisał(a): nadętego hipokryty
Nie ma to jak rzeczowe argumenty

|
| Pt mar 02, 2007 22:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wildstein, Urbański, Kwiatkowski i wielu wielu innych.
Jaka różnica? Prawda jest taka, że telewizja publiczna nigdy nie była i nigdy nie będzie niezależna. Każda władza, czy lewica, czy prawica zawsze będzie dazyc do tego by zawladnac publiczna telewizja.
By miec propagandowa tube medialna, za ktora my wszyscy placimy podatek w postaci abonamentu.
Nie ma wiec znaczenia kto zasiadzie na krzesle prezesa i tak bedzie ten czlowiek tak wiarygodny jak Jaś Fasola.
|
| So mar 03, 2007 10:07 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Cytuj: A co do sondaży Kaczyński-Kwaśniewski - ten drugi miał za sobą wszystkie najbardziej wpływowe media, ten pierwszy ma je wszystkie przeciwko sobie. To chyba oczywiste, dlaczego wygrał ten drugi. I co w związku z tym  Sądząc po większości decyzji Kaczyńskiego - każdy normalny dziennik (no chyba że ma w tym interes) zacznie w końcu o nim źle pisać. Cytuj: Wildstein, Urbański, Kwiatkowski i wielu wielu innych. Jaka różnica? Prawda jest taka, że telewizja publiczna nigdy nie była i nigdy nie będzie niezależna. Każda władza, czy lewica, czy prawica zawsze będzie dazyc do tego by zawladnac publiczna telewizja
No bez przesady. Ok, Wildstein człowiekiem bez poglądów nie był - ale zdecydowanie na stanowisko się nadawał lepiej od Urbańskiego, który jest kolejnym posłusznym człowiekiem Kaczorów, wsadzonym na kolejny stołek.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| So mar 03, 2007 10:35 |
|
 |
|
godunow
|
cytat Cytuj: Ale jakby taka Merkel upadła na chodniku przed Pałacem Prezydenckim, to byłby to jeden z największych międzynarodowych obciachów w naszej historii. 16 lat rządzili tam poprzednicy jakoś żadnemu powtarzam żadnemu nie przyszło do głowy cos takiego robić!! Proszę Cie nie udowdnija że przez ostatnie 16 lat nie było zimy... Cytat Cytuj: Ale jakby taka Merkel upadła na chodniku przed Pałacem Prezydenckim, to byłby to jeden z największych międzynarodowych obciachów w naszej historii. Skoro PAN Prezydent nie zna polskiej flagi Pan premier polskiego hymnu  .. To może ta decyzja rzeczywiście jest słuszna .. Moze Ci faceci znają sie na ogrzewaniu  ALe co do tego to ja mama wątpliwości.. cytat Cytuj: A co do sondaży Kaczyński-Kwaśniewski - ten drugi miał za sobą wszystkie najbardziej wpływowe media, ten pierwszy ma je wszystkie przeciwko sobie. To chyba oczywiste, dlaczego wygrał ten drugi. Nigdy nie byłem za KWachem Miał on wiele wpadek pił jak szwec ale nawet po pijanemu rozróżniał barwy narodowe.. dlatego nie dziwota ze wygrywa w sondażach.. I to zdecydowanie w każdych sondażach niezależnie od stacji ( Poza ośrodkiem toruńskim) Trzeba sobie powiedzieć Lech Kaczyński najgorszy prezydent w historii Polski.. Toż to kompromitacja na całego już po roku sprawowania urzędu.. Prezydent w polskim prawodawstwie ma małe uprawnienia . W zasadzie reprezentuje Polskę .. Lech Kaczyński robi to bardzo źle .. żeby nie powiedzieć tragicznie  cytat Cytuj: Choćby skuteczne utrwalenie w społecznej świadomości "zasadności" wprowadzenia stanu wojennego. Przez 16 lat prawda i fakty w tej sprawie nie zdołały się przebić w "niezależnych" mediach.
Jakie to znasz fakty historyczne które by nie uzasadniały wprowadzenie stanu wojennego..
Ja nie znam żadnych . Znam natomiast pewne opinie pewnych kręgów które opierają swoje dowody na dowodach w wyssanych z palca..
Nie ma żadnych dowodów na to ż e gdy by Jaruzelski nie wprowadził stanu wojenngo ZSRR by interweniował..
Tak dla przypomnienia w grudniu 1981 ( byłem wtedy w wojsku) Armia Polska (LWP) liczyła okoł 450 tysiecy . Armia radziecka (Grupa Północna Układu Warszawskiego ) stacjonująca na ternie północnej Polski liczyła ponad 300 tysięcy Ludzi.. W samym Królewcu wtedy stacjonowało ponad 400 tysiecy sołdatów radzieckich.
Kolego na butach by nas roznieśli.. w ciągu paru dni..
Ni e byłoby 100 ofiar stanu wojennego ale setki tysięcy.
Dzisiaj w rozmowach niedokończonych tak zwani historycy snują opowiastki.. Ze TV trwam mówi prawdę.. Nawet Ojciec dyrektor w takie opowiastki nie wierzy.. Z reszta w tym czasie nie było go w Polsce
Był poza granicami PRL-u ( zarabiał na pielgrzymach )
|
| So mar 03, 2007 17:01 |
|
 |
|
pawell
|
godunow napisał(a): Jakie to znasz fakty historyczne które by nie uzasadniały wprowadzenie stanu wojennego..  Ja nie znam żadnych . Znam natomiast pewne opinie pewnych kręgów które opierają swoje dowody na dowodach w wyssanych z palca.. Nie ma żadnych dowodów na to ż e gdy by Jaruzelski nie wprowadził stanu wojenngo ZSRR by interweniował.. Tak dla przypomnienia w grudniu 1981 ( byłem wtedy w wojsku) Armia Polska (LWP) liczyła okoł 450 tysiecy . Armia radziecka (Grupa Północna Układu Warszawskiego ) stacjonująca na ternie północnej Polski liczyła ponad 300 tysięcy Ludzi.. W samym Królewcu wtedy stacjonowało ponad 400 tysiecy sołdatów radzieckich. .... Kolego na butach by nas roznieśli.. w ciągu paru dni.. Ni e byłoby 100 ofiar stanu wojennego ale setki tysięcy. 
Dziękuję, nie mam więcej pytań.
Na Twoje usprawiedliwienie być może działa, że byłeś wtedy "na pierwszej linii" wśród indoktrynowanych "zbawienną misją Jaruzelskiego". Chyba, że byłeś po drugiej stronie...
|
| So mar 03, 2007 18:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
godunow
Tadeusz Rydzyk wyjechał dopiero w 1986 roku. Wynika z tego ze w czasie stanu wojennego był w Polsce obecny, był w tym czasie skromnym i cichym zakonnikiem.
Niestety zwyciężyłą w nim wiara w Mamone, którą przekuwa dosyć skutecznie w wiarę w Maryję, przty abrobacie wielu łasych na pieniądze książąt Kościoła
|
| So mar 03, 2007 22:55 |
|
|
|