Kiedy mam "doła" najchętniej słucham .... ???
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Przedstawiająca trudną sytuację proletariatu amerykańskiego, który żeby przeżyć podejmuje się służby wojskowej i zostaje wysłany na jedną z misji kolonizatorskich, żeby tam dostać w dupę!
|
Pn wrz 25, 2006 22:23 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Edyta Bartosiewicz
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt wrz 26, 2006 8:40 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Josif napisał(a): Przedstawiająca trudną sytuację proletariatu amerykańskiego, który żeby przeżyć podejmuje się służby wojskowej skąd wiesz? Josif napisał(a): i zostaje wysłany na jedną z misji kolonizatorskich, żeby tam dostać w (censored)ę!
w co, przepraszam? 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Wt wrz 26, 2006 11:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widziałem teledysk!
A o inwazji na Afganistan i Irak nie słyszałeś? Odhibernowali Ciebie niedawno?
|
Wt wrz 26, 2006 11:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie ma to jak irlandzka muzyka. 
|
Pn gru 18, 2006 11:29 |
|
|
|
 |
ToMu
|
EIRE II napisał(a): Nie ma to jak irlandzka muzyka. 
A jest coś, do czego NIE słuchasz irlandzkiej muzyki
Ja ostatnio słucham wszystkiego, co pozwala mi nie myśleć o dole. Najlepiej szybkie, wesołe i mocne.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Wt gru 26, 2006 9:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał: Cytuj: A jest coś, do czego NIE słuchasz irlandzkiej muzyki
Np.w czasie Świąt lubię słuchać polskich kolęd,ale tych irlandzkich też chętnie posłucham.
Na przykład jak chcę zatańczyć to puszczam również muzykę dyskotekową.
Ale tańce irlandzkie,co trzeba przyznać to niezła gimnastyka. 
|
Wt gru 26, 2006 12:50 |
|
 |
Meg
|
Jak mam doła (czyli np. przez najbliższe 3 miesiące) to lubię słuchać tego co jeszcze bardziej dobija 
|
Wt gru 26, 2006 23:48 |
|
 |
ToMu
|
Ostatnio dołów sporo... Kiljański "Od świąt do świąt"
|
Pt gru 29, 2006 18:58 |
|
 |
Ozeasz
|
W chwilach kiedy przychodzi mi przemyslec pewne rzeczy, jak rowniez kiedy chwyci mnie tak zwany "dol", zazwyczaj zapuszczam ostatnie plyty Anathemy jak "Judgement", "A natural disaster" oraz "A fine day to exit".
Przepiekna maja muzyke, tak wiele ciepla i uczucia jest w tych dzwiekach ze doznaje niejednokrotnie duzego wyciszenia.
Ponadto co bardzo ciekawe i co zauwazylem w odniesieniu do wiekszosci muzyki ze zmienia ona postrzeganie swiata. Kiedy slucham wzmiankowanej przeze mnie powyzej kapeli doswiadczam jakby zupelnie innego spojrzenia na swiat, na ludzi. Staje sie on dla mnie bardziej pogodniejszy, piekniejszy. Zaczynam zauwazac rzeczy, na ktore zwyczajnie nie zwraca sie uwagi. Widze we wszystkim wielka milosc Boga do nas. Niesamowitym wrazeniem przejmuje mnie ilekros ide ulica sluchajac ich utworow, mijam ludzi, ktorzy niby obcy, a jednak staja mi sie bracmi. Wszystko wydaje sie wyciszone (mam dobre sluchawki) podczas gdy w mych uszach slysze cos co nadaje temu wszystkiemu sens, co sie dookola dzieje.
Takie zazwyczaj sa moje medytacje. A dol wraz z muzyka zawsze prowadzi mnie do dostrzezenia czegos nowego.
_________________ czlowiek zintegrowany
|
N mar 04, 2007 6:01 |
|
 |
zszywacz
|
Ja się dołuję jeszcze bardziej (klin klinem  ). Joy Division i My Dying Bride działeją bezbłędnie.
|
N mar 04, 2007 12:28 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Pisałem już o tym w innym temacie "Jakiej muzyki słuchasz w tej chwili?"
Dżem - płyta " Detox"
utwory:
" Jak malowany ptak" - o chorych na AIDS
a refren utworu brzmi następująco:
Czy przyjmiesz mnie mój Boże Kiedy odejść przyjdzie czas Czy podasz mi swą rękę A może będziesz się bał
Aż się łezka wokół kręci
" Sen O Victorii" - o tęsknocie za Wolnością

_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pn mar 05, 2007 0:05 |
|
|
|