Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 22, 2025 22:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 pożądanie,seksualność 
Autor Wiadomość

nawet jak coś zostało już przedyskutowane można to zrobić jeszcze raz :) i to nie dla samej dyskusji ale może padą jakieś nowe argumenty, ktoś rzuci nowe światło na jakiś stan rzeczy itd. :)

Pt lut 10, 2006 11:26

So lut 11, 2006 1:45

Kto to wymyslil, ze prawidlowy (katolicki) stosunek MUSI konczyc sie sperma w pochwie? Czytalem ale jakos nie dopatrzylem sie tego (moze moje przeoczenie?)

Wt lut 28, 2006 16:59

Agatka napisał(a):
Widocznie nie był tak ortodoksyjny jak niektórzy tu wypowiadający się Cool Seksualność jest piękną sferą małżeństwa, nie może byc przepojona lękiem, poczuciem winy i nieustającego grzechu, bo to niszczy radość.

Dużo grzechów przynosi radość, a to swoją sferę seksualną trzeba dostosować do wzorców moralnych, nie wzorce do swojej sfery.

Nie za bardzo zrozumialem Incognito - jak to przystosowac sfere do wzorcow?
Jakich wzorcow?

Kto poszukuje prawdy ten uszu nie zatyka,
kto poszukuje szczescie temu nigdy nie styka!

Cz mar 16, 2006 23:23

Dla wszystkich zainteresowanych zagadnieniami czystej prawdziwej miłości polecam właściwe materiały, w których wszystko można znaleźć.

Czytania jest WIELE, ale jeżeli ktoś CHCE się dowiedzieć, to na pewno się dowie.

Rozwianie wątpliwości odnośnie grzechów seksualnych - oto linki do trudnych pytań i odpowiedzi księży:
http://www.spowiedz.pl/seks001.htm (tylko 5 podstron)
http://zapytaj.wiara.pl/ (różne pytania, ale o seksualność również)

Książki które polecam - czytałam więc wiem co polecam - można z nich nauczyć się wiele o PRAWDZIWEJ naucze Kościoła odnośnie miłości małżeńskiej (i przedmałżeńskiej), a nauka ta jest

PIĘKNA

więc warto uczyć się kochać i nie obawiać niczego, bo te wszystkie wyrzeczenia, to wszystko procentuje w przyszłości ogromnie i pomaga budować trwałe więzi, a nie tylko związek na najbliższe 5-10 lat.

Tu spis książek które znam.
Polecam "AKT MALZENSKI szansa spotkania z Bogiem i..." Knotza oraz jego strone www (wymieniona w spisie).
http://www.cometocracow.ovh.org/ksiazki.html

i niech śmoc będzie z Wami! :D

Wt paź 17, 2006 18:26
Zobacz profil WWW
Post Re: pożądanie,seksualność
goździk napisał(a):
Wiem,że masturbacja i seks przedmałzeński jest grzechem.Czy obecnie Kosciol mowi JAK powinien wygladac seks malzenski czy juz w to nie wnika?Chdzi mi o masturbacje w obecnosci meza,saks oralny,wzajemne dotykanie bez stosunku.
Czy grzechem sa sny erotyczne i KAZDA mysl o seksie?

Kosciol mowi ze KAZDY akt fizyczny powinien i musi byc "plodny" ale dla mnie jest to rowne z absurdem bo np nie wszystkie malzenstwa zawsze lubia pelny stosunek. Nie raz maz lub zona jest przemeczona i reczne lub ustne roboty wystarcza. Wspolna masturbacja jest tez w porzadku bo nikomu zadnej krzywdy sie nie robi a przyjemnosc z tego jest jak i wiezl malzenski jest wzmocniony.
Wolnosc Romku w swoim domku czy cos tak.

Cz sty 04, 2007 22:50

czyli jak wogole nie mozna fantazjowac erotycznie?

Pn mar 12, 2007 15:40
Według nauki KK mozna fantazjowac w małżeństwie o ile te mysli nie maja prowadzic do orgazmu...oczywiscie na temat zony/ meza a nie sasiada... :-)

Pn mar 12, 2007 18:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7