Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 29, 2025 10:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Gry Fabularne? 
Autor Wiadomość

Więc ucinając off-top dodam tylko, że nawet w NN nie mogę zrobić liny z kory pobliskiego drzewa, wystartować z zaawansowanym biznesem, zbudować swój dom/zagrode, założyć wieś, zostać burmistrzem w mieście, dowodzić armią, założyć swoją armię i tym podobne, co zrobić można w RPG klasycznych ;)

OFFTOP. Kto nie chce czytać nie musi.

Właśnie o to chodzi, że możesz :)
Świat kreowany tam jest przez budowniczych w prostych, przygotowanym specjalnie do tego typu rozgrywki edytorze. Ja na ten przykład grałem inkwizytorem. Mój kumpel poprzez swoje działania doprowadził do rewolucji, stanął na jej czele i podbił miasto stając się jego naczelnikiem.
Chcesz kupić dom? Nic prostszego. Jak masz wystarczającą ilość kasy wybierasz miejsce, mówisz jaki ma być, oraz jak umeblowany. Rach ciach i masz ;d

Jeżeli zaś chodzi o rzeczy które nie da się zrobić silnikiem.
Od tego jest wyobraźnia. Rzucasz kością (bo można rzucać) i piszesz co chcesz zrobić. Bujanie się na żyrandolu? Czemu nie. Skok z dachu budynku na linie? Jest DM chętnie pomoże.
Nie mówię, że to jest lepsze od "papierowego", bo nic nie zastąpi dobrej sesji z kolegami, ale chcę tylko powiedzieć, że NWN zaszło bardzo daleko w tego typu rozrywce ;)

Pn mar 19, 2007 8:46
Zobacz profil WWW
To fakt ale z samej zasady działania komputerów i uzależnienia od mechaniki gry MG nie jest w stanie od razu reagować na nieraz bardzo spontaniczne zachowania graczy. I to jest właśnie ułomność komputerowych sesji. Nie mówię rzecz jasna, że nie lubię pograć po sieci : P

Pn mar 19, 2007 10:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3