Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 6:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Modlitwa przed seksem. 
Autor Wiadomość

Ja zamierzam się modlić przed nocą poślubną z mężem. Jeśli wszystko oddajemy Panu, to wszystko.

Zapraszam świętą obecność Bożą do każdej części mojego życia i nie widzę w tym nic złego.

Pozdrawiam.

Wt mar 20, 2007 15:05
Zobacz profil WWW
Z początku wydało mi się, że modlitwa przed seksem nie ma sensu, ze względu na brak boskich istot w chrześcijaństwie z zagadnieniem obeznanych :D W mitologiach starożytnych mieliśmy bogów bardziej życiowych, nie stroniących od gwałtów, rozbojów, perwersyjnego seksu - czego dusza mogła zapragnąć. Chrześcijaństwo jest na tym polu uboższe. Dwie istoty niebiańskie, które chodziły po Ziemi odpadają z racji podpięcia pod nie archetypu czystości całkowitej, seks wykluczającej. Majestatyczny Bóg Ojciec, z racji samej jego niezwykłej tajemniczości, odpada; już bardziej mógłby być odpowiednikiem Boga deistów; nieruchomy, odległy, jakiś Demiurgos.
No chyba, że Duch Święty :-D To mogłoby się udać. Ten wieje kędy chce, a szum jego słyszysz. Jest najbliższy przeżyciom wewnętrznym człowieka. No i ma poczucie humoru.

Miałem ochotę wypisać Wam fragmenty Psalmów, które pasują do tej tematyki, ale obawiam się, że dwie moderatorki załatwiłyby w kurii zaciągnięcie na mnie anatemy, bo były wyjątkowo udane te cytaty :D

Zastanawiam się także skąd ograniczenie, by modlić się tylko przed. Ja myślę, że spokojnie można się modlić w trakcie. Proponuję cykl:
1. Prośby
2. Uwielbienie
3. Ofiarowanie
4. Dziękczynienie
Byłoby dobrze, aby małżonkowie wypowiadali modły w formie spontanicznych aktów strzelistych.

Cz mar 22, 2007 23:13

Ja myślę, że spokojnie można się modlić w trakcie (seksu). Proponuję cykl:
1. Prośby
2. Uwielbienie
3. Ofiarowanie
4. Dziękczynienie
Byłoby dobrze, aby małżonkowie wypowiadali modły w formie spontanicznych aktów strzelistych.
:D Ty chyba kpisz w sposób zawoalowany, albo zupelnie nie wiesz co to jest seks.

Pt mar 23, 2007 0:37

Zapomniałem o czymś. Dlaczego uważasz, że czystość całkowita to coś pozbawione seksu? Seks jak i cała natura człowieka stanowi czystość całkowitą. Czystość to zamiennik słowa natura, przynajmiej tak powinno być wg mnie i nie tylko :) w odniesieniu do człowieka, Boga, Anioła, itd.

Pt mar 23, 2007 0:42
1. Prośby

Tutaj nawet miałbym propozycję:

"Panie spraw aby to co zamierzam stało się dzisiaj faktem"

:D

Pt mar 23, 2007 7:52
Zapomniałem o czymś. Dlaczego uważasz, że czystość całkowita to coś pozbawione seksu? Seks jak i cała natura człowieka stanowi czystość całkowitą. Czystość to zamiennik słowa natura, przynajmiej tak powinno być wg mnie i nie tylko :) w odniesieniu do człowieka, Boga, Anioła, itd.

Ciebie na prawdę coś kiedyś skrzywdziło. Uprzejmie więc informuję, że w całości moja wypowiedź jest dowcipem. Od początku do końca. Włącznie z ujęciem czystości.

Pt mar 23, 2007 8:19
Mam prośbę old - nie pisuj pod moim adresem więcej. Nie mam siły ci łopatologicznie tłumaczyć wszystkiego.

Pt mar 23, 2007 8:21
Moderator

A ja mam prośbę do tych, którzy nie mając nic do powiedzenia, mimo wszystko się wypowiadają - przemilczcie! Nie wspomnę o dowcipach, które nie wiadomo co mają na celu...
Ech, faceci... ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pt mar 23, 2007 9:23

PTR zaproponował tematy aktów strzelistych, ja tylko rozwinąłem nieco jego pomysł.

Rozumiem że to nie topic na dowcipy, ale sam temat jest dowcipem :)

Pt mar 23, 2007 9:26

Ciebie na prawdę coś kiedyś skrzywdziło. Uprzejmie więc informuję, że w całości moja wypowiedź jest dowcipem. Od początku do końca. Włącznie z ujęciem czystości.
Jeśli takie jest Twoje "poczucie" humoru to aż dzwi mnie, że nie zostałeś posądzony tutaj o obrazę uczuć religijnych. Czyżby za tym faktem kryła się specyficzna odmiana nepotyzmu? :? Odnośnie Twoich prostackich insynuacji, które zawarłeś w słowach: "Ciebie na prawdę coś kiedyś skrzywdziło" mogę powiedziec jedynie tyle, że słoma zawsze z butów wyjdzie nawet w przypadku maskowania jej kolorem indigo :x .
PTRqwerty napisał(a):
Mam prośbę old - nie pisuj pod moim adresem więcej. Nie mam siły ci łopatologicznie tłumaczyć wszystkiego.
Łopatologicznie wytłumaczę Ci, idąc w sukurs wypowiedzi Rozalki, że nie miałeś nic do powiedzenia co nie przeszkodziło Ci w tym by strzelić głupstwo. To, co zawarłeś w swoim poście można więc nazwać katolickim poczuciem humoru ? :lol:

So mar 24, 2007 12:57
Prosiłem byś do mnie więcej nie pisał. Od tej chwili zaczynam Cię ignorować.

So mar 24, 2007 13:29

Łopatologicznie wytłumaczę Ci, idąc w sukurs wypowiedzi Rozalki, że nie miałeś nic do powiedzenia co nie przeszkodziło Ci w tym by strzelić głupstwo. To, co zawarłeś w swoim poście można więc nazwać katolickim poczuciem humoru ? :lol:

dac mu spokoj! moze sobie zazartowal ale tak calkowicie beznadziejne to to nie jest :biggrin: nikt nie powiedzial, ze religia czy wiara jest skostniala starucha... a skoro sie juz cos robi tak prorodzinie to dlaczego by nie podziekowac w trakcie :biggrin: tyle, ze sasiadka sie dowie, ze w tym mieszkaniu bardzo wierzacy ludzie mieszkaja :D

So mar 24, 2007 14:13
Ja myślę, ze taka modlitwa moze prowadzić do nerwic i problemów seksualnych ...

Seks polega na pewnym oddaniu się zmyslom i instynktom i nie wiem, ale myslenie wtedy o Bogu spowoduje pewne zahamowania...

So mar 24, 2007 15:19
Moderator

Ja myślę, że można modlić się przed seksem, w trakcie, jak też po seksie. Nie chodzi tu o klękanie i odmawianie modlitw, ale o wznoszenie serca ku Bogu w poczuciu wdzięczności za piękno stworzenia człowieka.
Czy wdzięczność Bogu może prowadzić do nerwic? To byłoby wręcz śmieszne.
I mogę Cię zapewnić, że w naszym przypadku modlitwa do żadnych zahamowań i problemów nie doprowadza. Nie wiem skąd wzięła Ci się ta teoria.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

So mar 24, 2007 15:43

Ja myślę, że można modlić się przed seksem, w trakcie, jak też po seksie.

<szczena na glebie>
... jasne, że można się modlić w trakcie... co kto lubi.
Zakrawa to na prawdziwy heroizm, dla mnie to ostatnia rzecz o której mógłbym pamiętać. A na modlenie się przed z reguły nie ma czasu chyba, że para lubi z masochistyczną precyzją planować swoje współżycie. ;)

N mar 25, 2007 19:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona